Milyen módszerrel szoktattad át a kisbabádat a saját ágyikóhoz egy éves kor után?
Természetesen nem egyből veszem ki, ahogy elkezd sírni, próbáltam nyugtatni, simogatni stb. De sajnos erre még nagyobb sírásba kezdett, mondhatnám hisztérikus sírásba, egy darabig még csuklott is szegényke! Nem tudom megállni, hiszen rettenetes lehet neki. El sem tudjuk képzelni, mi járhat ilyenkor a kis fejében.
Lehethogy még nem érett meg rá, és várnom kellene vele addig, amíg el tudom neki magyarázni, miért is van erre szükség? :-S
Van vkiinek tapasztalata esetleg?
Igaza van az első hozzászólónak: ha így állsz hozzá, akkor sosem fog átszokni.
Szerintem nem is akarod, valahogy ezt érzem.
Nehéz dolog, az biztos.
Én is csak ezt az egy módszert ismerem, hogy berakod a kiságyba és kész.
Most szeretném majd elkezdeni a jövőben, így én is információt keresek erről. De tuti, hogy nem hagyom hisztisen sírni én sem. Jól csinálod, csak így tovább!:) A baba biztos, hogy nem azért sír, mert olyan jól érzi magát.
(Meg azt olvastam, hogy nem tesz jót az agy fejlődésének, ha gyakran sírni hagyják a babát.)
Kedves Kérdező!
Az a véleményem, hogy te nem szeretnéd átszoktatni a gyereket, és ha így haladsz, akkor a legelső időpont a különalvásra majd olyan 15 év múlva jön el, amikor már ciki lesz neki. Pedagógus vagyok, és hidd el, nem gyerekkínzó. De határt kell szabni nekik is, és következetesnek lenni velük az ő érdekükben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!