Mi a teendő, amikor látod, hogy egy nagytestű kutya rohan felétek és a te kutyád nem támad, viszont a másik a kutyád torkának esik?
lerugdalom a kutyád az enyémről!vagy megfogom a nyakörvét és leszedem róla!
utánna meg melegebbre küldöm az értelmetlen gazdáját!
a "hivatalos" verzió szerint nem szabad közbeavatkozni, mert a támadó kutya komolyan megsebezhet.
attól is függ, mennyire agresszív a támadó kutya, ill. mekkora, milyen fajta.
ha kisebb, akkor a legjobb, ha engeded, hogy elszabaduljanak benned is az ösztönök és tiszta erődből védeni kezded a saját kutyád (ezt az indulatot megérzi rajtad a másik kutya is, és jó eséllyel megadja magát.)
ha viszont már nagyobb, vagy olyan fajta, aminek erős a harapása, és nincs a közelben más segítség, akkor a hátsó lábait kapd el a tövénél, ha tudod, de tartsd is meg, különben neked támadhat! közben húzd is, így nem nagyon tud majd megfordulni sem. jó esetben előkerülnek más emberek, akik segítenek, ha nem, szívás.
FONTOS!
nagytestű, bevadult kutyára SOHA nem támadunk, se bottal, se mással, a gázspray hülyeség, mert te is és a kutyád is kaphattok belőle. ha már bottal/kővel támadsz vissza, nem tudhatod, hogy elmenekül, vagy visszatámad, ez a legutolsó legyen, csak nagyon vészhelyzetben alkalmazd!
másik szabály, hogy elvileg elfutni sem szabad, de én voltam már olyan helyzetben, hogy egy beszari kan magyarvizslát akartam visszavinni az erdészhez, és a faluhatáron a semmiből egy egész kutyafalka kezdett üldözni, na ott rohanás volt fulladásig.
sajnos nincs egy olyan módszer sem, ami tuti beválik, mert sok minden befolyásolja a dolgok kimenetelét... a legjobb, ha minél több megoldást ismersz, és a bajban megpróbálod a legésszerűbbet választani. stresszhelyzetben az agyad úgyis más tudatállapotra kapcsol, és inkább ösztön alapján cselekszel...
Erre tényleg jó megoldás a bors, vagy paprika spray.
Nem biztos, hogy oda mernék menni, amikor (pl.) egy stafford és német juhász egymásnak ugrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!