Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 17 éves lányt lehet még nevelni?

17 éves lányt lehet még nevelni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
hamarabb kellett volna megnevelni,nem a felnőtt kor kapujában,valamit el lehet még érni,persze ,ha nem nagyon eldurvult a helyzet,csak azt nem értem miért pont 17 évesen akarod nevelni?? kicsi korban kell elkezdeni már 1-2 évesen
2011. nov. 19. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Akivel nagy gondok vannak, az ennyi idősen már rég nem hagyja, hogy bárki nevelni próbálja.
2011. nov. 19. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Nevelni nem, mert ahhoz már túl felnött, de érvekkel meggyözni esetleg igen. De akkor sem föként a szülö az,akitöl elfogadja, mert a kamaszkorban minden eleve hülyeség, amit a szülö jónak tart.
2011. nov. 19. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen lehet, de inkább logikus magyarázattal mint tiltással.Pl. ha valahová nem mehet el, azt is mond el, hogy miért, és beszélj őszintén az érzelmeidről. MAgyarázd el neki, hogy ne ellenségként tekeintsen rád, hanem te jót akarsz neki, és félted, és fontos neked, hogy ne szúrja el az életét. esetleg ha valami rosszat csinál. kérdezd meg tőle, ha neki lenne gyereke, és ezt csiánálná, ő mit tenne. Ja, és ne felejtsd el dicsérni. Sok sikert a neveléshez!

Az első válaszolónak üzenem, hogy imádom az okoskodókat! A kérdező nem azt kérdezi, hogy a múltban mit kellett volna csinálni /1-2 éves kortól nevelni/, hanem a jelen érdekli.

2011. nov. 19. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Simán. Én is annyit változtam még azokban az években, még 20 után is a szülői beszélgetések, netán monológok hatására.
2011. nov. 19. 14:40
 6/8 anonim ***** válasza:
engem nem lehetett már... nekem is 17 éves koromban akarták elkezdeni. mit értek el vele? jobban lezüllöttem, mint valaha(egy részével én is csak most szembesültem, és rájöttem hogy tudat alatt csináltam sok mindent...)
2011. nov. 20. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet. Csak annyival különb a nevelés, hogy nem az, hogy ne csináld, vagy csináld ezt csináld azt, menj a szobádba... mert ezzel tényleg semmire se lehet menni, csak fellázad. De ha normálisan kezeled, próbálod felnőttként kezelni akkor úgy valamilyen szinten még lehet úgy gondolom.

Engem már 13-14 éves korom óta nem akarnak így nevelni szüleim.

De mondjuk nekik annyival jobb volt a helyzet, hogy olyan baráti közegbe jártam/járok el, olyan embervesznek részt a mindennapi életemben, hogy úgy gondolják, hogy abba a környezetbe egyik pillanatról a másikra felnövök, és nincs problémás dolgaim. / Normális közeg alatt értem, hogy nincs cigi, pia csak alkalmanként /néhány havonta/ és akkor is ügyelve a mennyiségre/

2011. nov. 25. 22:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Nevelni már nem biztos hogy tudod,de érvekkel nagy beszélgetésekkel,érzelem kinyilvánitással még sokmindent elérhetsz nála.Sosem késő nevelni a gyereket,vagy legalább próbálkozni vele,ha a szülő normálisan közeledik a gyerek felé,és nem támadja,hanem megpróbálja megérteni az ő kis világát,még sokmindent eltud érni.

Sok Sikert!

2011. nov. 28. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!