Ez ciki? Így kéne reagálnia egy rendes szülőnek?
A múltkor hülyéskedtünk apukámmal, és így szóba került a pia. Azt mondta tudja, hogy mi is iszunk iszik. Én meg csak úgy megkérdeztem tőle, hogy milyen érzés berúgni(Apukámmal tudok ilyenekről beszélni, mert általában elhülyüljük a dolgot, vagy ő tök komolyan elkezd magyarázni, vagy mindkettő egyszerre)
Aztán elmondta, és így megkérdeztem tőle, hogy ő ivott-e kamaszkorában. Erről is magyarázott nekem. Aztán ami miatt megdöbbentem az az volt, hogy azt is mondta, hogy nem bánja, ha mondjuk egy buliban, vagy a barátaimmal megiszunk pár pohár vörösbort (kólával), vagy egy doboz sört, csak arra vigyázzak, hogy ne rúgjak be nagyon. Szerinte az alkohol kis mértékben egészséges, szóval nem tartja nagy gondnak, ha néha megiszok valamennyit. Én meg mondtam neki, hogy csak azért kérdeztem, mert a barátaim mind isznak, és én meg kimaradok a bulikból, mert én nem. Erre már nem nagyon válaszolt semmit.
Különben előfordul, hogy apával néha megiszunk egy doboz sört, vagy egy kis bort, (csak, hogy kóstoljam meg) mert ő is szokott inni, de csak kis mértékben. Anyu nem nagyon szokott inni, csak ő is néha egy kis bort.
Csak azért kérdezem, hogy valaha szóba került e nálatok a családban ez a téma, és a ti szüleitek hogyan reagáltak rá. Vagy ti mit mondatok, mondanátok a gyerekeiteknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!