Gratulálok az összes "példás nevelésű" szülőnek (? )!
Tiltani felesleges az tény, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne foglalkozz a gyerekeddel. El lehet vele beszélgetni normálisan is (persze csak ha értelmes, ha nem, akkor tök mindegy mit csinálsz), úgy talán többet ér el valaki.
Aki meg titokban is azt csinálja, amit mondtak hogy ne csináljon..hát ehez nem tudok hozzászólni, én sosem voltam ilyen, egyszerűen nem értem ennek mi értelme. Csak azért csinálni valamit, mert megtiltották..
A kérdésedre igazából nem tudok válaszolni, mivel nem értem mire vagy kiváncsi.
21
Majd ha lesz gyereked rájössz mennyire nem egyszerű ez. Most csak egy oldalt látsz, de míg nem tapasztaltad meg milyen érzés mikor az a személy akit a világon a legjobban szeretsz készül elszúrni az életét egy-egy rossz döntéssel addig nincs miről beszélni, mert ezt nem érted.
Normális szülő nem rosszat akar a gyerekének mikor megtilt valamit és neki jóval több tapasztalata van, hogy lássa a magát nagyon okosnak képzelő gyerek döntéseinek lehetséges következményeit.
A tiltásnak egyébként úgy van értelme ha elmondod miért tilos az a valami.
Nem valóban nem robot! Viszont ahogy írtad még gyerek. Én is kiakadok amikor 13-16éves lánykák vannak kibukva, hogy anyuci nem engedi buliba vagy fiúzni. Aztán jönnek, hogy 16 vagyok és terhes...
A szülő bízik annyira a gyerekébe, hogy ha azt mondja nem, akkor az tényleg nem marad. Nem azért irányít a szülő, mert egy szemét önző, aki azt szeretné, hogy gyereke csak vele legyen, hanem azért, hogy a gyerek ne csináljon túl nagy marhaságot. Kicsit próbálj a szülők fejével is gondolkodni.
Kis cukorborsó!!!!
Majd szülőként tapasztalni fogod, hogy a határokat muszáj kijelöni.
Ha nincsenek határok, akkor a szabadság is elveszíti a jelentőségét.
A világon minden helyzetben (iskola, munkahely,sőt, emberi kapcsolatok) vannak gátak, határok. Ez normális és természetes. Ha egy szülő mindent megenged a gyereknek, azzal többet árt mint használ.
Mindig az arany középút a fontos, a gyerek sokszor nem éti miért tiltanak neki valamit egészen addig amíg neki magának sem lesz gyereke, akkor megérti.
Hát szerintem is jobb ha,a gyerek a saját hibájából tanul,mert azt egy életre megjegyzi.Hiába nyomatja a szülő a dohányos tüdős képeket a 14 éves gyerekének,az telibe sz*rja,ugyanúgy cigizni fog.Majd ha nem kap levegőt 1-2 hónap dohányzás után,akkor meggondolja majd,hogy kell-e ez neki.[Egyik 14-15 éves ismerősöm így hagyta abba a cigizést.A köhögése meg elmúlt egy idő után.]
És amúgy igen.Minden szülő jót akar és én tudom mekkora rajtuk a felelősség,de nem hiszik el,hogy az Ő GYEREKÜK is titokban csinálja a dolgait.
40/N vagyok, 3 gyerekkel (10, 13, 16 évesek).
Nálunk úgy megy a dolog, hogy megpróbálunk jó példát mutatni.
Kérdések szoktak lenni, azokat simán megbeszéljük.
Ha normálisan elmagyarázzuk az érveket, akkor semmit sem kell tiltani, nem fognak akarni drogozni, dohányozni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!