Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez ciki? Így kéne reagálnia...

Ez ciki? Így kéne reagálnia egy rendes szülőnek?

Figyelt kérdés

A múltkor hülyéskedtünk apukámmal, és így szóba került a pia. Azt mondta tudja, hogy mi is iszunk iszik. Én meg csak úgy megkérdeztem tőle, hogy milyen érzés berúgni(Apukámmal tudok ilyenekről beszélni, mert általában elhülyüljük a dolgot, vagy ő tök komolyan elkezd magyarázni, vagy mindkettő egyszerre)

Aztán elmondta, és így megkérdeztem tőle, hogy ő ivott-e kamaszkorában. Erről is magyarázott nekem. Aztán ami miatt megdöbbentem az az volt, hogy azt is mondta, hogy nem bánja, ha mondjuk egy buliban, vagy a barátaimmal megiszunk pár pohár vörösbort (kólával), vagy egy doboz sört, csak arra vigyázzak, hogy ne rúgjak be nagyon. Szerinte az alkohol kis mértékben egészséges, szóval nem tartja nagy gondnak, ha néha megiszok valamennyit. Én meg mondtam neki, hogy csak azért kérdeztem, mert a barátaim mind isznak, és én meg kimaradok a bulikból, mert én nem. Erre már nem nagyon válaszolt semmit.

Különben előfordul, hogy apával néha megiszunk egy doboz sört, vagy egy kis bort, (csak, hogy kóstoljam meg) mert ő is szokott inni, de csak kis mértékben. Anyu nem nagyon szokott inni, csak ő is néha egy kis bort.

Csak azért kérdezem, hogy valaha szóba került e nálatok a családban ez a téma, és a ti szüleitek hogyan reagáltak rá. Vagy ti mit mondatok, mondanátok a gyerekeiteknek?

2011. jún. 30. 15:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz, amit leírtál, bár nem tudom hány éves vagy. Az, hogy nem tilt teljesen az nem rossz dolog. Ha nagyon tiltanák, akkor úgyis direkt innál, mint ahogy sok kamasz teszi.

Én nem beszélgettem a szüleimmel az alkoholról, mert ők ittak, sokszor láttam részegen őket, így megvolt előttem a rossz példa, és pontosan tudtam, hogy ez az amit én soha nem akarok csinálni.

2011. jún. 30. 15:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Soha nem beszéltünk erről apámmal sem,anyámmal sem,hogy mennyit ihatok.Engem is néha megkínáltak a rokonok,de nekem kevés is elég volt egy kis becsiccsentéshez..de az csak annyi volt,hogy szédültem.Az is egyszer volt.Ez ilyen krémes valamitől volt.Azóta se iszok alkoholt,mert apám már szokott fetrengeni tőle,és undorító,ahogy viselkedik.Sosem akarok olyan lenni,mint ő.

A gyerekemmel mindenről nyíltan beszélnék/beszélek majd,ha lesz,mert ez fontos a fejlődéséhez és a pszichológiai egészségéhez.Semmit nem tiltanék neki,de figyelmeztetném a veszélyekre és a helyes értékrendre nevelném.Ha már eltúlozná a dolgokat,akkor hirtelen tiltanék mindent egy jó darabig.

15/L

2011. jún. 30. 15:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem is ilyenek a szüleim :). Múltkor anyummal együtt söröztünk :). Szerintem tök normálisan nevelnek. Az alkohol nem egy olyan dolog amit tiltani kellene, hanem inkább mértékletességre kellene tanítani a fiatalokat.
2011. jún. 30. 15:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Miért lenne ciki? Teljesen normálisnak tűnik nekem.
2011. jún. 30. 16:30
 5/11 anonim válasza:
100%

Én 17 évesen rúgtam be először, de akkor brutálisan (ülni nem tudtam), apám vitt haza céges buliról, és valamilyen szinten örült neki, hogy ezen is túlvan a gyerek. Ahogy ő fogalmazta: "Átesett a pia tűzkeresztségén"

Azóta csak azt kéri, hogy normálisak legyünk ha bulizunk haverokkal. Megmondta, hogy addig nem fog problémázni, amíg a saját lábamon haza tudok jönni.

Lassan 19 leszek, de azóta se rúgtam be. Csak annyit ittam, hogy jólérezzem magam.

2011. jún. 30. 16:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondják a szüleim, hogy ihatok, de mértékkel. [szóval ne rúgjak be]

Szerintem normális, miért ne lenne az?

14/L

2011. jún. 30. 18:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Az hogy apukád ilyen nyíltan beszél neked ezekről, azt jelenti hogy megbízik benned :)

Az én anyukám a cigiről mondta, hogy ki lehet próbálni, de nem szabad rászokni.. ( Még soha nem cigiztem, és nem is szeretnék... csak vízipipáztam. )

Amúgy meg bevallom, én is szoktam piálni:D Nem vedelek mint egy állat, de ha haverokkal vagyok, akkor egy kis hangulat fokozó is előkerülhet... Amúgy gimibe járok, és eddig jeles tanuló voltam. Ennyi "komiszság" kell. :D

Lazíts kicsit többet a barátaiddal te is :)

14L

2011. jún. 30. 19:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálunk szóba került, és ugyanúgy reagáltak, ahogy a te szüleid: igyak nyugodtan, mondjuk azért ésszel. Mondjuk nem nagyon szoktam inni, ők is csak ünnepekkor. Megbíznak bennem,tudják hogy nagy hülyeséget úgyse csinálok.

Annak pedig örülj, hogy tudsz ilyenekről beszélni a szüleiddel, ez csak azt jelenti, hogy jó a kapcsolatotok.

16/L

2011. jún. 30. 20:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Ilyen velem is volt, otthon beszélgettünk mindenféle drogellenes felvilágosító tanórák után. Nekem azt mondták, hogy buliban a cigit, piát ki lehet próbálni, mértékkel, nem lerészegedni, de nem tiltják. Csak annyit mondtak, hogy drogozni és vízipipázni meg ne próbáljak, mert az 1000x rosszabb az előbbieknél... Amúgy engem is meg szoktak kínálni, de nem fogadom el, esetleg belekóstolok, meg mivel anyukám se nagyon bírja az alkoholt, baráti találkozókon szoktak nagyon lightos piákat venni, amitől kábé annyira lehet berúgni, mint a konyakmeggytől, abból szoktam inni.
2011. júl. 1. 16:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsi korom óta megfogadtam hogy nem fogok inni és bulikba járni,Anyuék el is fogadták,De mindig kínálnak karácsonykor pl tojáslikőr-rel én meg természetesen folyton vissza utasítom.De az én Anyum eléggé ideges típus és mindig leszid ilyenkor hogy legalább kostoljam meg,de semmi haszna :)Kicsit furcsálom ezért néha...Na mind1 én 17 éves vagyok és még mindig úgy gondolom ahogy eddig nem iszom és em bulizom nálam így van rendjén ;)Én ráhagynám...legyen meg a saját esze és sütnivalója hogy ésszel igyon :)Ha berúgott tudom hogy rossz szülő voltam/leszek,és változtatnom kell :)
2011. júl. 2. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!