Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak engem dühít egy kicsit,...

Csak engem dühít egy kicsit, hogy ennyire igazságtalan az élet?

Figyelt kérdés
Az van, hogy nem vagyok irigy csak kicsit dühös. Az van, hogy most leszek 9-es. Az egyik volt osztálytársam 3-4-es átlaga volt. 80 pont alatti felvételit írt. Azt a gimnáziumot jelölte meg elsőnek, amit legjobban szeretett volna. Aztán módosított és a másodikon megjelölt gimnáziumot tette elsőnek. Ott fel is vették, de az anya bement abba a gimibe, amit elöször elsőnek jelölt meg, és most mit olvasok? Hiába vették fel abba az iskolába, amit a tanuloi modosító lapban csak másodiknak jelölt meg. Most ez így igazságos? Mert szerintem nem. És azért nem irigységből beszélek, mert felvettek a megye egy legjobb ( ha nem a legjobb) gimnáziumába. Csak az zavar, hogy én 80 pont felett megírtam a felvételít mindig jeles tanuló voltam, és ő egy kis protekcioval már be is jutott egy gimnáziumba. Nektek mi erről a véleményetek? Mert szerintem ez igazságtalanság, azokkal szemben akik becsületesen tanulnak.
2011. júl. 1. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

No igen, az élet már csak ilyen.

Meg ilyenebb... lesznek még cifrább tapasztalataid is, ne aggódj.

2011. júl. 1. 22:48
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Nyugi, ennél csak rosszabb lesz. :D

De, most komolyan, ez nem olyan durva szerintem. Nekem is volt ismerősöm, akit szóbelire se hívtak be, de aztán boldogan újságolta, hogy felvették. De ez engem miért zavarna? Szerintem én jobban jártam, mert megírtam jóra a felvételit, így már az első rangsorok alapján bent voltam mindenhol, nem kellett idegeskednem, válogathattam a sulik közül. Hát nem jobb így, mint izgulni hogy el tudják-e intézni a szüleim a protekciót? ;)

Neked is ezt javaslom, sz.rd le ezt az egészet, a lényeg, hogy te ott vagy ahova akartál menni. :) Más nem számít, majd a sulira koncentrálj ősztől, de arra készülj fel, hogy ilyen igazságtalanságok mindig lesznek, hidd el. Gimiben is, egyetemen is, majd ha dolgozol akkor is.

2011. júl. 1. 22:50
 13/18 anonim ***** válasza:
ezen az oldalon mindenkit a legjobb imibe vesznek fel el se huiisezm
2011. júl. 2. 14:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyen az élet és még bizony nagyon sokszor fogsz szembesülni ezzel. A lényeg az hogy mindig maradj becsületes és soha ne add fel. Azt amiért megharcolunk jobban megbecsüljük mint azt ami az ölünkbe pottyan.
2011. júl. 2. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha meg jobb gimibe kerültél,szard már le! ;)
2011. júl. 2. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Az igazság odaát van:xD
2011. júl. 2. 23:55
 17/18 anonim válasza:
Sok ilyen van. Én tizedikes vagyok, és elvileg 30 a max. osztálylétszám. A felvételik után kiraktak egy harmincfős osztálynévsort. Évnyitóra valahogy mégis harmincnégyen lettünk. És csak az a gáz, hogy lehetett tudni, ki az a négy gyerek, aki nem volt rajta az eredeti névsoron...
2011. júl. 4. 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Régi a kérdés de mindig aktuális lesz. Az élet minden csak nem igazságos. Én a fodrász mestervizsgán jártam úgy, hogy mindent megcsináltam amit kellett úgy ahogy kellett. Támopos képzés volt nagyon jó áron így sokan is jelentkeztünk. Az vizsgáztatók végig elégedettek voltak a munkámmal majd mikor jött az értékelés a 4 alaphajvágás közül az egyikből nem engedtek át ami azt jelentette hogy pótvizsgáznom kellett mind a 4 alaphajvágásból. Borzasztóan kiakadtam mert azért voltak olyan vizsgázók is akik a munkájuk alapján a szimpla szakmunkás vizsgán sem mentek volna át. Fellebbeztünk és mivel babafejen történt a hajvágás még bizonyítani is tudtam hogy a vizsgamunkám megfelel a követelményeknek. A vizsga után odajött hozzám a felkészítő tanár és elárulta hogy minden csoportból 6 embert meg kellett buktatni de igyekeztek olyanokat akik biztosan megcsinálják a pótvizsgát. A pótvizsgáért fizetni kellett vagyis a pénzről szólt az egész, hozzáteszem megjelentünk a p. vizsgán mindenki megcsinálta a saját “elbukott” vizsgarészét amit át sem néztek csak lefotózgatták hogy “ez is le van tudva” majd közölték hogy mindenkinek sikerült. Cserébe ezért a megaláztatásért még a mesterlevél díszátadót is elvették tőlünk mert akik pótvizsgáztak a kamaránál vehették át személyesen a mesterlevelet. A többiek akiknek szerencséjük volt diplomaosztó jellegűen ünnepélyes keretek között vehették át a papírjukat 🤷🏼‍♀️
jún. 6. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!