Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A műköröm a megoldás?

A műköröm a megoldás?

Figyelt kérdés
Gyermekem 13 éves lány,rágja és tépi,de legfőképpen tépi a körmét. Az ujjai teljesen el vannak roncsolódva.Hallottam valakitől,hogy a műköröm csináltatása elég jó megoldás lehet. a Barátnőjénél ugyanez a helyzet,nekik bejött. Ti mit gondoltok róla?
2011. nov. 9. 19:12
1 2
 11/14 anonim válasza:

a műköröm csak ront a helyzetem

2 éve durván rágtam a körmöm kb már csak a húsom volt a körmök helyén

nagynéném épített körmöt lerágtam azt is

aztán anyám rakott fel házi tippes körmöt

a ciános ragasztótól elgombásodott az egész (sárgásbarna,véres lyukas körmöm maradványaim voltak)

aztán 1,5 éve apum elvitt bőrgyógyászhoz ott kaptam kenőcsöt 3 hónapig kenni kellett mire az újjam hegyéig el nem ért a köröm (iró rövid volt de nem fájt annyira)

aztán nagynéném csinált porcelános körmöt de azt is leszedtem mert idegesített.

na mármost 6 hónapja a saját körmömmel és a házi tippes körmökkel küzdök h kinézzen vhogy a kezem. (17 éves vagyok és a pasiknak rohadtul nem jön be a sárga csuta köröm)

szóval jó esetbe 1-2 nap körömlakkal és kicsit hosszabb saját körmökkel.... aztán marad a csuta undorító sárga körmöm... amit persze kifestek mert magam is hányok tőle.

Ebből csak annyit akartam kihozni,hogy a lányodnak magának kell rájönnie,hogy ez egy szörnyű szokás mert a műköröm csak ront a helyzeten. Vezesd rá a nőiességre. Pl vegyél neki színes lakkokat(pl a kedvenc színét) (már ha a suliba nem szólnak nekik érte,de ha szólnak akkor hétvégente kend neki ki). Hátha megtetszik neki és rájön,hogy így sokkal esztétikusabb. És a műkörömről annyit,hogy a tippes (amit otthon is meg lehet csinálni) a ragasztója a ciántartalom miatt rákkeltő,a zselés a víztől beázik a porcelán meg nagyon drága és a köröm az alatt már végképp nem lélegzik.

Remélem sikerül elérned,hogy leszokjon a köröm rágásról.

Egy elkeseredett 17 éves lány.

2011. dec. 22. 23:11
 12/14 anonim válasza:

szerintem nem kéne 13 évesnek műköröm kicsi még ahhoz. Mond meg neki hogy ha csúnya körmöket akar akkor csinálja csak de mindenki igénytelennek tartja majd ha meglátja.

Talán ha elszégyenli magát és nem akar igénytelen lenni leszokik róla.

És emellett vegyél neki olyan körömlakkot ami rágás ellen van, állítólag marha keserű rossz íze van, attól talán elmegy a kedve a rágástól...

2012. jan. 2. 20:26
 13/14 anonim válasza:
a rágás elleni lakk lehet sz*r ízű de nekem nem segített semmit.
2012. jan. 2. 20:38
 14/14 anonim válasza:
Én is rágom a körmöm és a bőrt is néha körülötte, de mostanában ahogy látom az osztálytársaimnak milyen szépen ki van lakkozva a körmük főleg az ilyen mintásak nagyon megtetszettek így elhatároztam hogy nem rágom és bejött úgy hogy ehhez csak akarat kell és volt épített és ragasztott műkörmöm is , hát hogy is mondjam 1 kicsit megnőtt a körmöm alatta de nagyon gyenge volt és annyira hogy simán le lehetett szedni kézzel. De hogy ha rakatsz neki akkor valami kis szolidat nekem kocka alakú francia körmöm volt :) 15L
2012. máj. 10. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!