Miért néz le engem sok felnőtt, főleg itt, ezen az oldalon?
Nem, te nem vagy befejezetlen gyerek, csak egy okos, érdeklődő emberpalánta....:)
Tudod, sokszor a felnőttek csak segíteni akarnak ezzel a "te ezt még nem tudhatod" "majd meglátod úgyis" "még nem neked való" dumákkal; no meg sokan el is felejtik , hogy milyen volt gyereknek lenni. És igen, jól látod, a felnőttek is hibáznak, ők se tökéletesek, sőt...! Letagadni ezt nem szép dolog, dehát a felnőttek már csak ilyenek...:)
Én azt írom neked "vén" fejjel, hogy jó a dolog az, hogy még gyerek vagy, és ne mérd magad a felnőttekhez!
Ők már máshogy látnak dolgokat. aAt mindig érezni fogd, hogyha tanácsot kérsz és kapsz tőlük, az mennyire jóindulatú, vagy fontos neked. Ez számítson, mert ezekből épülsz! Ami jótanács, azt el kell fogadni. Azokat pedig tisztelni kell, akik segíteni akarnak neked, merthogy valószínű ők is tisztelnek!
Nehéz, nehéz, de majd felnőttként-ha visszaemlékszel majd ezekre az évekre- akkor jössz rá igazán, hogy nem is vmi nagy élmény ez a "felnőttesdi" :))
Hát a fogorvosod mégsem szidhatja a szomszédot a fogszabályzód miatt, viszont ne érezd kellemetlenül emiatt magad, ő "csak" egy fogorvos, azt teszi amit kell, ha újra kell tenni valamit, neki az a dolga :)
Egyébként pedig úgy érzem, hogy ahhoz akarod magadat mérni, ami az "elvárás" feléd. (pl. most a fogorvos). Persze, vigyázz jobban rá, mert azért nem 2 forint, de az önbecsülésedet ne told a kis szék alá...:) Ha elromlott, hát ez van. Ezért nem kell kerülni még ;)
Az elvárás inkább legyen a tanuláshoz való pozitív irányultság, de ne azért mert "már megmondtamte szemtelenkölyök".... :)hanem mert az életben fontos lesz az, hogy mihez értesz, mit tudsz? ezt még most annyira nem érzékeled, de később jól jön majd!
Itt a GYK-n meg tudod hányféle ember van? A 80% szerintem kamuzik, és ha odaírja, hogy 30/N, nem biztos hogy annyi, de még az sem hogy nő....Szóval ezt itt ne vedd mércének. Bár van , aki jó tanácsot is tud írni, azt érdemes elolvasgatni!:)
én nagyon szeretném ha mindkét gyerekem hasonlóan tudna majd fogalmazni és a véleményét kifejteni! Irigylem a szüleidet, miattad.
valóban 35/N :))
Egészséges gondolkodású kisember vagy és ez a legfontosabb.
Én a fogszabályzóddal kezdeném a választ. Nagyfiamnak még egyszer sem sikerült kitartania a megbeszélt időpontig, egy breketet felragasztottak neki, kettő leesett. Ez egy ilyen buli.
Az rossz megoldókulcsról szóló történeted nagyon tanulságos. Jól mutatja az iskolán belüli erőviszonyokat. Igazatok volt, ez tény. De kevés pedagógus fogja ezt valaha is elismerni. Féltik a tekintélyüket, holott a legnagyobb tekintélyt pont az igazságossággal szerezhetnék.
De az is tény, hogy meg kell tanulni nyelni, mert felnőttként sem mindig lesz igazad, amikor éppen igazad van. A világ ilyen. Írok neked egy példát. Én szülési szabadságon vagyok a kisbabáimmal. A férjem szerette volna igénybe venni a gyerekek után járó pótszabadságot, ez 7 nap lett volna, és nagy szükségünk lett volna rá. A munkahelyén azt mondták neki, hogy kérni éppen kérheti, de onnantól számítson arra, hogy állás nélkül marad. A törvény a mi oldalunkon áll, de mit ér ez, ha apa állás nélkül marad, mert egy mondvacsinált okból elzavarják. Meg kell tanulni nyelni. Szomorú, de ez van. De ettől még lehet az ember élete boldog és teljes. Csak a valóban fontos dolgokra kell figyelni.
Én nem hiszem, hogy a felnőtteknek alanyi jogon jár a tisztelet. Nem kiérdemelniük kell ugyan, de megőrizniük rá a jogot muszáj lenne. Ne vitázz azzal, aki visszaél a korával. Raktározd jól ezt az érzést, hogy te másmilyen felnőtt lehess.
Jegyzem meg, gratulálok hozzád a szüleidnek!
Köszönöm szépen mindenkinek, azt hiszem, tanultam tőletek. =) A 4. válaszolónak: azért tudok így fogalmazni, mert sokat olvasok könyvet és itt is kérdést/választ egyaránt értelmes emberektől, ill. a barátaim is értelmesek, helyesen írnak, msnen használják az írásjeleket, ergo nem úgy irnak hogy "szioka mizu hogy vagy én jol", és átragad rám az emberek stílusa. Egy-egy könyv után is megváltozom egy picit, pl. Darren Shan vámpír- és démonkönyvei után kicsit íróin fogalmaztam, a Szent Johanna gimi 4 része után pedig kicsit L. Laurás lettem. :D
Amúgy igen, nagy problémám az, hogy nem tudom lenyelni azt, hogyha igazságtalanok az emberek, ezért kiállok magamért. Szerencsére a szüleim szerint ez jó dolog, persze addig, ameddig rendesen, tisztelettudóan mondom el a véleményem. És mivel nem szeretem én se, ha tiszteletlenül beszélnek velem, meg mert mindig kiállok az igazam mellett, megtanultam értelmesen, nyugodtan elmondani, ha problémám van, és ez az ofőm szerint is nagyon jó. =) Idén volt először a tanárom, a sulis Karácsonyon mindenkiről mondott néhány szót, és rólam megemlítette a jó tulajdonságaimhoz, hogy ha bármivel gondom van, sosem akaratosan, szemtelenül közlöm, hanem tényként, igyekezve, hogy ne "bántsam meg" az illetőt, akár felnőtt, akár gyerek. Sajnos ezt szinte egyedül ő értékeli, rajta kívül majdnem minden tanár felháborodik, és szemtelennek nevez. :( Ha felnőtt leszek, és majdhogynem egy olyan embertől fog függeni az életem, mint az előző válaszoló férjéé, gőzöm sincs, mi lesz velem. :S Nagyon sajnálom, hogy vannak ilyen emberek... Egy kérdésem lenne, de tényleg nem értem: Miért gratuláltok a szüleimnek hozzám?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!