Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miert ilyenek a szulok a...

Miert ilyenek a szulok a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Miert van az, hogy sok szulo a gyerek elott nem beszel semmi fontos temarol, mondvan hogy ez nem a gyerekre tartozik.Peldaul sok olyan osztalytarsam van aki meg azt sem tudja hogy pl van e hiteluk, stb.Nem tudnak csak konyhanyelven beszelni, mert a szulo a gyerekuk elott nem beszel masrol.De ez szerintem abszolut rossz, mert amit a gyerek nem a szulotol tud meg azt megtudja mastol, esetleg kiprobalja.De mas temaba is, egy konyvrol sem beszelnek otthon,az egyik osztalytarsamak akinek ertelmisegiek a szulei, nem tudtak ki irta az Arany embert.A problemaikat a gyerekuk elott sosem beszelik, mert alitolag nem rajuk tartozik.De miert nem?Pont ugy a csalad reszei, rajuk is tartoznak.A masik hogy nagyon sokszor hazudnak a gyerekeknek, de ha a gyerek is elkezd utanna, esetleg o sem mondja el a gondjait a szulonek akkor sapitoznak, es mondja hogy a mai tinedzserek milyenek, bezzeg amikor ok voltak fiatalok.De nem lehet hogy akkoriban a csaladok is masok voltak, a szulok es gyermek kapcsolata?En 14 eves vagyok, de meg szuz, nem ittam, nem drogoztam, es nem hazudtam a szuleimnek, de engem ok is egyenlo felnek tekintenek.Szerintetek? 14/l
2011. jún. 24. 10:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem a kérdéshez tartozik, de ha már felmerült ......

Szerintem tök mindegy, hogy idősek vagy fiatalok használnak bizonyos szavakat, azért lehet illene ismerni.

2011. jún. 24. 12:21
 12/22 anonim ***** válasza:
Illene ugyan,de szerintem nem fog belehalni,ha ezeket nem ismeri:D^^
2011. jún. 24. 12:22
 13/22 anonim ***** válasza:
A "kadigán" szót miért csak idősek használják? 14 éves vagyok és ezt a szót sokszor hsználom...
2011. jún. 24. 13:01
 14/22 anonim ***** válasza:

Hát annyira érdekes.. az én környezetemben csak idősek használják,a fiatalabbak is leszoktak róla 4 éve.:)

de nem baj ez.

2011. jún. 24. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Puszta kíváncsiság és nem rosszindulat, áruld már el nekem, hogy mi a kardigán "modern" neve?
2011. jún. 24. 14:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Pulcsi
2011. jún. 24. 16:12
 17/22 anonim ***** válasza:
Oké! Köszi. Mi a felülről belebújós fázás csökkentőt hívjuk pulcsinak, az elől gombolóst hívjuk kardigánnak. :)
2011. jún. 24. 16:26
 18/22 anonim ***** válasza:

Hu Mekkora problemai vannak manapsag a tizeneveseknek.

Az en meglatasom itt kerem szerepcsere tortent.Mi lettunk a gyerekek es ok a felnottek.

Nehogy mar a nyul vigye a puskat a vadasz meg szaladjon utanna.

2011. jún. 27. 14:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Apámat kirúgták a munkahelyéről és fél évig nem is tudtunk róla. Ez 1996-ban történt, te még akkor meg sem születtél, én meg kb. annyi idős voltam, mint most te. Ha ez az az időszak már számodra, amikor "még a családok is mások voltak", akkor ez lenne rá az ellenpélda.

Gondok voltak a családunkban, egy szülőnek viszont az a legfontosabb, hogy a gyermekének minél hosszabb gondtalan gyermekkort nyújtson. Hogy megvédje az élet viszontagságaitól ameddig csak lehet. Ezért nem avatja be sok szülő a gyermekeit - szerintem helyesen. Nekem is jobb volt, hogy akkoriban a virágok növekedésével meg a csillagokkal voltam elfoglalva - hogy gáz van, azt szavak nélkül is éreztem, feszült volt anyám is, apám is. S mégis az volt a legfontosabb számukra, hogy én a tanulással, pályaválasztással legyek elfoglalva, s ne az ő gondjaikkal.

Aztán mégis megtanultam én is pénzt keresni, beosztani.

Hidd el, nem jó az, ha a gyerek azon görcsöl, hogy mi lesz velük - annyira korán kiábrándulttá, reményvesztetté válnak a mai kamaszok, hogy már szinte megrémít. Nekem ez a tapasztalatom.

Minden szülőt energiával tölt fel, ha a gyermekét boldognak, kiegyensúlyozottnak látja, s csak még egy gondot jelent nekik, ha a gyerek búskomor és szorong.

33/n

2011. jún. 27. 16:01
 20/22 anonim ***** válasza:
Örülj hogy mindent elhallgatnak. Én 11 éves vagyok anyáék mindent elmondanak nekem. Kivagyok teljesen készülve idegileg.
2011. jún. 27. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!