17 éves lányt lehet még nevelni?
Igen lehet, de inkább logikus magyarázattal mint tiltással.Pl. ha valahová nem mehet el, azt is mond el, hogy miért, és beszélj őszintén az érzelmeidről. MAgyarázd el neki, hogy ne ellenségként tekeintsen rád, hanem te jót akarsz neki, és félted, és fontos neked, hogy ne szúrja el az életét. esetleg ha valami rosszat csinál. kérdezd meg tőle, ha neki lenne gyereke, és ezt csiánálná, ő mit tenne. Ja, és ne felejtsd el dicsérni. Sok sikert a neveléshez!
Az első válaszolónak üzenem, hogy imádom az okoskodókat! A kérdező nem azt kérdezi, hogy a múltban mit kellett volna csinálni /1-2 éves kortól nevelni/, hanem a jelen érdekli.
Lehet. Csak annyival különb a nevelés, hogy nem az, hogy ne csináld, vagy csináld ezt csináld azt, menj a szobádba... mert ezzel tényleg semmire se lehet menni, csak fellázad. De ha normálisan kezeled, próbálod felnőttként kezelni akkor úgy valamilyen szinten még lehet úgy gondolom.
Engem már 13-14 éves korom óta nem akarnak így nevelni szüleim.
De mondjuk nekik annyival jobb volt a helyzet, hogy olyan baráti közegbe jártam/járok el, olyan embervesznek részt a mindennapi életemben, hogy úgy gondolják, hogy abba a környezetbe egyik pillanatról a másikra felnövök, és nincs problémás dolgaim. / Normális közeg alatt értem, hogy nincs cigi, pia csak alkalmanként /néhány havonta/ és akkor is ügyelve a mennyiségre/
Nevelni már nem biztos hogy tudod,de érvekkel nagy beszélgetésekkel,érzelem kinyilvánitással még sokmindent elérhetsz nála.Sosem késő nevelni a gyereket,vagy legalább próbálkozni vele,ha a szülő normálisan közeledik a gyerek felé,és nem támadja,hanem megpróbálja megérteni az ő kis világát,még sokmindent eltud érni.
Sok Sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!