Amikor 8-9 éves voltál, akkor felétek milyen zenék voltak a menők?
Én 14 vagyok (lány), tehát nem rég voltam 8-9 éves, de akkor még nem volt Hannah Montana, Selena Gomez, meg ilyen disney-s izék.
Felénk akkor Avril Lavigne volt a legmenőbb, na meg Rihanna, Atomic Kitten meg még egy lányegyüttes, aminek már nem tudom a nevét. Mármint a 8-9 évesek körében volt menő. :)
Most azon gondolkozok, hogy akik nálam 5-6 évvel idősebbek, azoknak vajon ezek az énekesek/bandák egyenlőek voltak akkor a fent említettekkel?
Ja, és szeretted is azokat a "menő" zenéket? Mert én nagyon. :D Avrilt és Rihannát mai napig szeretem...
01.11 a kérdésre válaszoltam először, mivel én voltam az első hozzászóló :)
Hát ne haragudj, de Judy a Groovehouse-ból és Wolf Kati... most akkor elkezdhetnénk ízlésről vitatkzoni, hogy szerintem Caramel (Molnár Ferenc) mennyivel tehetségesebb.
A legtöbb mai zenész a süllyesztőbe kerül? Nézz meg egy 80-as évekbeli, vagy akár egy 90-es évekbeli nemzetközi toplistát, kíváncsi vagyok hány olyan énekest találsz rajtuk, akiknek egy-két slágernél többjük volt! Pont annyit fogsz találni, mint ma! Ez mindig így volt, volt egy keménymag, és voltak az egy slágeres énekesek és zenekarok. Anno volt Beatles mondjuk a 60-as években, 80-as években volt Queen, U2 90-esben Take That, 2000-es években meg mondjuk Robbie Williams. David Guetta pl. ma az egyik legnagyobb populáris sztár DJ. Ma erre van igény, ez megy, és hidd el, itt lesz ő még 5-10 év múlva is, mert a mai divat és populáris ízlés alapján, ő baromi tehetséges. Ami a 80-as 90-es években Madonna volt, az ma Lady Gaga... Még stílusában, polgárpukkasztásában is.
Az, hogy neked a hooligans, vagy a Quimby nem teszik, mint "újmagyar" zene, attól még pont annyian szeretik őket, mint anno az LGT-t, vagy az Illést. Semmivel nem volt jobb Máté Péter a maga korában, mint Caramel ma. Ez van :)
Csak néhány név a 90-es évek 100 legsikeresebb albuma közül, ők hol vannak ma? : The Verve, Sinead O'Connor, Air, Blur, Alanis Morissette, Beck, The Cranberries, Groove armada, Kelis, Shania Twain, Moby
Mindegyik nagyon jó volt, jó slágerekkel, némelyiküknek több is volt. Ma meg sehol nincsenek.
Ugyanígy vannak ma is akik évek óta a toppon vannak, illetve lesznek is még: Alica Keys, Pink, Beyonce, Justin Timberlake, Robbie Williams, Coldplay, Linkin Park, Lady Gaga
Tehetségek mindig vannak, mindig lesznek, és aki igazán nagyot alkot, az sokáig a csúcson lesz. Mindegy milyen évet írunk :)
Rengeteg jó zene van ma is csak mondjuk nem a Viva tévé kínálatát kellene elkönyvelni mai zenének. Pl jó zenék -
http://www.youtube.com/watch?v=kZPlVu_9XTY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=lCdRA0lQq38&feature=player_em..
http://www.youtube.com/watch?v=PT2iTQrwNLE&feature=related
Ezek nem annyira noname előadók, de talán a tv / rádió sem igazán játssza őket. Úgy gondolom, még ha valakinek esetleg nem is tetszenek ezek a zenék, akkor se lehet szemétnek nevezni. Legalábbis én el tudom dönteni egy zenéről, hogy csak nekem nem tetszik vagy szimplán egy f-o-s.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, én nem vagyok még öreg (20), mi Kylie Minogue-t és Celine Diont szerettük akkoriban, előbbit még ma is szívesen hallgatom.
Én 1980-ban voltam 8 éves.
Akkor olyan zenék mentek mint az ABBA,boney m, Beatles.
Én is. Ekkor ezek voltak a zenék.
A mai fiatalsággal az a "probléma", hogy utánozzák a japánokat. Kezdve azzal, hogy 6 színüre festik a hajukat, csillagokat rajzolnak magukra. Mese (manga) figurákat írnak a szövegeik után PL: ˇ^ valami ilyesmi. Tükörben fényképezik magukat. Ezt mind csinálják a japán fiatalok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!