Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok! Nektek mi a vélemény...

Kamaszok! Nektek mi a véleményetek az éjszakai tanulásról?

Figyelt kérdés
És ti mikor tanultok.:D? Én délután fele szoktam de ma kénytelen vagyok este mert annyit kell tanulni. :| Szerintetek ugyanúgy fog menni mint délután.:o?
2011. dec. 14. 18:33
1 2
 11/18 anonim válasza:
Én csak este tudok tanulni. Délután nagyjából este 8-9-ig képtelen vagyok egy dologra összpontosítani. Naponta 5 órát szoktam aludni (reggel 6-kor kelek) ami nem mondom hogy sok, de elég.
2011. dec. 15. 14:15
 12/18 anonim ***** válasza:

én mégcsak 8.osztályos vagyok,és én egyáltalán nem szoktam tanulni:OMármint nem sokat.Hazaérek 14 óra felé,leülök,kb. az írásbeli házit megcsinálom(vagy nem.xd akkor azt mindig szünete.általában elég az 10 perc..),bepakolok..az 20 perc,maximum.TZ előtt fél óra.

és így is megvan a 4,6-os átlag.

de a gimiben sztem rohadtul kell majd tanulnom:DD csak attól félek,hogy tanulni is meg kell "tanulnom" mármint én nem tudok órákat a könyv felett ülni://

este semmiféleképp nem tudok tanulni,akkor már inkább 2 órakor vagy 3 órakor.

2011. dec. 15. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem az, hogy jó dolog, persze aludni sem árt, de én éjszaka 10* jobban tanulok, mint nappal...
2011. dec. 15. 17:28
 14/18 anonim ***** válasza:
soha nem tanultam még :S
2011. dec. 16. 17:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Akkor hogy-hogy tudsz írni-olvasni?:D Na ugye, hogy tanultál már. :D
2011. dec. 16. 17:48
 16/18 anonim ***** válasza:
ha nem itt ülnél is ilyeneket kérdezgetnél,akkor nem kéne éjszaka tanulnod ;D
2011. dec. 17. 17:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem CSAK este fog az agyam. elöbb neki se tudok állni, nem használ. Vannak is problémáim ez miatt, mert anyám nem képes ezt fölfogni a borsó agyával. mondjuk más se biztos ért ezt: leülök háromtól 7ig tanulni, nem emlékszek semmire. leülök 9től 10ig, minden oké.
2011. dec. 18. 13:52
 18/18 anonim válasza:

A legideálisabb, ha délután megtanulod az anyagot, és közvetlenül elalvás előtt átolvasod még egyszer. Ez azért jó, mert:

~Délután több időd van, akkor még friss az iskolában tanult rész is, de azért felejtik el gyakran a délután (és reggel, avagy buszon) tanulók a tanulnivalót, mert még sok új élmény történik a tanítási óráig (pölö: beszélgetsz haveroddal telefonon, facebook, új számot hallgatsz youtube-on, vagy akár egy egyszerű vacsora), és a jól megtanult anyag egy része feledésbe merül.

~azért kell még a kérdéses óra előtti este (pont lefekvés előtt, az ágyban, utána nincs facebook!) elolvasni még 1x az anyagot, mert ekkor rögzül, és semmi új nem zavarja meg az információ "leülepedését". De nem ekkor kell megtanulni az egészet!

Tehát leszögezhetem, hogy a teljes siker titka abban rejlik, h délután tanulsz (teljes csendben, csak a tanulásra koncentrálva) úgy 1/4-1/2 óráig, aztán este egyszer még átfutod a szöveget.

Nekem bevált, 8.-os vagyok, és eddig kivétel nélkül minden évben minden tantárgyból dicséretes voltam, és minden évben kaptam tantestületi dicséretet is, csak ennyi a titka, semmi komoly..

2011. dec. 30. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!