Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy lehetnék kitűnő tanuló?...

Hogy lehetnék kitűnő tanuló? Hogy kell jól tanulni? Ti milyen módszerrel jejgyzitek meg könnyen az anyagot?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 14:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

A legegyszerűbben, ha érdekel a tárgy. Lehet még a kályhától, azaz az alapoktól a logikájára ráérezni.

A nehezen megjegyezhető anyagokhoz találták ki a rigmusok gyártását (ugye mennyivel könnyebben megy megjegyezni?)

Felsorolásos megjegyzendőknél a kezdőbetűkből mozaikszót alkotni. Ez különösen jól működik!!

Ui: szerintem sem a kitűnő a lényeg. A magolás pedig nem hasznos, mert nem tartós tudást ad.

2011. szept. 19. 19:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csináltam anno, hogy amiből lehetett írtam egy rövidke vázlatot, néhány kulcsszóval. Ezt aztán néhány perc alatt átolvastam, tudtam már hozzá kötni a kitöltő anyagot. És szinte lefényképezte az agyam. Később is jól jöttek a vázlatok, mondjuk nagydoga előtt. Nem szép-de hasznos- esetleg ha elég pici, akkor még puska is lehet.:)
2011. szept. 20. 06:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem agykontroll kell ide!

Rendszeresen készülj, ne spórolj az idővel. Nem kell rágörcsölni a dologra, hanem sokszor el kell olvasni, értelmezni kell az anyagot. Valamennyire kell, hogy érdekeljen az anyag, szóval nulla érdeklődéssel szenvedni fogsz csak a dologgal. Az se árt, ha már órán is figyelsz, jegyzetelsz, így a saját szavaiddal leírt dolgokat könnyebben jegyzed meg.

Én mindezt érettségi környékén értettem meg, soha többet nem akarok olyat, hogy feltorlódjanak a dolgaim!

Ja, és fontos, hogyha eleinte nem is ötösöket írsz, akkor se keseredj el! Szóval, kitartás! ;)

2011. szept. 20. 21:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Fontos a motiváció. Ha ezáltal szeretnél valamit elérni, akkor tedd ki a rá vonatkozó képet, vagy írd ki egy táblára, és tanulás közben ha felpillantasz ezt látod majd, ez erőt ad, hogy érdekeljen és folytasd a tanulást.

A módszert neked kell kitapasztalnod, mindenkinél más válik be.

Én mindig nagyon lassan olvasom az anyagot, közben a LÉNYEGET aláhúzom (egy-egy szót ,mondatot).Utána már csak az aláhúzottat olvasom.

Ha nem túl sok az anyag vissza is mondhatod magadnak.

2011. szept. 20. 21:03
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kitűnő 4,5-ös átlaggal végeztem tavaly.

Figyelek az órán,persze néha beszélgetek is.ÓRÁRÓL-ÓRÁRA TANULOK-ez nagyon fontos.Ne legyél lusta foglalkozni az anyaggal.Ez mind bent dől el.:)

Hajrá!

2011. szept. 20. 21:11
 16/16 anonim válasza:
Figyu figyelj órán ennyi a titok. Otthon csak csinald meg a lecket probald a leheto leggyorsabban megoldani es tuti h menni fog. En altalaban 5percet szoktam ra szanni egy tantargyra. Amikor lesz olyan orad amire tanulni kene mert jon a temazaro akkor is ugyan ezt csinald csak pluszba meg szunetbe is tanuljal en mindog igy szoktam csinalni es meg jon az eredmeny 4-esnel rosszabb soha nem volt. En igy tanulok . Nalam ez bevallik.
2013. aug. 4. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!