15éves lányt ellehet engedni barátnőkkel szilvezterezni?
A hisztire nem szabad reagálni
Ez fontos szülői szabály. Ha nincs ott aki vigyázna rá, és nem bulizni megy oda akkor oké, menjen!
De sokat nem érne hogy ott a nővére és a barátja, akik nem azért mennek, hogy arra ügyeljenek, hogy ő mit csinál.
Esetleg pedzegesd, hogy benéztek az apukával. Akkor majd viselkednek.
2011. dec. 23. 17:08
Igen elengedném ha: a barátnőjénél lennének ahol ott vannak a szülők,és felügyelnek rájuk,és ha van fiú mindenképp különszobába alszanak,és nem isznak alkoholt,nincs cigi,akkor igen.Különben meg egy 14-15-16 éves még gyerek nincs helye discoban,piálós házibuliban.
2011. dec. 23. 17:08
Mondjuk mivel te vagy a szülő neveld meg.Ne hisztizzen,15 éves kis pisis,már bocsánat,egy 17 éves általában felelősségteljesebb,gondolom a nagyobbik lányod megbízható,ha ennyi mindent megengedsz.Olyan házibuliba ahol nincs szülői felügyelet oda semmiképp ne engedd el,ne hagyd a fejedre nőni,később hálás lesz hogy vigyáztál rá.
2011. dec. 23. 17:11
14/34 A kérdező kommentje:
17 éveset felnőtként kezelem már. Pár hónap és betölti a 18at.Pedig tisztában vagyok azzal hogy ő se kólát fog inni éjjel. És ha tudnám hogy a 15éves lányom tudja hogy az alkohollal hol a határ és nem dől be minden helyes fiúnak akkor elengedném. Otthon is meg van neki engedve a pezsgőzés esetleg alkohol mértékkel ( persze csak akkor ha ünneplünk valamit ). Nemmondanám hogy a régimodi szülő közé tartozunk. Felajánlottam neki hogy hívja át a barátnőit és veszek nekik pezsgőt és még valami alkoholt isöntök nekik éjfélkor. De neki ez nemfelel meg, mivel szerinte ez dedós és pisisként kezelem
15/34 A kérdező kommentje:
írtátok hogy nézzünk be apukával. Mivel 18-19 évesekhez menne házibuliba mégse állíthatok be. Egyértelmű hogy a 17-18-19 évesek fognak ott inni. Ha tudnám hogy a lányomnak van esze és tudja hol van az alkohollal a határ el is engedném.
16/34 A kérdező kommentje:
Apuka elszeretné őt engedni olyan feltétellel hogy 10kor, éjfélkor és 3kor jelenkezik. 4kor meg mi megyünk érte
15 évesen nem hsizem, hogy az éjszakában van a helye... Főleg nem egy nagy házibuliban, még ha azt mondaná, hogy 4-5 baarátnőjével ülnek össze dumcsizni, iszogatni... Én nem engedném.
Nagyon gyerekes szerintem, főleg mivel avval dobálózik, hogy bezzeg a nővére csak 2 évvel idősebb, látszik, hogy csak a hiszti megy. Tudom én vagyok most a szemét, de 15 évesen nem diszkózni kell járni vagy 17-18-19 évesen házibulijába...
2011. dec. 23. 18:05
Én sem engedném így el. Pont azért, mert Te magad is bizonytalan vagy. Tapasztalatom szerint az ilyen házibulik még durvábbak szoktak lenni, mint egyik-másik disco.
Maximum úgy, hogy TI elviszitek és 1 körül érte mentek.
De azt nyomatékosítanám, hogy hisztivel nem ér el semmit, sőt... !
2011. dec. 23. 18:26
19/34 A kérdező kommentje:
apuka is azt ajánlotta hogy engedjük el azzal a feltétellel hogy szilveszterig nem hisztizik és normálisan viselkedik valamint segít otthon. És 3kor mennénk érte. Apuka ezt ajánlotta. Persze a gyereknek még nemmondtuk csak egymás közt beszéljük meg először
20/34 A kérdező kommentje:
csak az a szomorú hogy én elakartam őt engedni amíg nemkezdett el a nővérére kiabálni hogy őt bezzeg elengedtük ahova akarja és még a barátjánál is aludhat őt meg nem engedjük mert kivételezünk
Kapcsolódó kérdések: