Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miert ilyenek a szulok a...

Miert ilyenek a szulok a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Miert van az, hogy sok szulo a gyerek elott nem beszel semmi fontos temarol, mondvan hogy ez nem a gyerekre tartozik.Peldaul sok olyan osztalytarsam van aki meg azt sem tudja hogy pl van e hiteluk, stb.Nem tudnak csak konyhanyelven beszelni, mert a szulo a gyerekuk elott nem beszel masrol.De ez szerintem abszolut rossz, mert amit a gyerek nem a szulotol tud meg azt megtudja mastol, esetleg kiprobalja.De mas temaba is, egy konyvrol sem beszelnek otthon,az egyik osztalytarsamak akinek ertelmisegiek a szulei, nem tudtak ki irta az Arany embert.A problemaikat a gyerekuk elott sosem beszelik, mert alitolag nem rajuk tartozik.De miert nem?Pont ugy a csalad reszei, rajuk is tartoznak.A masik hogy nagyon sokszor hazudnak a gyerekeknek, de ha a gyerek is elkezd utanna, esetleg o sem mondja el a gondjait a szulonek akkor sapitoznak, es mondja hogy a mai tinedzserek milyenek, bezzeg amikor ok voltak fiatalok.De nem lehet hogy akkoriban a csaladok is masok voltak, a szulok es gyermek kapcsolata?En 14 eves vagyok, de meg szuz, nem ittam, nem drogoztam, es nem hazudtam a szuleimnek, de engem ok is egyenlo felnek tekintenek.Szerintetek? 14/l
2011. jún. 24. 10:25
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Az én családom sajnos pont ilyen volt, mikor 12-13 éves korom körül elváltak a szüleim, és nem értettem miért. A húgom(2 évvel fiatalabb nálam) teljesen bezárkózott és megváltozott, mert rettenetesen apás volt, és anyut hibáztatta minden miatt. Anyu a válás után elmesélt először nekem mindent, majd mikor a húgom nagyobb lett és hajlandó lett végre normálisan beszélni anyuval(kb 17 évesen, addig gyűlölte anyut apu miatt), neki is elmesélte. Azóta a húgom nem beszél apuval a mai napig sem, nem kíváncsi rá. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi titok lappang a családunkban. Anyagi gondok, megcsalások, erőszak, rendőrségi balhék apám részéről, de a hab a tortán, amikor kiderült, hogy ő nem is az édesapám, és a húgom csak féltestvérem, mert 1-2 évesen jött össze anyuval az "apám", mert az igazi terhesen elhagyta. Állandó szeretet hiányban küzdöttem utána évekig, 15 évesen elkezdtem pasizni, alig voltam otthon, menekültem valami elől. A húgom pedig rossz társaságba keveredett, jöttek a piák, a drogok, a sátánizmus és egyebek. Szerencsére most már ezeket kinőtte majd 24 éves fejjel, de anyu rengeteget sírt miatta.

Szóval nagyon nem értek egyet azzal, ha a gyermek elől mindent eltitkolnak vagy hazudnak neki, lásd a saját példánk. Normális, tanult felnőttek lettünk, de az út nagyon nehéz volt, mert a saját szüleink tették azzá.

2011. jún. 28. 07:26
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 éves vagyok, lány, és van egy 14 éves bátyám. Mi nagyon jóban vagyunk így családilag, MINDENT megbeszélünk. Például volt egy elég csúnya eset, amikor anyáék majdnem elváltak egy állítólagos "barátunk" miatt. 1 hétig együtt megbeszélték az egésszett, és csak aztán mondták el nekünk. Ezt teljesen megértem, tényleg emészteniük kellett ami történt, meg minden. Aztán elmondták hogy mi volt, kikérték a véleményünket,és az egész családdal 2 óráig beszélgettünk erről. Az egészből csak annyi sült ki, hogy anya és apa közelebb került egymáshoz :) Én mindent megbeszélek anyával, és egész életembe alig hazudtam. Maximum valamit nem mondtam el anyának, azt is csak 2x, és azt is később elmeséltem neki. De anyáék is mindent megbeszélnek velünk, együtt oldjuk meg a problémákat. És emiatt, én már TUDOK segíteni nekik, a felnőtt dolgokban is. MEGTANULTAM segíteni nekik.
2011. jún. 28. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!