Hogyan érhető el, hogy a kamaszfiaim olvassanak?
húzd ki a számítógépet, tv-t, videót, zárd rájuk az ajtót egy szobában, ahol csak ők vannak, meg a könyvek :D
nézz körül a könyvtárban, hátha találsz a kortárs (a nagy klasszikusokkal áltban ki lehet őket zavarni a világból), nem vaskos! szórakoztató könyvet, ami leköti őket, vagy filmek könyváltozatával is kísérletezhetsz-én kamaszként sci-fi rajongó voltam, a Bolygó neve halál könyvben is jó
(a Harry Potter is milyen vastag, mégis bebolondította a népet)
a gyerekek áltban nem olvasni nem szeretnek, csak az iskolai kötelezőktől van herótjuk, nem a koruknak és a korunknak (XXI. sz.) megfelelő könyvekkel traktálják őket, csoda, ha utálják?
Meg kell találnod a fiaid érdeklődését vmilyen téma iránt.
Ha megtalálod a hozzá illő könyvet is nyert ügyed van.
én mindig is utáltam olvasni mert nem tetszett az amiről szolnak!
de a harry potter nekem csucs volt lesem birtam tenni, akkor jöttem rá hogy nem olvasni utálok hanem a legtöbb irot akik unalmas könyveket irnak. :)
Vedd meg nekik a kedvenc mozifilmjüket könyvkiadásban, pl. Harry Potter, Gyűrűk Ura, stb...
Menjetek el együtt könyvesboltba azzal a céllal, hogy magadnak keresel valamit, hátha ők is felfigyelnek valamire. Mostanában már olyan "tálalásban" (kötésben) vannak a könyvek, hogy az ember nem tud nekik ellenállni :)
minek az!majd ha valami érdekli őket akkorarrol a témárol szóló könyvet vesznek ha nem hát az ő életük! arra lécci mondmeg a választ hogy szted minek olvasanak!!!!
egy 13 éves fiu
By Laci
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!