Hogyan érhető el, hogy a kamaszfiaim olvassanak?
ja e-mailem halek95@citromail.hu
egy 13 éves fiu
By Laci
Miért kellene feltétlen olvasniuk? Ha nem akarnak, nem akarnak és kész. Nem kell erőltetni, ha nem szeretnek, csak szenvedés lesz nekik az olvasás. És lepontozhattok, de irodalomtanárt eszedbe ne jusson megkérdezni... Akármennyi jóindulat is van bennük, nem tudnak olyat ajánlani, ami a fiúknak tetszene. Saját tapasztalat.
Ha meg mindenáron ragaszkodsz a dologhoz, ajánlanám a fantasykat, Darren Shan tényleg jó (kicsit horror, de nem árthat...). Ha meg az a probléma, hogy sokat ülnek a gép előtt, akkor írasd be őket vmi sportra, az lefoglalhatja őket, hasznos és egészséges is. No meg ha megszeretik, akkor van egy új hobbijuk.
kidobni a tévét, számítógépet !!!!
azóta, hogy rájuk szoktam, én sem olvasok :(
Szia!
Szerintem ha egyszerűen nem olvasós valaki, nem lesz belőle sosem könyvmoly. Főleg nem kamaszkorban! Valamilyen szinten meg tudlak érteni, hogy fontosnak tartod az olvasást, de kamasz szemmel más a helyzet.
Én személy szerint körülbelül 3-4 óráig a suliban ülök, otthon 3 órákat tanulok és utánna örülök, hogy élek! Nem tartom magam műveletlennek, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ennyi tanulás(olvasás) után ránézzek egyetlenegy (jó)könyvre is.
-Tündérlány-(17)
Ne a kötelezőkkel kezdj az a lényeg!
Darren Shan könyvek közül meg csak a vámpírosakat ajánlom mert a mostani Darren Shan könyvek eléggé bénák :) a Gyűrűk Urát se ajánlom, mert hiába lett mozi film belőle, 1600 oldalas a 3 kötet együtt, és még nekem is nehéz volt pedig könyvmoly vagyok. Ha sci-fi-sek a fiaid csak a Clark által írtakat vedd meg nekik! Ha érdekli őket a tudomány is, akkor vehetsz nekik Robin Cook könyvet, pl.: a Ragály az nagyon jó!!
Ha szeretik a félelmetes izgalmas könyveket, Stephen King Könyvtári nyomozó nagyon izgalmas. Ha érdeklik őket az igaz történetek, második világháború, akkor mehet nekik olyan is, Pl.: Visszhangok (bár ez csajos, Daniel Steel) vagy az Anna Frank naplója (és ez még szépirodalom is)
Vagy esetleg egy burleszk biztosan tetszene nekik, pl.: Vavyan Fable Szennyből az angyal.
Ennyit tudtam segíteni :) remélem sikerült
Stephen King és Dean Ray Koontz?
Próbáld meg!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!