Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek egy családban a...

Szerintetek egy családban a szülők jobban szeretik egymást mint a gyerekeket?

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 20:09
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
83%

Nem jobban, máshogy. A gyerekek idővel kirepülnek, de a társ megmarad.

Illetve vannak időszakok amikor egyik, vagy másik "fontosabb" ,vagyis több támogatásra van szüksége, életkorából vagy állapotából (betegség, lelki válság) adódóan.

2012. dec. 19. 17:16
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
A szülők másképp szeretik egymást mint a gyerekeiket. Össze nem hasonlítható a két dolog. Egy pszichológus nő előadást tartott az ovinkban erről. Réges rég az egyik rádiós műsornak a következő címe volt: vendég a háznál. Arról beszélt hogy a gyerekeinket ajándékba kapjuk akiket szeretünk nevelünk, de egy nap elengedünk útjukra. Ezért ők vendégek a háznál. A ház alapja pedig a két szülő. Nekik kell megérteni egymást, nem a gyerekbe kapaszkodni.
2012. dec. 19. 19:04
 33/44 anonim válasza:
76%
nem hinném. egyformán szeretnek mindenkit. persze attól függ, elváltak-e a szülők. ha igen, valószínűleg nem imádják egymást, de a gyereket igen.
2012. dec. 30. 20:55
 34/44 anonim ***** válasza:
42%

Aki túl van egy váláson és van gyermeke abból a kapcsolatból, pontosan tudja, hogy a gyermeke a válás után is a gyermeke maradt, még akkor is, ha esetleg az exszel a kapcsolat nagyon megromlott. Értelemszerű tehát, hogy a szülő-gyermek -kapcsolatnak mindig elsődlegesebbnek kell lennie, különben az illető szülő csak utólag és későn látja majd be, hogy indokolatlanul élte meg fordítottan ezeket a kapcsolatokat.

Ez azt is jelenti, hogy amint gyermek születik egy kapcsolatban, minden megváltozik. A szülő-gyermek -kapcsolat életre szól.

2013. jan. 18. 15:32
 35/44 ekeke ***** válasza:
100%

Nálam a szeretetnek nincsenek fokozatai, ha van időm, mindenkinek egyformán adok, aki szerintem "rászolgált".

De vannak prioritások: a saját feleségem és gyermekeim UTÁN jöhetnek csak mások, hiszen velük leszek vagy 40 évig még. A szeretet nem fogy el vagy csökken mások irányába azzal, hogy valakinek sokat adunk. Ezt csak féltékeny és önző emberek találják ki, jobb őket kerülni.

2013. jan. 19. 04:24
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Másként szereti az ember a párját, és másként a gyerekeit. Sőt egy-egy gyereke iránt is különböző szeretetet érez. szerintem nincs olyan, hogy jobban szeretjük-e egyiküket a másiknál, csak MÁSHOGYAN. Azonban a gyerekeink a testünk részei, hiszen belőlünk fakadnak. Ők így örökké kapcsolódnak hozzánk testileg, míg a párunk "csak" érzelmileg. Talán ez a fő különbség.

A kérdésedre a konkrét válaszom: nem szeretik jobban egymást a szülők, mint a gyerekeiket. Szerintem ellenkezőleg: a gyerekeiknél senkit sem szeretnek jobban!!!!

2013. febr. 3. 16:31
 37/44 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem lehet máshogy csak egy féle képpen, akkor a gyerekemet szeretem jobban... Vér a véremből, hús a húsomból..ez egy olyan kötelék hogy nincs feljebb.... vállnak el emberek olyanok is ahol nagy volt a szerelem súlyos tizenévek után is de a gyerek örök....és sajnos vannak olyan nők " anyák" akik élnek-halnak a f@cért, gyerekeket dobnak el férfiért..na ettől nyílik a bicska.. szóval mindenképp a fiamat jobban, és ezt a férjem is így gondolja..számunkra így helyes..a gyerekünk a mindenünk.:)
2013. febr. 3. 17:56
 38/44 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,jöhet még :)
2013. febr. 5. 15:53
 39/44 anonim ***** válasza:
84%

Mivel kiemelted a kérdést,gondoltam válaszolok.

A férjem életem nagy szerelme,8 éve vagyunk együtt,nem tudom elképzelni nélküle az életem,ő a legjobb barátom is egyben,mindenben támogat,még ennyi idő után is SZERELMES vagyok belé.A kislányunk 10 hónapos.(Tehát még bőven nem kamasz,de mindegy.)Őt egészen másképp szeretem,számomra ő nem az életem része,hanem maga az élet.Rengeteg szeretetet ad,nem is hittem,hogy ennyire lehet szeretni.De anyai szeretettel szeretem,a férjemet egészen másképp,viszont abban biztos vagyok,hogy egyformán,csak az egyiket szerelemmel a másikat szeretettel.Viszont szerintem mindkettő arról szól (mármint a szerelem és a szeretet),hogy ha kell feláldozom magamat értük.És ez nálam bejön.A kislányomért is az életemet adnám,és a férjemért is.

2013. máj. 11. 10:12
 40/44 A kérdező kommentje:
koszi a választ:)
2013. máj. 11. 11:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!