Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen módszerrel szoktattad...

Milyen módszerrel szoktattad át a kisbabádat a saját ágyikóhoz egy éves kor után?

Figyelt kérdés
A kisfiam másfél éves, és úgy érzem, eljött az ideje az önálló alvásnak... Viszont nem érti, hogy miért kell kiságyban aludnia, így ha nagyon elkezd sírni, temészetesen magam mellé veszem, és úgy alszunk. Türelmem van, csak kíváncsi vagyok mennyi ideig tarthat az átszoktatás, és milyen bevált módszerek léteznek. Persze úgy, hogy az ne ártson a kisbabám lelki világának.
2011. szept. 26. 12:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kislányom 20 hónapos egy éves kora után került át a mi ágyunkba sajnos a fogzás nagyon megviselte!Nemrég kapott ágyat a mi ágyunk mellé tettük elmondtam neki hogy ott fog aludni én meg mellette szerintem szépen haladtunk nem sírt mert közelünkbe volt lassan messzebb tettük az ágyát és minden rendben is volt!Remélem tudtam segíteni!
2011. szept. 28. 12:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Az én uncsitesom megszuletésekor a szulok maguk kozzé tették a gyereket. Nem tudták leszokatni az egyuttalvásrol hiába kapott már nagy ágyat is. Végul oda lyukadtak ki, hogy hárman nem fértek már el, így az apuka aludt a gyerek ágyában. Vagy 10 éves koráig biztosan az anyjával alutt a gyerek.
2011. szept. 28. 13:23
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 6 hetes koráig aludt a pici kettőnk között, mindkettőnket megnyugtatott, hogy ott szuszog közöttünk, jobban is aludtunk..akkor átraktuk a kiságyába, azóta ott alszik, nem volt belőle gond. Egyenlőre még a mi szobánkban van az ágya a nagy ágy mellett.Én mondtam az apjának, hogy lassan költöztessük át a saját szobájába(3,5 hós), de ő nyugodtabb, ha ott van..végülis nekem is jobb, mivel éjszaka még 2x kel szopizni, így legalább nem kell futkoznom..csak izgulok, hogy majd át tudjuk rakni a saját szobájába, a húgom annó 6 éves koráig anyuék mellett aludt..
2011. szept. 28. 13:42
 14/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok a pedagógus. Sosem mondtam, hogy értek teljes mértékben a csecsemőkhöz, bár van tapasztalatom e téren, és azt SEM MONDTAM, hogy hiba ott altatni!!!

Valamit félreértettél!!!!!

A kérdező állítása szerint szeretné átszoktatni a gyermekét, és türelme is van, de ha sír, mégis enged neki. Szóval ezért gondolom, hogy nem akarja igazán, és teljesen a saját döntése! Azt sem mondom, hogy hagyni kell a gyermeket sírni, viszont meg kell találni az arany középutat a következetesség felé!

Egy okleveles csecsemő és kisgyermekápoló, óvodapedagógus 2 gyerekkel

2011. szept. 28. 18:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Ja, és ha ismernél, tudnád, hogy SOHA SENKIT NEM VESZEK EGY KALAP ALÁ!!!
2011. szept. 28. 19:03
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ahogy írtam is, valóban nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, h holnaptól már külön ágyban aludjon a kisfiam. De ideje lassan elkezdeni. Viszont ahogy az óvodapedagógus is írta, az arany középutat kellene megtalálni, amit nem tudok. Hiszen eddig vagy az voltm, h hisztérikusan sírt (és nálam ez már egy véglet), vagy az, h nálam kötött ki (ami ez esetben szintén véglet).

A többieknek köszönöm, h megosztották velem a saját tapasztalatukat, találtam pár jó tippet. Első nekifutásnak azt hiszem kipróbálom, h az ágyam mellé teszem a kiságyat, és úgy beszélek majd hozzá, vagy mesélek neki...

És az egyik hozzászólóval nagyon egyet értek, hogy egy kisbaba fejlődésének csak jót tesz az anyuka közelsége, ezért is döntöttem anno az együttaqlvás mellett. De ahány ház, annyi szokás. Ez minden ember, minden család esetében egyéni. Nem szabad egy kalap alá venni, ahogy sok mást sem. Minden esetben egyéni szempontok alapján kell meghozni a legmegfelelőbb döntést!

Még egyszer mindenkinek köszönöm! Szép napot!

2011. szept. 29. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!