Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Okozhatja a jegyeim romlását,...

Okozhatja a jegyeim romlását, hogyha nem érzem jól magam az iskolában?

Figyelt kérdés

Az osztályunk szét van hullva, megy a kavarás egymás háta mögött... Kifejezetten csak 1-2 ember szólogat be nekem, de a legtöbb embertől felfordul a gyomrom. Csak 6-7 emberrel vagyok jobb viszonyban. A tanárok legtöbbje elég gyengén tanít, nem jól magyaráz, nem érdekli, értjük-e az anyagot, illetve van egy pár, aki pofára osztályoz. Mióta beállt ez az állapot (kb tavaly május óta), azóta romlanak a jegyeim. Mindennap úgy kelek föl, hogy semmi kedvem bemenni. Pedig célom az érettségi, egy használható szakma/diploma, de valamiért mégsem megy.

Lehet ettől, hogy egyre rosszabbak a jegyeim?

16/l

2011. nov. 23. 20:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Okozhatja hát.

Sokan egyből persze rávágják "há ez nem kedv kérdése!", pedig az. A tisztességes környezet nagyban hozzájárul a kedvező tanuláshoz. Az elfuserált osztálytársak és a gyengekezű tanárok már önmagukban gondot jelentenek, de így egyszerre már nem csoda a jegyek romlása.

Két dolgot tehetsz:

Rászoksz az anyag otthoni feldolgozására, hogy legalább a számonkéréseken tudj valamit mondani, ha már órán nincs tanítás csak nyüzsgés.

A kezedbe veszed a dolgokat és megkalapálod a hibás sejteket. Ha nem is egyedül, biztosan vannak mások is, akik osztják a véleményed.

2011. nov. 23. 20:48
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos velem is ez van.... Idén lettem gimis, nem érzem olyan jól magam a suliban. A mai napom kifejezetten borzalmas volt. Rettenetesen rosszak a jegyeim, már begyűjtöttem 4 egyest, ehhez képest a felvételit 2 pont híján én írtam meg a legjobban tavaly, sorra mentem a versenyekre, boldog voltam... :( Nem tudom, mi történik velem. Nem szeretem az osztályomat, mert itt nincs összetartás, mindenkit csak saját maga és a barátai érdekelnek, az osztályközösséget le se sz*rja... az előző általánosvan mindig mi voltunk a legjobbak, ha megnyertük a sulis versenyeket csak ennyit mondtak az emberek:"már megint". Itt nincs ez, és számomra ez borzalmas! Az osztályban mindenki lenézi a másikat, kihasználja, kibeszéli a háta mögött. Úgy érzem, már csak azért megyek be, nehogy kirúgjanak. Nem tudom, mi lesz velem. Bocsi, hogy így elsírtam a bánatom, de tudd, hogy nem vagy egyedül! 15/L
2011. nov. 23. 20:50
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg egy ilyen helyen egy rendes érettségi többnyire ábránd marad. Sokan mennek oda világmegváló álmokkal, elképzelésekkel, de ebből vajmi kevés valósul meg. Többnyire olyanná válik, mint azok, akik őt lehúzták. Ez a beolvasztás.

De az se kizárt, hogy a ganyédombon rózsa nő és pont az fogja gyökeresen megváltoztatni a fennálló már-már balkáni állapotokat, akire a legkevésbé számít a nagyérdemű.

De mivel nem a Disney mesevilágban élünk, az előbbi következik be gyakrabban. Sőt az még nem is a legrosszabb alternatíva. A kiközösítés még a beolvasztásnál is rosszabb. Aki nem akar vagy nem tud beilleszkedni a mocsokba, az mehet a semmibe. Bizonyos szemszögből nézve ez nem is olyan elviselhetetlen.

2011. nov. 23. 21:00
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Háát legalább én már hozzászoktam ehhez általánosba.Még ált.-ba járok,8.as vagyok,és nálunk nagyon durva az egész osztály.Cigiznek és van 2 kur.va akit egy töpörödött hülyegyerek ver folyton meg ö tartja rettegésben az osztályt.énis kaptam már a semmiért.és miattuk büntetik az egész osztályt.és minden egyes percbe a kurv.ák üvöltözését kell hallgatnunk ahogy agyonütik öket.Mindig beszolnak,a cuccainkat szétcseszik...Szoval bármilyen lesz is a gimi,ennél csak jobb lehet,meghát középhaladó v haladó angolra nagyon kevesen fognak bejutni a sulibol...
2011. nov. 24. 16:09
 5/11 anonim ***** válasza:
10%
A legtöbb helyen ez van, az egész élet ilyen. Igen, okozhatja, főleg, ha ráfogod. A jegyeid romlását leginkább te okozod, mert rinyálsz tanulás helyett. Ennyi. L28
2011. nov. 24. 17:03
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Kedves előttem hozzászóló. Megnézném, hogy hogyan tanulnál egy szar környezetben. Depressziósan, szar tanárokkal igen csak lehetetlen.

Kedves kérdező! Okozhatja, de tanulni magadtól is tudsz, ha máshogy nem magántanárok segítségével pénzért. Vagy találj még 2-3 olyan barátnőt, akik osztják a véleményedet és üljetek össze közösen tanulni(nem traccspartyra.. tanulni :D)

Már ezzel javulni fognak a jegyeitek.

2011. nov. 25. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
dettó
2011. nov. 25. 20:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Velem is hasonló a helyzet (kiírtam már kérdésbe, átmásolom a dolgokat).

11.-es lány vagyok, vallásos suliba járok. Elsőben nem volt semmi probléma az ofőmmel. Tavaly, amikor az óráin a padtársam felé fordultam, szúrós szemmel rám nézett, vagy ha olyan napja volt, akkor még hozzá is fűzte, hogy 'fogd már be a pofádat'. Jogos, hogy fogjam be a számat, de a fiúkkal szimpatizál az osztályban. Ők óra közepén felállnak, körbe-körbe sétálnak a terembe, hangoskodnak, káromkodnak, egy sem órán nem csinálnak semmit, csak kártyáznak, röhögcsélnek (volt már, hogy 'ittasan' jöttek be suliba). Van pár ember az osztályban, aki az ofőm 'szeme és füle'. Leadják a drótot a tanárnak, és 'jutalmul' kiengedi szünetben cigizni őket.

Ezek verték ki a biztosítékot nálam. Már nem szólok neki semmit (tavaly voltak 'beszólásaim' neki), csak van úgy, hogy sírva megyek ki a teremből óra végén, mert ha rosszul mozdulok, én kapok (év elején azért kaptam osztályfőnökit, mert szünetben 'engedély nélkül' mentem mosdóba).

Pénteken ofőm óráján dolgozatot írt az osztály. Könyvem, füzetem, tolltartóm kint volt a padon. A lapom alatt volt egy lap, aminek az egyik oldala üres volt, a másik oldalára írva volt (utálok a padon írni, ezért alátettem a lapot). A tanári asztalnál ült a tanár, egyszer csak felállt, és elvette a dolgozatomat, és ráírta az egyest. Szünetben odamentem hozzá, hogy feleltessen le, mert nem puskáztam. Nem engedte. Mellékes, hogy az egyik spicli nem írt dolgozatot, hanem figyelt...

2011. nov. 26. 12:18
 9/11 anonim ***** válasza:
ugyanaz a szitu... csak szerencsére nekem már ez az utolsó évem. Gyűlölöm az osztályom, a tanárok az egész kócerájt
2011. dec. 2. 20:26
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
elmehet a jo tetves fenébe az aki lepontozott idiota önsajnálo bagázs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. dec. 5. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!