Jövőre kevesebb gyedet fogunk kapni?
Mivel megszűnik az adójóváírás, így valóban 12000 forinttal kevesebbet kapunk?
(tudom, félszuperbruttó után fizetjük az szja-t, tehát az egy icipicit növeli, de csak 1-2 e forinttal. viszon mi az a 12e mínuszhoz képest....:-(
Ki mit tud 2012-vel kapcsolatban?
Szia!
Ha csak az adójóváírást veszik el akkor csökkenhet, de minimálbér emelésről is szó van, majd meg látjuk mi lesz belőle. A mostani minimálbérről 92 e Ft-ra emelhetik a szóbeszéd és hírek alapján, ami alapján, a gyed összege is emelkedne, hiszen az alapján számolják.
Én szerintem a gyest számolják a minimálbér után.
A gyednek semmi köze a minimálbérhez.
A gyedet a munkabérhez viszonyítják valahogy, nem tom hogy. Illetve van egy max, ami 2011-ben 109000 forint bruttó. Aki 100000000 forint bruttót keres, annak is max 109000 forint lehet a bruttó gyede.
Most egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy az adójóváírást megszüntetik teljesen.
Nekem a hitelem levonása után 60e forint gyed jár. Ez jövőre 48e forint lesz???
Megyek vissza dolgozni...
a max gyed-et számolják a minimálbért alapján
(mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a)
az adójóváírást meg elveszik:-((((
előző
gyes nem nő, csp sem nő
gázolaj jövedéki adója nettó 13 ft-tal növekszik literenként nov 1-től és ÁFa 27% lesz januáartó, ergo minden drágulni fog
éljen pártunk és kormányunk:-((((((((((
Tehát akkor van köze a minimálbérnek a gyedhez? Az azért jó hír valamennyire.
Utolsóval egyetértek.
Ilyen létbizonytalanság sosem volt ebben az országba, mint most.
Bocs, de kapja be a kormány!
2.vagyok.
A gyesről még csak annyit, hogy az meg fix összeg, mindenkinek egyformán 26ezervalamennyi a levonások után. Az mi?? Nekünk sajnos azt kell mondjam, hogy annyi mint semmi. :(
Különben a családi adókedvezmény az marad legalább? Mert aki ki tudja használni annak legalább megmarad az a 12000Ft csak nem mint adójóváírás hanem mint családi adókedvezmény. Szerintem aki max gyeden van, az egy gyerekre mindenképpen ki tudja használni. A másik gyerekre (már ha van másik) meg apuka is igényelheti.
Ha a minimálbérhez igazítják a gyedet, akkor 2012-ben a max nettó gyed:
92.530 forint lesz. Remélem jól számoltam.
A családi kedvezménnyel nem számolok, az most is van, jövőre is lesz, tehát az egál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!