Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi pénzt adnátok a –...

Kétkedő kérdése:

Mennyi pénzt adnátok a – 17 éves - kamasz lányotoknak? Szerintetek mennyi a reális havonta?

Figyelt kérdés
Budapesten élünk, és úgy érzem, hogy a lányunknak szinte semmi pénz nem elég, állandóan követelőzik, és azt hajtogatja, hogy az összes barátnője sokkal több pénzt kap, mint ő. Mi havonta 10 ezer zsebpénzt tudunk adni + minden hétvégén 2000-et + naponta kap kajára 1000 Ft-ot, ez összesen 40-41000/hó. Ehhez jön még az, hogy a mobiljára töltünk havonta 3 ezret. Amit már tarthatatlannak tartok: minden nap lenyúlja a mobilomat (amit a munkánk miatt nem mondhatok le), és havonta minimum 15 ezret eltelefonál: az elmúlt hétvégén több, mint 4000 Ft-ot. Karácsonyra megpróbálunk neki 30000 Ft-ot félre tenni, de ez sem elég, már követelőzve jóval több értékben adta le a kívánság listáját,.… Mit tennétek, hogy megértessétek a gyereketekkel, hogy nem bírjátok? A lehető legkevésbé sem érdekli, hogy egyre nehezebb mindenkinek: ő más baráti körben mozog! (Továbbá az sem, hogy hamarosan megszűnik a munkám, és szegény apja hajnaltól késő estig dolgozik, azaz verejtékkel keresi a pénzt!)
2011. dec. 9. 21:17
 61/100 anonim ***** válasza:
78%

Nem akarlak megbántani,de a lányod enyhén szólva pofátlan.Hány gyerek örülne,ha kapna egyáltalán pénzt. Le lehet pontozni,szerintem a szülőnek az a kötelessége,hogy felnevelje a gyerekét.(egyen,tanuljon,kapjon ruhát,..) ez mind luxus dolog.Nem hiszem el,hogy otthonról nem tudja elvinni a szendvicset,a hűtőtök biztos nem lehet üres.Ruha?Vegyétek meg a kínait és ha hisztérikázik,akkor lányom menj el dolgozni és vedd meg a márkásat.Nem vagy köteles kiadni 20000 ft-ot egy nadrágért.A napi szinten a kaja 1000 ft,az havi szinten 20000 ft.Nagyon elkényeztettétek.Az meg,hogy elveszi a telefonod.És még ez a pénz sem elég.Meg,azt is tudja,hogy jövő hónapban nem lesz munkád.Pofátlan.Nekem ha különleges igényem volt,akkor menjek el dolgozni.És lám,elmentem dolgozni.Tudod mit mondok neked?KÖSZÖNÖM A SZÜLEIMNEK,HOGY NEM TÖMTEK PÉNZZEL,HANEM MEGTANÍTOTTAK ARRA,HOGY MI IS AZ A PÉNZ.TISZTELEM ŐKET!!!!

Nem fog téged tisztelni,ami már most is látszik,neki csak elvárásai vannak és cserébe mit ad?Tiszteletlenséget.

1 fillért ne adj neki.Ott a kaja a hűtőbe,egye meg,ha nem éhes marad.Olyan,mint a dackorszak a kisgyerekeknek.Addig csinálják,amíg van értelme.Ha nem vagy rá vevő abbahagyja,mert nincs értelme.Hisztizik,hát hisztizzen (igaz ő már lassan felnőtt nő lenne),majd megunja.És rossz anya vagy, inkább vágta volna magát szájon.Én azt mondtam volna a helyedben,hogy akkor odaadod a havi zsebpénzét rászorulóknak,mert ők legalább néznek valamibe.Fejőstehénnek néz téged,meg a férjed is.

Ja és nekem is van egy kisfiam,amit tudok megadok neki,de inkább teszem félre a pénzt neki,majd ha felnő legyen valamije.E.

2011. dec. 10. 12:45
 62/100 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó ,belőled fröcsög az irigység.Attól mert te nem tehetted meg 17 évesen amit a csaj attól még más megteheti.Még hogy kínai ruhát...ha megtehetik miért ne vehetne márkásat én ha akarnék se vehetnék kínait mivel a szüleim szerint pénzkidobás és nagyon silány minőségűek inkább legyen kevesebb ruha de az mind márkás legyen , inkább van 20 farmerom helyett 10 de az mind gas , diesel ,jeans meg egyéb márkás.A szüleim maximalista és nagy igényű emberek és engem is így neveltek hogy soha ne érjem be kevéssel mindig a maximumra törekedjek , ugyanúgy tanulásban ,ugyanúgy ahogy karrierben fogom.A diákmunkáról annyit hogy pl az én szüleim nem engednének el mivel csak lélek és ideg ölő szalag munkát kap az ember ahol alig fizetnek na a másik ok amiért nem engedtek mert az a tanulás rovására menne.Kérdező viszont a lányodnak meg kell tanítani a pénz fogalmát mindenképpen.Ahogy látom sok az irigy válaszoló..
2011. dec. 10. 12:58
 63/100 anonim ***** válasza:
62%
Kedves utolsó,megtehettem én is.Most is tudunk félretenni pénzt.Szóval irígység nincs benne. De ne mondd azt,hogy így kellene viselkednie?Itt az a gond,hogy a szülőtől elvárja és cserében nincs tisztelet.Ez a legnagyobb gond.E.
2011. dec. 10. 13:05
 64/100 anonim ***** válasza:
69%
Hát igen , a tiszteletet meg kell adni a szülőknek.A szülőnek a feladata hogy mindent megadjon a gyermekének ami módjában áll de ha nincs tisztelet az "amit adsz azt kapsz" dolog akkor már régen rossz....meg kell tanítani a tiszteletre.
2011. dec. 10. 13:08
 65/100 anonim ***** válasza:
94%

Vagy megfogjátok a lányt, vagy tönkrementek anyagilag.

Kénytelen leszel eltekinteni attól, hogy ő megsértődik, mikor a megélhetésetekről van szó.

Hagyjad, hagy tomboljon, én simán kinevetném, akkor talán észrevenné magát. Pénzt ne adj neki sokat, minimális összegre korlátozd a költekezését.

Mi itt max. tanácsot tudunk adni, de a gyereket neked kell nevelni, szóval ne "bújj a fotel alá", mikor a kisasszony hisztizik. Iganis szóljál te is hangosabban, azt meg végképp ne hagyd, hogy egy darab sz*rként kezeljen és rádvágja az ajtót.

2011. dec. 10. 15:34
 66/100 anonim ***** válasza:
96%

# 62 Kapj már észbe… :) Ha ugyanilyen mentalitással annyi pénzed lenne, mint itt a sok ’irigy’-nek, a te szád sírna a legjobban a pénz után. Csak 10 farmered van? Nekünk meg csak egy mosógépünk, de az minimum hetente használva van, így feleannyi farmerral is teljes életet élek. Ez a ’bélsár kínai cuccok tönkremennek, elszakadnak’ dolog meg egy vicc. Ha nem vigyázol valamire, persze. (Érted, ha a szádra nem vigyázol, az is felszakadhat…)

Irigység? Ugyanannyi pénzt kapok, mint az említett lány. Mert nekem abból van fedezve a lakhatásom, az internetem, a bérletem, a kajám, a ruházkodásom, és ha költenék szórakozásra, akkor az. Ezzel szemben a lány otthon eszik, otthon él, gondolom, van internet, ami helyettesítheti adott esetben a telefonálgatást, és EZEKEN FELÜL kap még 40 ropit szinte a semmire. Nevezheted irigységnek, ha már a jóléti sovinizmusod olyan szintre fejlődött, hogy arra van nagy arcod, amit a szüleid kapartak neked össze. Nekem SÉRTI AZ IGAZSÁGÉRZETEM, hogy érdemtelenül és indokolatlanul jut sok pénzhez valaki, aki bánni sem tud vele.

Idegülő a szalagmunka? Dolgoztál egy percet is kukoricaföldön? Két napig nem bírnád, szóval ennyit a nagy maximalizmusodról. (és itt jegyezném meg, hogy van úgy nevezett ’nyári munka’, ami marhára nem befolyásolja a tanulást. Még egy kifogásod aláásva.)

Légy boldog, hogy minden a feneked alá lett téve, de gondolj bele, hogy egyszer nem tapasztaltad meg, milyen érzés az, hogy hiába melózol, nem jutsz egyről a kettőre, ennek fényében nevezz bárkit irigynek.

/Bocsánat az OFF-ért, kedves kérdező./

2011. dec. 10. 15:41
 67/100 anonim ***** válasza:
94%
15:41-el egyet értek!
2011. dec. 10. 16:10
 68/100 anonim ***** válasza:
94%
egyik korábbi válaszoló vagyok,és teljes mértékben egyetértek a 15:41el
2011. dec. 10. 16:28
 69/100 anonim ***** válasza:
0%
Már elnézést 15:41 de te tipikusan az az ember vagy aki lenézel mindenkit aki nem minimálbérből él.Természetesen az senkinek sem tetszik hogy a lány érdemtelenül kap pénzt ,mivel ezt egy munkahelyen sem tűrik.Nah a munkáról ne nagyon beszélj nekem ,van saját vállalkozásunk és 18 éves korom óta dolgozok ott a felsőoktatást tanulmányaim mellett és a kukoricaföld fogalma sem ismeretlen számomra mivel vannak földjeink is.Az hogy hiába melóznék és jutnék egyről a kettőre az nem történne meg , nagyon piacképes szakot tanulok emellett vagyok olyan talpra esett és tudok megfelelő kapcsolatokat kiépíteni hogy jussak egyről a kettőre.Voltak a szüleimnek érdekes módszerei hogy hogyan tanítsa meg mi az a pénz és hogyan bánjak vele.
2011. dec. 10. 16:56
 70/100 anonim ***** válasza:
93%

''Voltak a szüleimnek érdekes módszerei hogy hogyan tanítsa meg mi az a pénz és hogyan bánjak vele.''

Oszd meg velünk, kérlek. Akár fizetek is érte... (szépen átsiklottál afelett, hogy milyen jellegű vállalkozásban milyen jellegű munkát végeztél és végzel, ahogy afelett is, hogy mit tanulsz, illetve, hogy mit csináltál a földeken. Erre is kíváncsi lennék, akár privátban is.)

2011. dec. 10. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!