Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy kezdjek neki/fogjak bele...

Hogy kezdjek neki/fogjak bele a táncba?

Figyelt kérdés

Még fiatalabb koromban láttam egy hip-hop koreográfiát, azóta teljesen bele vagyok szeretve abba a táncba. Az egész elvarázsolt. Gyarkan álmodozom arról, hogy én is előadok valakik előtt egy ilyet(ezért ne nevessetek ki :D).

A suli miatt viszont nem akarok edzésekre járni, mert nem akarom, hogy a jegyeim rovására menjen.

Valahogy nem vagyok benne biztos, hogy maga a tánc volt az egyetlen, ami elvarázsolt, hanem figyelemre is vágyok ezáltal. Tudom, hogy nem helyes, de akkor is.

AZ lenne a kérdésem, hogy otthon meg lehet tanulni táncolni, a videók alapján, vagy az nem az igazi?

Egyszer már megpróbáltam egyedül egyre itthon, de olyan fura volt, avgy nem tudom, nem nevettem ki magamat, de egy ideig nagyon vigyorogtam magamon...

Úgy is meglehet, ha nem járok tánccsoportba? A válaszokat megköszönöm:)

2011. júl. 18. 00:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van hozzá tehetséged, akkor meg lehet, hisz tele van a youtube ilyen videókkal. De te azt írod, figyelemre vágysz, hogy mások előtt szerepelhess. Ha otthon, amatőrként táncikálsz, azzal nem nagyon fogsz szereplési lehetőséget kapni, és esélyes, hogy a motivációd is alábbhagy...míg ha csoportba jársz, lesznek fellépések, barátságokat köthetsz és kénytelen leszel motivált lenni hisz be kell járni az órákra.

Ha odafigyelsz, akkor nem megy a tanulás rovására, hisz heti 2 óránál több úgysem lenne ez a program.

2011. júl. 18. 00:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne otthon gyakorolj, mindenképp valami oktatást, csoportot keress. Sokkal több visszajelzést és élményt kapsz ott. Jobban tudod értékelni a saját teljesítmény, megfelelő irányba terelgetnek, nem fog annyira feszélyezni a dolog (akkor sem, ha közben majd otthon is gyakorolsz persze.)

"figyelemre is vágyok ezáltal. Tudom, hogy nem helyes, de akkor is."

:) Édes vagy, mi ebben a nem helyes? Táncolj, énekelj, rajzolj, vagy bármi, ne zárkózz magadba, mosolyogj, ragyogj. Szerintem teljesen normális a figyelemre vágyás. Nagyon fontos a tanulás, persze, de kell valami mozgás is.

2011. júl. 18. 01:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Szívem szerint csoportba mennék, de azt nem írtam, hogy szociális fóbiám van, szerepelni akarok, de mégis félek az emberektől/Társaságtól, lenézem magamat hozzájuk képest,stb(de ezt majd kezeltetem :) )

AZért mondtam, hogy nem helyes, mert szerintem nem csak azért kell megtanulni táncolni, hogy figyelmet kapjak, hanem azért is, mert élveznem kell, és nem feltétlen a figyelem miatt. A tanulásnál azért félek, mert attól függ mennyi az anyag, van , hogy napi 5 órát tanulok, de van, hogy csak 2-őt.

De köszönöm a válaszaitokat, lehet akkor majd beiratkozom úgy, hogy összetudjam egyeztetni a tanulással, köszönöm nektek :)

2011. júl. 18. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:

"Szívem szerint csoportba mennék, de azt nem írtam, hogy szociális fóbiám van, szerepelni akarok, de mégis félek az emberektől/Társaságtól,"

Igen, igen, értettem, és szerintem ez elég általános dolog, nem csak te vagy ilyen, elhiheted :)))

Szerintem épp ezen is segíthet egy ilyen csoportos tevékenység.

2011. júl. 18. 10:27
 5/7 Pety07 válasza:
Gyakorolj sokat otthon majd ha sulidba lesz valamilyen rendezvény(ki mit tud,Farsang stb...)ott fellépsz egyszer és ha ott van aki rendez falunapokat,fesztiválokat ha tetszik neki elhív majd felteszed magad a netre :)Én 10 évesen kezdtem Michael Jacksont táncolni mostanra már mindenhova hivnak fellépni :P Csak gyakorolj és hidd el egyszer el indul valami,vagy ha az iskoládban van tánc oktatás akkor oda jelentkezel és ott megtanítanak mindenre :)
2011. júl. 18. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:

otthon nem jo. nem az igazi (:

én 8 éve járok táncolni,és ISTENI! hipp-hopp-ozok. egyedul otthon ne csináld több oka is van.

PL: ne adj isten lesérülsz.

rosszul csinálsz egy mozdulatot.

nem melegitesz be eléggé és meghúzod magad.

én is járok táncolni sőt még kulon más órára is. mégis jól tanulok :D nem kell félned :D hajrá csajszi,valósítsd meg az álmaidat :DD

BY: Egy 14 éves 8 éve táncoló csaj :D

2011. júl. 18. 15:01
 7/7 anonim válasza:
Láttam itt olyan választ h menj el közösségbe meg h ne otthon tanulj stb...Figyelj ha benned van a zene , vagy ha érzed a zene ritmusát és tudsz rá mozogni akk nem kell külön eljárnod táncsuliba. Persze nem azt mondom h ne menj , de ha meg van a ritmus érzéked és tudsz rá mozogni még ha kcisit bénán is akk az már jó, abbol tudsz meritkezni.viszont ha nincs ritmus érzéked meg iylenek , akk meg hiába mennél tánc suliba is , hiszen akk se fogsz tudni ösze rakni egy saját koreográfiát, mert ott is csak az számolást nyomatják. Jó nem mondm azt h az nem jó , mert az is jó de az csak azoknak akik háttérbe táncolnak és nem koreográfiát akarnak össze hozzni. én nem vagyok tánc tanár , nem vagyok nagy táncos magam szerint de még is ezt hallom vissza az emberektöl h huu de jol táncolsz stb. csináltam jo pár koreográfiát is és idáig egyikre se volt panasz , ezzel nem azt akarom mondani mekkora csucs vagyok mert nem vagyok az , mert nagyon soakt kell még nekem is fejlödnöm , de ezt mind azzal értem el h élvezem a zenét és összhangba tudom magam hozni a zenével és ezzel lázba tudom hozni az embereket meg magamat is. :D leugtobb a szalagavatomon egyedül léptem fel és uyge saját koreográfiával és magamhoz képest nem sikerült tejesitenem ugy érzem , de nagyon pozitiv dolgoakt kaptam vissza pl egy majdnem 70 éves néni mondta azt h mért nem iyleneket mutogatnak a tv be , ez eléggé jól esett. szóval csak anyit akarok mondani ha meg van a tirmus érzéked akk nem kell számolás se meg semmi akk saját magad is össze tudod hozni a koreot, jah meg persze am nem baj ha elmész egy suliba mert azt ott látott dolgokat is tudod hasznositani átalakitani a lépéseket stb... a többi már cska rajtad mulik :)) de ha gondolod meg irom az e-mail cimem és ha nicns is ritmus érzéked tudok abban is segiteni :) ( jackson-ka@freemail.hu ) respect :)
2011. aug. 2. 04:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!