Miért távolodtak el tőlem emiatt?
A családom mindig is nemzeti érzelmű volt, engem is így neveltek, folyékonyan írom/olvasom a rovásírást, Magyar Szigetre járunk, stb. Mostanában én is kezdtem aktívan résztvenni a "híradó témájú" beszélgetéseken a szüleimmel, és kicsit komolyabban látom a dolgokat. Egyik nap elmentünk a barátaimmal mekizni, egy Rózsa Sándoros póló volt rajtam. Erre elkezdtek csesztetni, hogy vigyáznak, mert még elviszik őket a Budaházyék. Nem értem miért csak most bújik k a szög a zsákból, eddig is láthatták apukámat a tar kopasz fejével Harcos pólóban, vagy hallották, hogy MSZ-re megyünk, esetleg hallhattak engem gitáron Székely himnuszt gyakorolni. Miért most kezdtek piszkálni? Nem esik jól, hogy a családom alaphangulata miatt kellene engem szekálni, én így szoktam meg, így szeretem őket. Kérlek titeket a válaszokba a politizálást mellőzni. Köszi:)
13 éves lány
de ezek a dolgok nem feltétlen politikai dolgok! ha valaki falun libákat nevel az se politikai dolog, hanem csak egy életstílus.
Amúgy: egyetlen gyerek sem mentesül a szülei politikai nézetei alól. Ez nyilvánvaló, de ez legtöbbször nem erről szól. Ti is tudnátok ha néha elmennétek pl egy Kárpátia koncertre, egy íjász versenyre és beszélgetnétek emberekkel, de persze ítélkezni könnyebb!
Pedig nem is úgy van az idézetben sem,hogy nézd meg az apját,vedd el a lányát..
Hanem "nézd meg az anyját,vedd el a lányát":D
Szóval ne gondolkodj ezen ennyit..ne figyelj rájuk,aztán ennyi.
Nehéz téma. :) Anno, mikor én is így öltözködtem, ilyen zenéket hallgattam, engem nem ítéltek el a barátaim, haverok, osztály-/iskolatársaim, csak néhány cigány. Tehát sosem volt problémám, nem különböztettek meg hátrányosan. Talán annyi, hogy sosem reklámoztam, ha valami nemzeti jellegű koncertre mentünk, vagy Jobbik majálisra, illetve egyszer nem ordibáltam kikelve magamból, hogy vesszen Trianon. Ugyanolyan lány voltam, mint előtte, csak volt pár Nagy-Magyarországos pólóm, bakancsot hordtam, terepmintás nadrágot. Azóta az öltözködésből kinőttem, de ha olyan kedvem van, még mindig hallgatok Kárpátiát, RomErt, Fankát. Sőt, Fanka koncertre bármikor szívesen megyek :), annak ellenére, hogy egyre jobban azt érzem, nem ott a helyem, mert egyre több primitív ember követi ezt az életszemléletet.
16/l
Az előttem szóló rátapintott a lényegre. A sok primitív hülyegyerek miatt van ez. Nehéz erről politizálás nélkül véleményt mondani, de abban azért egyetérthetünk, hogy a mai "nemzeti érzelmű közösség" egy része egyszerűen buta. És ugye ott van az a rohadt általánosítás. Pont, mint a cigányoknál, a nemzetiek közül is csak a rossz példákat látjuk a tévében, a hírekben.
16/f
Az én problémám az ilyen emberekkel a képmutatás. Megmagyarázom.
Az hogy valakit érdekel ősei kultúrája és a gyökerei: semmi gond. Egészen nyugodtan. De ez nem azt jelenti hogy nyilvánosan mutogatni kell. Mint például a keresztényeknél.
Úgy is lehetsz keresztény hogy nem hordasz pólót Jézus képével és nem akasztasz kilós keresztet a nyakadba.
A probléma nem az hogy felvállalod, inkább az hogy kifejezetten mutogatod. Írtad is, hogy nem cikiztek a székely himnusz miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!