Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehetne több önbizalmam?

Hogyan lehetne több önbizalmam?

Figyelt kérdés
A második félévben az osztályom eléggé lerontotta az önbizalmamat és nagyon visszahúzódó is lettem. Ha az osztály együtt beszélgetett, én is oda akartam menni hozzájuk, de nem mertem, és csak ott álltam egyedül, ha suli-buli volt, szívesen mentem volna, de nem mertem, egyszerűen nem éreztem jól magam a társaságban. Szerencsére szeptembertől új iskolába megyek, ezért eldöntöttem, a nyáron megváltozom. Elfelejtem a régi iskolámat és új életet kezdek, de hogyan? Hogyan lehetne önbizalmam és hogyan érezhetném jól magam újra a társaságban?
2011. júl. 11. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Ismerős. :) Nos igazából a külső változás mindig könnyebb, mint a lelki fejlődés. Először menj el egyedül vásárolni. Nézd meg, hogy mi tetszik, melyikben éreznéd jól magad. Mivel nincs más melletted ezért kénytelen leszel a kis belső hangra hallgatni. ;) Látogasd meg a fodrászt. Ha ősök megengedik nyugodtan melíroztass/festess. Vágass egy merészebb fazont. Keresd meg a stílusod. ;) Tarts szépítkezős napot.:) Ez lenne az első része a dolognak.

A lelki dolgok már nehezebbek. Szerintem írd össze, hogy most milyen vagy. Az összes negatív, pozitív tulajdonságokat. A pozitívat erősítsd. A negatívat húzd át tollal és írd fölé, hogy helyette milyen tulajdonságot tudnál elképzelni magadnak. Milyen szeretnél lenni.;)

Tűzz ki magad elé apró célokat. És tartsd azokat mindig magad előtt. Így határozottabbá válsz. De mindig legyen egy álmod, fő célod amit tényleg akarsz. És itt a nyár. Sportolj valamit. Ha eleinte nem is, de a későbbiekben látod, hogy sikereket érsz el hinni fogsz magadban.:D

Vagy ha a sport nem is áll annyira közel hozzád akkor zenélj:D Gitár, dob, ének.

És ha új barátokat akarsz szerezni...tudod mindig add önmagad. Amilyen valójában vagy. Akkor kitudod szűrni, hogy ki fog önmagadért szeretni és ki játszik.

Remélem segítettem. Ezt egy nagyon jó fej ismerősöm mondta nekem mielőtt gimibe mentem...Nos..gyönyörűszép 4 évem volt. :) 20/N

még egy tipp: Talán..próbálj blogot létrehozni a változásról. Akkor te is látni fogod.:)

2011. júl. 11. 18:17
 2/6 :) :) :) ***** válasza:
Pont igy érzem magam mint te(bár lehet nem az osztály rontotta le csak tudod valamiért volt egy benyomás és én nem lettem "menő"),de én csak jövőre megyek uj suliba :S és nemtudom mit mondjak erre én is csak segitséget várok...
2011. júl. 11. 18:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2011. júl. 11. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem alapvetően a jellemét nem nagyon tudja megváltoztatni az ember.

De nem mindegy, hogy nem te voltál alegmenőbb az osztályban, vagy utáltak a többiek, mert ennek van valami oka. Lehet, hogy már a külső változás segíteni fog. De lehet, hogy nem a fodrász fog segíteni, hanem alapvetően a mindennapi higénia? ezzel nincs baj semilyen téren? Én azt láttam, hogy ez a legnagyobb kirekesztő tulajdonság!

Próbálj meg először cak 1-2 emberhez odamenni, beszélgetni, ne akard egyből az egész osztályt meghódítani, az szerintem irreális lenne.

A sportot és a zenét jónak tartom, illetve hozzátenném, hogy sorold fel magadnak azt is, hogy miben vagy te a legjobb, akár a volt osztályodban is. Biztos vannak olyan dolgok, amiben tehetséges vagy.

Próbáld ki, hogy tükör előtt beszélsz. Vagy vedd fel magad kamerával és ne kritizáld magad és a kékpet, hangot, ami visszajön, hanem barátkozz meg vele!

2011. júl. 11. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Énis ilyen vagyok csak én azért mert még kisebb koromba muteromék mindig kiröhögtek ha próbáltam egy vendéggel beszélgetni..
2011. júl. 13. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ugyanilyen helyzetben vagyok.Olyan,mintha én tettem volna fel ezt a kérdést:O.Nekem is eléggé lerontotta az önbizalmam az osztályom,de remélem,jövőre sikerül új suliba kerülnöm...igazából tök jó ez az "add önmagad"dolog,csak nekem is rá kellett jönnöm,hogy sokan nem szeretnek csak önmagamért.De én is próbálok változni és remélem,már szebb éveim lesznek:)Neked is kívánok minden jót;)
2011. júl. 13. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!