Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért néz le engem sok felnőtt...

Miért néz le engem sok felnőtt, főleg itt, ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Már esküszöm rongynak érzem magam. Ezen a honlapon sosem lehet igazam felnőttekkel szemben, tisztelnem kell mindenkit, csak mert mondjuk 1 hónappal idősebb, de közben akármilyen lehet az a személy. Azt hiszem - hittem - reális, ha egy felnőttnek alapból megadom a tiszteletet, de ha rongyként bánik velem (pl. a "nevelőapám"), akkor nem bűn, ha nem szeretem, nem tisztelem. Folyton azt hallom, hogy a felnőttek idősebbek, tapasztaltak, automatikusan jár a tisztelet, bármilyen emberek, mindig nekik van igazuk a fent említett dolgok miatt. Pl. még alsóban egy természet dolgozat mindenkinek maximum 4-es lett, mert rossz volt a megoldókulcs, amíg az osztálytársaimmal mondtuk, nem hitte el a tanár, aztán bementek szülők, szóltak ők is, akkor végre elhitte, és TŐLÜK kért bocsánatot, pedig egyik osztálytársamnak még órai munka 1-est is adott, mert "szemtelen volt", amikor szólt. Folyton csak azt hallom, hogy én milyen szemtelen vagyok, nem tisztelek SENKIT se, flegma vagyok, stb., aztán anyukám csodálkozik, hogy sírva megyek még a fogorvosomhoz is, hogy állítson a fogszabályzómon. Tényleg ennyire befejezetlen gyerek vagyok?
2011. aug. 2. 14:31
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de minek is kéne ebszélgetnem anyával? :,o Valamit benéztél. =) Ettől függetlenül amúgy anyum nem felejti, hogy ő is volt fiatal, nagyrészt azért, mert őtt nem engedte élni a mamám, ezért az egyik bátyám 18 éves és 2 éve bulizni jár - de sosem egyedül, és minimum 1 ember sosem issza le magát, mert a bátyám nagyon aggódós fajta és mindenkiért felelősnek érzi magát : D -, a másik 1 hónapja lett 15 és sörözhet, én pedig addig lehetek kint a városban - vagy barátnőknél - amíg akarok, mert nem szeretek sötétben mászkálni, így 9 előtt mindenképpen hazamegyek.
2011. aug. 6. 09:07
 22/30 anonim ***** válasza:
Akkor valamit félre értettél és nem néztem be semmit xD!Végigolvastam a kommenteket és egyértelmű ,hogy szüleid támogatnak.Mégis valamiért ezer kérdés fogalmazódik meg benned a többi felnőttel szemben!Erre gondoltam,hogy próbálj meg leülni anyukáddal/apukáddal és mond el az érzéseidet és a véleményedet.Biztos nem felejtették el,hogy voltak fiatalok és talán tudnak még a te szemszögedből látni dolgokat!Remélem így érted mire gondoltam :)
2011. aug. 6. 09:17
 23/30 A kérdező kommentje:
Jahm igen. =) Igen, a szüleim szerint teljesen okés vagyok, de nagyon rosszul esik, hogy más felnőtt milyen velem, és mivel erősen önbizalom hiányos vagyok, próbálok mindenkinek megfelelni, de sajnos ez lehetetlen. Az a baj ezzel a megbeszélősdivel, hogy anyumnak nagyon ritkán van olyan hangulata, hogy lehet vele beszélgetni, ha pedig olyan, akkor végig mosolyogna, ami engem nagyon idegesít, és úgy érzem, nem evsz komolyan, pedig de. Apum pedig tényleg nem vesz komolyan. Elváltak a szüleim, és amikor még nálunk lakhatott a válás után, nem értette, hogy mi a bajom azzal, hogy anyut szidja. -.- Szóval lehetetlen velük ilyenről beszélgetni.
2011. aug. 6. 09:38
 24/30 anonim ***** válasza:

tudod mit? akkor beszélgessünk itt! én már, koromnál fogva,ugye, felnőttnek számítok, mégis sokszor fogalmazódik meg bennem is a kérdés, vajon miért nem adják meg a megfelelő tiszteletet egymásnak az emberek? erre főleg ezeken a netes oldalakon elég sok példa van. Nézd meg itt is, hányan rinyálnak azon, hogy lepontozzák őket, holott.... A napokban 28%ban hasznosnak ítélt a köz egy hozzászólásomat, ami kizárólag a tanulmányaimon és tapasztalati tudásomon alapuló válasz volt. Na és? Én tudom, hogy az így helyes, aki meg nem hiszi járjon utána :)

szóvala tisztelet egy fura dolog. tisztelni valakit más és megint más elfogadni (ha úgy tetszik, tisztelni) mások, esetleg homlokegyenest különböző véleményét. Ez egy furcsa világ, itt nincsenek szabályok nincsenek arcok, nem is érdemes foglalkozni vele. A virtuális valóság más, mint a való élet

2011. aug. 6. 10:20
 25/30 anonim ***** válasza:
Látod most is mit csinálsz? Azt kezded fejtegetni és arról kezdesz tanácsokat osztani amit válaszként irnak Neked. Bocs de ezt az én olvasatomban akkor is "okoskodásnak" hivják. Ne másokban keresd a hibát stílus. Van aki mézesmázos, én meg nem... (bár szerintem nem irtam semmi bántót nem kellene egyből fennhéjázni! Mindenki segiteni szeretne. De nincs két egyforma stílus ki igy ki ugy fogalmazza meg amit mondani akar. De úgy érzem Te élből belekötsz a válaszolók véleményébe elkezded boncolgatni és megállapitod hogy sz*r. Most tényleg ne haragudj meg, nem azért irom de ha Te úgyis jobban tudsz mindent akkor miért kérdezel minket? Beirtam ide egy választ és rögtön elkezdesz itt osztani hát kösz engem nem kell inkább magadat okítsad! Már egyáltalán nem csodálom, hogy úgy viselkednek veled emberek ahogy..
2011. aug. 6. 19:36
 26/30 A kérdező kommentje:
Sajnálom.. Elolvastam újra, és igazad van. :S Rémes vagyok...
2011. aug. 6. 20:06
 27/30 anonim ***** válasza:

2 gyerekes anyuka vagyok(9.17)Sokat gondolkodtam ma rajtad és a következő dologra jöttem rá.Azért nem tudod a felnőtteket tisztelni mert Téged sem tisztel senki és TALÁN nem látod otthon a tiszteletet.Ezt honnan tudom?Figyelj!:

-Amikor fejbetalált egy focilabda és ezért megmozdult 2 gumi, amíg helyrerakta, folyamatosan engem szidott, hogy miért nem tudok jobban vigyázni

-rajta kívül majdnem minden tanár felháborodik, és szemtelennek nevez. :(

-anyumnak nagyon ritkán van olyan hangulata, hogy lehet vele beszélgetni, ha pedig olyan, akkor végig mosolyogna, ami engem nagyon idegesít, és úgy érzem, nem evsz komolyan,

-Apum pedig tényleg nem vesz komolyan.

-a válás után, nem értette, hogy mi a bajom azzal, hogy anyut szidja. -.- Szóval lehetetlen velük ilyenről beszélgetni.

Őszintén figyelnek rád otthon eleget?Azt hiszem mégis csak duplán igazam van abban,hogy nem túl sok dolgot tudsz otthon megbeszélni a szüleiddel...:(

(És tényleg a stílusod kicsit kioktató ami nem baj mert most keresed önmagad :))Ezt csak tényleg zárójelben írtam és NEM BÁNTÁSBÓL!!!!!Lehet ,hogy ezt veszik a felnőttek tiszteletlenségnek?!

2011. aug. 6. 21:29
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm. =) Igen, anyum nagyon sokat törődik velem, apum is, amikor nála vagyok. Anyum talán túl sokat is foglalkozik velem, ki van akadva, ha 3 napig nem tudok senkivel se kimozdulni. :) Sajnálom, ha kioktató voltam, nem akartam az lenni... A környezetemből pedig senki se mondta még, hogy ilyen lennék, szóval nem tudom, mi ütött belém. :S De köszönöm, hogy szólsz, igyekszem változtatni.
2011. aug. 6. 22:14
 29/30 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök ha kezd benned összeállni a dolog.Most is azt mondom nagyon helyes kis emberkének tűnsz és az írásodból ítélve kb.egyidős lehetsz a lányommal.Keresed a kérdéseket ,várod a reakciókat a világtól.Ez így van rendjén!!Kívánok Neked minden jót , ha beszélgetni támad kedved valamikor egy "okoskodó"felnőttel írj nyugodtan privit :)

Még egy jó tanács tőlünk bölcs öregektől:Mi is szoktunk hisztizni és nyűgösek lenni:( Ilyenkor könnyű a "kicsiket"megtalálni és hibáztatni,ez olyan felnőtt hülyeség.Ilyenkor hagyj minket figyelmen kívül és ne haragudj ránk!Nem komolyan bántunk titeket a hogy ti sem minket kamaszok! xD

2011. aug. 6. 22:43
 30/30 anonim ***** válasza:

kedves utolsó,a számból vetted ki a szavakat! :)

nem is tudok mást hozzáfűzni!

2011. aug. 7. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!