Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel más érzés egy fiút...

Mennyivel más érzés egy fiút nevelni, mint egy lányt?

Figyelt kérdés

Van már egy 5 éves lányom, jelenleg 20 hetes terhes vagyok. Eddig teljesen mindegynek tartottam, hogy milyen nemű lesz a második babánk, de az elmúlt időben egy kicsit megijedtem a gondolattól, hogy esetleg fiam is lehet. A családomban senkinek nincs fia, egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy fiam legyen.

Megköszönném, ha írnátok pár megnyugtató szót :-)

2009. jan. 9. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:
97%

Nem a gyerek nemétől függ az hogy hogy kell "nevelni".Vannak bujos fiuk és harcias kislányok is.Nem kell ebből problémát csinálni,önmagáért fogod szeretni a gyerekedet nem azért mert fiú vagy lány . Remélem megnyugodtál.

1 fiú és 2 kislány anyukája :)

2009. jan. 9. 19:37
 2/2 anonim ***** válasza:
95%

Szia. Nekem az első fiú a második kislány lett. Szerintem normális, hogy kicsit aggódsz, hiszen eddig a lányhoz szoktál hozzá, én is éreztem ilyet. De hidd el egy két hét szülés után és elmúlik ez a fajta aggodalom. Belerázódsz a fiú nevelésbe is. Valójában tényleg nem különbözik a fiú nevelése a lányétól esetleg csak annyiban hogy a kis fütyiére kell figyelni, de ezt majd úgyis elmondja a védőnő.

A nevelést nagy részben az ösztöneink irányítják és a tapasztalatok vagy tanácsok. A baba ápolása meg ugyan az. Még van pár hónapod, hogy hozzászokj a gondolathoz, hogy esetleg fiú lesz. Én a helyedben, ha tényleg nem sok fiú van a családban annál inkább fiút szeretnék.

További szép babavárást.

2009. jan. 10. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!