Miert ilyenek a szulok a gyerekekkel?
Nem a kérdéshez tartozik, de ha már felmerült ......
Szerintem tök mindegy, hogy idősek vagy fiatalok használnak bizonyos szavakat, azért lehet illene ismerni.
Hát annyira érdekes.. az én környezetemben csak idősek használják,a fiatalabbak is leszoktak róla 4 éve.:)
de nem baj ez.
Hu Mekkora problemai vannak manapsag a tizeneveseknek.
Az en meglatasom itt kerem szerepcsere tortent.Mi lettunk a gyerekek es ok a felnottek.
Nehogy mar a nyul vigye a puskat a vadasz meg szaladjon utanna.
Apámat kirúgták a munkahelyéről és fél évig nem is tudtunk róla. Ez 1996-ban történt, te még akkor meg sem születtél, én meg kb. annyi idős voltam, mint most te. Ha ez az az időszak már számodra, amikor "még a családok is mások voltak", akkor ez lenne rá az ellenpélda.
Gondok voltak a családunkban, egy szülőnek viszont az a legfontosabb, hogy a gyermekének minél hosszabb gondtalan gyermekkort nyújtson. Hogy megvédje az élet viszontagságaitól ameddig csak lehet. Ezért nem avatja be sok szülő a gyermekeit - szerintem helyesen. Nekem is jobb volt, hogy akkoriban a virágok növekedésével meg a csillagokkal voltam elfoglalva - hogy gáz van, azt szavak nélkül is éreztem, feszült volt anyám is, apám is. S mégis az volt a legfontosabb számukra, hogy én a tanulással, pályaválasztással legyek elfoglalva, s ne az ő gondjaikkal.
Aztán mégis megtanultam én is pénzt keresni, beosztani.
Hidd el, nem jó az, ha a gyerek azon görcsöl, hogy mi lesz velük - annyira korán kiábrándulttá, reményvesztetté válnak a mai kamaszok, hogy már szinte megrémít. Nekem ez a tapasztalatom.
Minden szülőt energiával tölt fel, ha a gyermekét boldognak, kiegyensúlyozottnak látja, s csak még egy gondot jelent nekik, ha a gyerek búskomor és szorong.
33/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!