Hogy tanítsam meg a lányomat nemet mondani?
Felesleges megengedned neki hogy elvigye a telefonját.
Ha muszáj vinnie (mert téged fel kell hívnia) akkor se vegye elő a táskájából.
Én nem engedem hogy telefont vigyen a suliba.
Volt nálunk is hasonló szitu hogy egy kislány folyton elvett/elkért tőle mindenféle kaját amit raktam neki. A tanárnak szólni kell hogy elszedik tőle, és nem árt ha beszélsz az illető gyerek szülőjével is.
Nálunk ez hatott.
Egyszerűbb ha te csomagolsz neki inni-enni. Az talán nem olyan vonzó ezeknek az éhenkórász gyerekeknek akik kéregetnek tőle, mint a suli büfés.
Kedves anyuka / apuka :)
Anyukáknak:
Elveszik az ennivalóját? Mondd meg neki (mint azt előttem is mondták) hogy ha ez így folytatódik, akkor bemész, és elbeszélgetsz az osztályfőnökkel. Ha így sem állnak le, akkor tényleg menj be és beszélgessetek erről a problémáról.
VAGY
Ha nem szeretnél összetűzésbe kerülni velük (mert ha így is meg lehet oldani akkor miért kéne?)
Mondd meg a lányodnak, hogy szóljon valamelyik fiú barátjának (ha nincs, akkor szólj te valamelyik fiúnak az osztályból) aki megvédené ebben a helyzetben..
Apukáknak:
Engedd el a lányodat az iskolába azzal a mondattal, hogy; "Ha még egyszer elkérik az ennivalódat, mondd azt nekik, hogy velem gyűlik meg a bajuk!"
Ha ezek után is elveszik a kajáját akkor ideje elbeszélgetni az illetőkkel :)...
A telefont meg szerintem se vigye magával, hacsak nem bejárós (buszos) és téged kell felhívnia. De ilyenkor is csak a buszon / buszra várva vegye elő, hogy felhívjon, hogy "10 perc és otthon vagyok"
Vagy max akkor ha időzíteni kell valamihez (pl.: Edzésről hány perccel kell elkéreckedni, hogy elérje a buszt.)
Vagy még egy megoldás, hogy ne kelljen vinnie a telefont;
Kérd meg az egyik tanárt / nagyobb 7-8. os oszt. társát / barátját / barátnőjét hogy kísérje ki a buszhoz akkor, amikor mennie kell.
Ezt ne hagyjátok, mert a gyereketek a jelek szerint fél, hogy kiközösítik, és azért adja oda a telefont / kaját.
Vagy másik ötletem ha a "kéregetők" romák. Mert az mégis csak félelmetes kép egy kislány számára, hogy 5-6 gyerek odamegy hozzá, hogy "add már ide a kajádat / telefonodat" Hát persze hogy odaadja, mivel fél, hogy ha nem, akkor bántják, és mivel az ő nyelvükön "befenyítik" a lányt, látják, hogy "jé ez mindenre rávehető" és beleviszik nagyobb dolgokba mint pl; "Hozzál pénz anyukádtól, és elmegyünk vigit venni" Mindenféleképpen beszélgessetek el vagy a gyerekekkel vagy az osztályfőnökkel, hogy megoldódjon ez a gond!
Egy fejlődésben lévő gyereknek ennie kell! Főleg ha még 12-13 éves...
Én most 16 éves vagyok, de amikor én 4 órára hazabuszozok
Én is leülök enni, pedig még a menzán meleg ételt is kapunk!
Hajrá! ;)
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!