Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért néz le engem sok felnőtt...

Miért néz le engem sok felnőtt, főleg itt, ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Már esküszöm rongynak érzem magam. Ezen a honlapon sosem lehet igazam felnőttekkel szemben, tisztelnem kell mindenkit, csak mert mondjuk 1 hónappal idősebb, de közben akármilyen lehet az a személy. Azt hiszem - hittem - reális, ha egy felnőttnek alapból megadom a tiszteletet, de ha rongyként bánik velem (pl. a "nevelőapám"), akkor nem bűn, ha nem szeretem, nem tisztelem. Folyton azt hallom, hogy a felnőttek idősebbek, tapasztaltak, automatikusan jár a tisztelet, bármilyen emberek, mindig nekik van igazuk a fent említett dolgok miatt. Pl. még alsóban egy természet dolgozat mindenkinek maximum 4-es lett, mert rossz volt a megoldókulcs, amíg az osztálytársaimmal mondtuk, nem hitte el a tanár, aztán bementek szülők, szóltak ők is, akkor végre elhitte, és TŐLÜK kért bocsánatot, pedig egyik osztálytársamnak még órai munka 1-est is adott, mert "szemtelen volt", amikor szólt. Folyton csak azt hallom, hogy én milyen szemtelen vagyok, nem tisztelek SENKIT se, flegma vagyok, stb., aztán anyukám csodálkozik, hogy sírva megyek még a fogorvosomhoz is, hogy állítson a fogszabályzómon. Tényleg ennyire befejezetlen gyerek vagyok?
2011. aug. 2. 14:31
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Értelmesebb nem ment volna? :D
2011. aug. 4. 21:55
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt tapasztaltam anno éretlen, butácska fejjel. Az embereknek ez lejön az irásaidon keresztül! Ha makacs vagy és csak a saját igazamadat hajtot, belekötsz az élő fába is akkor ne csodálkozz hogy megértés és segitség helyett elhajtanak. Ha tanácsot kérsz ne fitymáld, fogadd el és köszönd meg!
2011. aug. 5. 17:17
 13/30 anonim ***** válasza:
A tisztelet és az udvariasság pedig szerintem alap MINDENKI FELÉ, legyen az idősebb vagy éppen fiatalabb. Azt kapod amit adsz, ha flegma vagy tiszteletlen és trágár akkor veled sem fognak tisztelettel és szeretettel bánni mert nem érdemelnéd meg. Kinek kinek az érdemei szerint.. Egy gyerek igenis tanulja meg megadni a kellő tiszteletet mindenkinek kiváltképp a szüleinek, nagyszüleinek akiknek a létet köszönheti. Tudom, hogy ezt mekkora tehernek érzik néhányan mert fiatal korban még "én vagyok a király, sz*rok mindenkire" felfogás uralkodik de ez majd elmúlik, megkomolyodsz. Kezded már kapisgálni a dolgokat de éretlen még a gondolkodásod majd később kiforr és (remélhetőleg) tudni fogod mit kell tenni, hogyan kell viselkedni.
2011. aug. 5. 17:27
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ha már írtad, hogy azt kapom, amit adok, akkor leírnám, hogy te se kaphattál sok kedves választ az írásaidra, ha mindenkivel ilyen vagy. =) De te is csak segíteni akarsz. Nem tudom, hogy olvastad-e a válaszaimat, de akkor láthattad, hogy nem (csak) én gondolom úgy, hogy nem vagyok flegma és tiszteletlen, mert írtam, hogy a szüleim és az ofőm szerint sincs semmi probléma velem. Viszont sok olyan ember van, mint te, aki azt hiszi, hogy így vannak a dolgok, ezért letolnak :s A tiszteletről is írtam, hogy ALAPBÓL mindenkit tisztelek, külsőre sem ítélek (egyszer ezzel majdnem megszívtam, mert színjátszón volt egy lány, aki elkényesztetett libának tűnt a beszédtémái, hangja, arcmimikája alapján, aztán megismertem, és kiderült, hogy jó fej, ezért megtanultam, hogy nem szabad senkit se elítélni), pl. anyum férjével először közös programot akartam. Aztán kimutatta, hogy milyen valójában, és tényleg megérdemli, hogy anyumon kívül senki se szeresse a családban. Kidobálja a CDinket, tönkreteszi a dolgainkat, ránk lőcsöli a saját lányát. Mindenkit megkérek, hogy ne kössön bele, mert én tényleg szívesen játszom a húgommal, de nem az én dolgom felnevelni. Nem tudom, hogy vetted ki az írásomból, hogy azt gondolom magamról, hogy én vagyok a király. :o Mindigis tiszteltem és tisztelni is fogom az emberek véleményét a dolgokról, hiszen nem vagyunk egyformák. Ja és azért sem gondolom magamat jobbnak senkinél se, mert erősen önbizalom hiányos vagyok. :S Ne aggódj, volt nekem is egy ilyen korszakom, őszintén szólva szégyellném, de majdnem mindenki átesik ezen vagy kiskamaszként, vagy amikor már durván kamaszodik. Ha véleményed szerint meg kéne tanulnom tisztelni az embereket, akkor fogadd meg a tanácsom - hiszen tényleg nem akarok rosszat - és ne ítélkezz senkiről se. Hidd el, te fogsz jobban járni.
2011. aug. 5. 17:39
 15/30 anonim ***** válasza:

változatlanul azt mondom, pontosan ilyen kamasznak szeretném látni majd a saját gyerekeimet!

egy hihetetlenül okos és empatikus emberpalánta vagy, igenis állj ki bármely fórumon is, ha igazad van. persze, az ésszerűségnek is vannak határai, de azt ráérsz később megtapasztalni. Most abban a korban vagy, amikor az igazságérzet az egyik legfontosabb dolog a világon, később majd egyéb célok is lesznek, ráérsz akkor megalkudni magaddal.

Tisztelet pedig annak jár, aki kiérdemli. Mert én. pl. egy idős embernek azzal adom meg csupán a tiszteletet, hogy szóban illedelmes vagyok vele. Egyéb tulajdonságaiért, életútjáért, bármiért tisztelni csak akkor tudom, ha megismertem.

2011. aug. 5. 18:20
 16/30 anonim ***** válasza:
Szerintem neked van igazad. Ha az után, hogy te kedvesen és udvariasan bebizonyítottad az igaza, valaki még mindig lekezelően bánik veled nem tehetsz mást, mint hagyod a francba és nem veszed a szívedre (ahogy már előttem is írták "lenyeled" a szavait). Vigasztaljon a tudat, hogy neked van igazad. Olyan embernek tűnsz, aki képes belátni, ha hibázott és tévedett, szóval nem kell amiatt aggódni, hogy netán beleesel a "csak az a jó, ahogy én mondom/csinálom és csak nekem lehet igazam" gödörbe. Szóval sok sikert és kitartást! (Amúgy érdekelne, hány éves vagy:))
2011. aug. 5. 23:56
 17/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is. =) A koromat nem szívesen írnám le, mert amikor megtudják, mindennek elhordanak, meg azzal jönnek, hogy mit keresek ebben a kategóriában, amikor ők ilyenkor még babáztak, meg nem túl szép dolgokat írnak rólam így, látatlanban. :S Amit azért nem értek, mert egyszer közvélemény kutatás gyanánt megkérdeztem néhány minimum 5 évvel idősebb embert, hogy ennyi idősen babázott-e még, és mind azt felelték, hogy nem. :,D De nekem nem igazán számítanak ezek a vélemények, mert nem én találtam ki, hogy kamasz vagyok. =)
2011. aug. 6. 00:12
 18/30 anonim ***** válasza:

a kommentekben már nem olvastam el a rinyálásodat mer hülyeség.

ha még 10-20-30-40 éven keresztül szopod az élet apró, de idegesítő, idegtépő sz.rságait (jelenleg a legnagyobb problémád, hogy nem fér a fejedbe, hogy tiszteld az idősebbeket) szóval, ha te is annyit fogsz gürizni meg szívni mint ők, te is elfogod várni a tiszteletet......

2011. aug. 6. 01:42
 19/30 A kérdező kommentje:
Hát pedig ha nem olvasod el a többi rinyálásomat, akkor nem jössz rá, tényleg mekkora butságot írtál. :,D De te tudod. Leírnám mégegyszer, hogy természetesen alapból megadom a tiszteletet, de az az ÉN véleményem, hogy nincs mit tisztelni egy olyan emberben, aki nem tesz semmit, egyszerűen felnőtt. =) Akkor meg duplán, ha még szemétkedik is. De igazából nincs értelme megint leírni, mert a kérdés kiírásakor is írtam, aki pedig nem olvasta el az eddigi kommentjeimet, az ezt se fogja. Így pedig csak löki ami eszébe jut ha egy mondatban látja azt, hogy "nem " és "tisztelem". Egyébként köszi a választ.
2011. aug. 6. 08:41
 20/30 anonim ***** válasza:

Intelligens,tág látókörű "emberkének" tűnsz!Sajnos valóban sokszor követelik z idősebbek a tiszteletet.Ezt tapasztalatból tudom és veszem észre a tőlem idősebbektől.Nem egyszer volt,hogy pici gyerekkel(1-2 éves) az ölemben fellökött a néni vagy bácsi a buszon,hogy hamarabb oda érjen a székre .mert ez Neki a koránál fogva jár!Én úgy gondolom az ember minden embertársát valamilyen szinten tiszteli kortól ,nemtől,egzisztenciától függetlenül.Viszont magam sem vagyok híve annak,hogy kötelezően tisztelni KELL!!!! (sokszor már hajbókolni)valakit mert idősebb,gazdagabb,szebb,okosabb.14 éves a nagyobbik lányom,most kamaszodik és bizony néha rá is rájön a "hülyeség".Bevallom Neked sokszor nagyon rosszul esik,hogy flegmább vagy hisztisebb.Ilyenkor van szükségem önvizsgálatra és jó memóriára :).Tudod ilyenkor el kell ismerjem én is voltam kamasz és flegma és hisztis ,talán még szemtelen is.ettől függetlenül szerettem a szüleimet és tiszteltem Őket,csak harcoltam mindennel és mindenkivel,de legfőképp magammal.A változásokkal a testemen a lelkemben és a környezetemben.Most ezt éli meg a lányom és Te is ami nem könnyű.Egy vigasztaljon ,túl lehet élni!Szerintem próbálj meg leülni anyukáddal beszélni,mond el Neki az érzéseid.Hátha eszébe jut,hogy Ő is volt fiatal :)

36 éves 2 gyerekes anyuka

2011. aug. 6. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!