Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen módszerrel szoktattad...

Milyen módszerrel szoktattad át a kisbabádat a saját ágyikóhoz egy éves kor után?

Figyelt kérdés
A kisfiam másfél éves, és úgy érzem, eljött az ideje az önálló alvásnak... Viszont nem érti, hogy miért kell kiságyban aludnia, így ha nagyon elkezd sírni, temészetesen magam mellé veszem, és úgy alszunk. Türelmem van, csak kíváncsi vagyok mennyi ideig tarthat az átszoktatás, és milyen bevált módszerek léteznek. Persze úgy, hogy az ne ártson a kisbabám lelki világának.
2011. szept. 26. 12:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
Ha így állsz hozzá, akkor sosem fog odaszokni. Mivel te szoktattad magad mellé, így csak drasztikusan tudod vissza szoktatni. Ami azt jelenti, hogy beteszed a helyére, hagyod sírni, majd egyszercsak elalszik. Persze emellett napközben tedd bele egy egy kicsit, hogy ne csak alvásidőben barátkozzon az ággyal. Ne vedd ki ha sír, nyugtasd meg, beszélj hozzá. Nehéz lesz és jó pár napig sírva fog elaludni, de valamit valamiért. Oda sem kellett volna szoktatni.
2011. szept. 26. 12:54
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem tudok Veled egyetérteni abban, hogy nem kellett volna magam mellé szoktatni. Kezdetektől fogva tudtam, hogy ez is jó megoldás, hiszen senki nem sínylette meg a dolgot, és a szoptatás is remekül ment. Az elején is, ha külön kiságyba szoktattam volna, ugyanúgy sírt volna, próbáltam, ezért írom. Nem akarom, hogy sírva aludjon el, nem hiszem, hogy ez jó neki. Sztem kell lennie más módszernek is, ami nem baj, ha tovább tart, ahogy írtam, van türelmem.
2011. szept. 26. 13:40
 3/16 A kérdező kommentje:

Természetesen nem egyből veszem ki, ahogy elkezd sírni, próbáltam nyugtatni, simogatni stb. De sajnos erre még nagyobb sírásba kezdett, mondhatnám hisztérikus sírásba, egy darabig még csuklott is szegényke! Nem tudom megállni, hiszen rettenetes lehet neki. El sem tudjuk képzelni, mi járhat ilyenkor a kis fejében.

Lehethogy még nem érett meg rá, és várnom kellene vele addig, amíg el tudom neki magyarázni, miért is van erre szükség? :-S

Van vkiinek tapasztalata esetleg?

2011. szept. 26. 13:44
 4/16 anonim ***** válasza:

Igaza van az első hozzászólónak: ha így állsz hozzá, akkor sosem fog átszokni.

Szerintem nem is akarod, valahogy ezt érzem.

2011. szept. 26. 17:46
 5/16 A kérdező kommentje:
Igazad van, szeretek a babámmal aludni. De úgy érzem, lassan itt az ideje az önálló alvásnak. Eredetileg is úgy terveztem, hogy kb 2 éves korára aludna külön ágyban.
2011. szept. 26. 19:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Nehéz dolog, az biztos.

Én is csak ezt az egy módszert ismerem, hogy berakod a kiságyba és kész.

Most szeretném majd elkezdeni a jövőben, így én is információt keresek erről. De tuti, hogy nem hagyom hisztisen sírni én sem. Jól csinálod, csak így tovább!:) A baba biztos, hogy nem azért sír, mert olyan jól érzi magát.

(Meg azt olvastam, hogy nem tesz jót az agy fejlődésének, ha gyakran sírni hagyják a babát.)

2011. szept. 26. 20:41
 7/16 anonim ***** válasza:
én nem fogok tudni segíteni: 22 hónapos a lányom, és 1 éves kora óta, mióta kivettük az oldalsó rácsokat az ágyából (mindenáron fel akart mászni) éjjel 3-4 között takaróstól átmászik hozzánk, bevackolja magát és alszik 8-ig. és ami miatt nem tudok segíteni: a férjemmel ezt szeretjük. mind a ketten. amíg akar, átjön, ha majd megunja, leszokik róla. szerintem, ha "csak" annyi az oka, hogy szerinted ideje a saját ágynak-szobának, viszont igazából nem zavar a dolog, ne erőltesd. nem a szokásoknak kell megfelelni, azt csináljátok, ami nektek jó.
2011. szept. 28. 10:24
 8/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az a véleményem, hogy te nem szeretnéd átszoktatni a gyereket, és ha így haladsz, akkor a legelső időpont a különalvásra majd olyan 15 év múlva jön el, amikor már ciki lesz neki. Pedagógus vagyok, és hidd el, nem gyerekkínzó. De határt kell szabni nekik is, és következetesnek lenni velük az ő érdekükben!

2011. szept. 28. 11:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Kislanyunk 8 honapos koraig velunk aludt.Akkor kezktuk atszoktatni sajat agyba,sajat szobaba. betettunk egy szofat a kisagya melle, apa oda fekudt o meg a kisagyba, ahonnan latta az apjat. Egy honapig, meg-megebredt ejszaka es sirt ha nem voltunk ott, de lassan megszokta,megtanulta,hogy az az o helye alvaskor. Nehez az eleje,de sok sikert.
2011. szept. 28. 11:36
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
Kedves utolso elotti hozzaszolo! Nem tudom, miert gondolod, ha pedagogus vagy, akkor ertesz a csecsemokhoz es a kisbabakhoz is, es nem kotekedeskeppen irom. Szerintem egy kisbaba nem feltetlen baj, ha az anyukajaval alszik, foleg aki meg szopizik, igy nagyon konnyu megoldani az ejszakai szopizast, a babanak sem kell folkelnie, hanem nyugodtan, almaban szopizik. Ez is olyan doleg, amirol megoszlanak a velemenyek es bonyolultabb annal, hogy valaki csak ugy kijelentse, hogu hiba egyuttaludni. Mar reg bebizonyitottak gyermekpszihologusok, hogy az egyuttalvas csak jot tesz egy kisbaba fejlodesenek. Magabiztosabb, nyugodtabb lesz, ezaltal konnyebben tanul meg uj dolgokat. Persze, van egy egeszseges hatar es senki nem beszelt itt tinikorrol. Egy anyatejes kisbaba miert ne aludhatna az anyjaval? En es a testvereim egyuttaludtunk az anyukankkal, konnyebb volt igy neki is, ettol fuggetlenul, mikor eljott az ideje, mindenki a sajat agyaban aludt, nehezsegek nelkul. Ugyanmar, miert kell ezt tulmisztifikalni, nyilvan az elso par nap nehez lesz, de at lehet szoktatni a babat. Persze, a gyerekek mind kulonboznek, ezert se ertelek, hogy pedagogus letedre mindenkit egy kalap ala veszel, es mindenkeppen a leszoktatas mellett vagy.
2011. szept. 28. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!