Mikortól tanítsam 15 hós lányomat egyedül enni? Pár próbálkozás már volt természetesen, de még a padló is csupa kaja lett tőle. Az asztalról, gyerekről nem beszélve. Ha én kitolom későbbre, amikor már okosabb, az nem baj ugye?
Ha még azt látod, h nagyon nincs rá megérve, várj.
A fiam 17 hós, de még mindig nem eszik, néha kér egy másik kanalat, de csak szórakozik vele, dobálja a kaját, de nem is próbálja bevenni a szájába. Én még várok, mert nincs rá megérve.
Tudni kell, h a fiam még a poharat sem fogja meg, ill. már kezdi. Nálunk ez lassan megy.
Nem ugyanúgy fejlődnek!
Egyik ismerősünknél 3 éves a gyerek, és etetni kell, mert elkapatták (beteg volt picinek)
Minden rendben lesz!
Sokat kell még ennie az életében egyedül, ha most még nem, akkor nem! :D
Az én lányom 16 hónapos és már jó ideje követelte a saját kanalat, villát.
Ebédkor helyetfoglal a saját kis asztalánál saját kis székében, adok neki egy kanalat, nálam is van egy. Ő próbálkozik kanalazni és közben etetem. Nálunk az a gond, hogy ahogy emelei a kanalat, mire a szájához érne, lefele fordítja, így minden kicsorog belőle. azt án néhány próbálkozás után elunja a dolgot és bemérgesedik. Nekem ennyi idő alatt kell villámgyorsan megetetni, különben már nem enne. Ilyen kis türelmetlen:-( Ha segítek neki vezetni a kanalat a szájához, akkor tiltakozik...fogalmam sincs, mit tehetnék?????
Ja és mostanában képes és a kezével turkál még a levesben is, pedig korábban ilyet nem csinált. Visszafele fejlődünk???
A lényeg, hogy nagyon türelmesnek kell lenni, sokat kell próbálkozni hagyni...és valahogy elviselni, hogy étkezés után minden ragad....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!