Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van, hogy suliban...

Miért van, hogy suliban sokkal kevesebb az önbizalmam? 13L

Figyelt kérdés

Suli közben mindig csendesebb vagyok, visszahúzódóbb, visszafogottabban öltözök, sőt a rajzaim se olyan "élők", ha értitek. Tehát ha elkezdődik az iskola visszavedlek szürke kisegérbe, aki a csengő után tud csak felszabadulni. Mit tegyek ez ellen?

13/L (7. oszt.)

2011. aug. 31. 22:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a nagyobb társaság az oka (túl sok az ember)?
2011. szept. 1. 13:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, mert a rajzszakkörön és a zenesuliban pedig elég aktív vagyok.
2011. szept. 1. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor a nagyobb társaság, ahol nem tudsz úgy kibontakozni mert félsz, hogy mit szólnak a többiek, esetleg cikiznek, mert szeretsz rajzolni és zenélni vagy ilyesmi, de a zenesuliban és rajzszakkörön tudod hogy a többieknek is hasonló az érdeklődésük, nem görcsölsz annyit, hogy megfelelj nekik, de a suliban másmilyen emberekkel vagy körülvéve, akik esetleg olyan témáról beszélnek amihez te nem tudsz hozzászólni, és ha te beszélsz akkor senki se figyel rád, mert egyrészt már elkönyveltek "szürke kisegérnek", így talán nem vagy "menő" vagy hogy fogalmazzam(gondolom nálatok is úgy van hogy vannak emberek, akinek minden poénja(még ha nem is kifejezetten vicces) népszerű, de van aki hiába mond bármit is nem figyelnek rá), vagy pedig olyan témáról szeretsz beszélni ami nem "menő", és hiába lenne valaki akit érdekelne nem mutat iránta érdeklődést, mert akkor "gáz" lenne(szép mondat lett:D)

Az idézőjelek amúgy nem véletlenül vannak. Szerintem tudod mire értem ezt a "menő"-"gáz" dolgot, én úgy tapasztaltam a kammaszok mindenhol ezt csinálják...

Hogy mit tehetsz ellene? Állj oda az emberekhez szünetben, először nevess velük aztán szállj be a beszélgetésbe stb., ha a tanárok nem szólnak rád, akkor egyszerűen vegyél fel egy kevésbé visszafogott ruhát(nem tudom ez nálad mit jelent de azért ne vidd túlzásba), esetleg tegyél föl egy kis sminket(kicsit!!!és inkább hanyagold ha lehet), attól is nagyobb lehet az önbizalmad.

És kényszerítsd rá magad hogy ne legyél olyan csendes.

Nem tudom mennyire értettem eg a kérdés lényegét, és hogy mennyire lett zavaros amit leírtam, mennyire érthető, de akár hasznos akár nem azért segíteni próbáltam:D

14L

2011. szept. 1. 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont fordítva van...:)

Lehet, hogy feszélyezve érzed magad, tudod, hogy jól kell viselkedned, jól kell teljesítened. De ha így "izgulsz" nem sikerül minden olyan jól..mint pl.: a rajzaid sem lesznek olyan élőek :) Vagy a rajzszakkör sokkal érdekesebb, és a suliban pedig kényszerből rajzolsz azt amit a tanár mond :)

14/L (9.-es)

2011. szept. 1. 15:53
 5/5 A kérdező kommentje:

A "menők" közé tartozom a hierarchiában, bár nem önként mentem oda, valahogy belecsöppentem. Elég beszédes vagyok, tehát általában én vagyok az, aki a vicceseket mondja és röhögnek rajta... Csak valahogy nem mindig érzem magam jól velük. Pl. ők már mennek szórakozni, nekem meg nyolcig van kimenőm, de nem is bánom.

Sminkelni szoktam mindig, pigmentes hidratálókrém, korrektor, felül vékony szemceruza, szempillaspirál.

A feltűnőbb öltözködés nálam meg a több kiegészítő, csajosabb cipők...szóval ami másoknak alap:D

2011. szept. 1. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!