Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miert ilyenek a szulok a...

Miert ilyenek a szulok a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Miert van az, hogy sok szulo a gyerek elott nem beszel semmi fontos temarol, mondvan hogy ez nem a gyerekre tartozik.Peldaul sok olyan osztalytarsam van aki meg azt sem tudja hogy pl van e hiteluk, stb.Nem tudnak csak konyhanyelven beszelni, mert a szulo a gyerekuk elott nem beszel masrol.De ez szerintem abszolut rossz, mert amit a gyerek nem a szulotol tud meg azt megtudja mastol, esetleg kiprobalja.De mas temaba is, egy konyvrol sem beszelnek otthon,az egyik osztalytarsamak akinek ertelmisegiek a szulei, nem tudtak ki irta az Arany embert.A problemaikat a gyerekuk elott sosem beszelik, mert alitolag nem rajuk tartozik.De miert nem?Pont ugy a csalad reszei, rajuk is tartoznak.A masik hogy nagyon sokszor hazudnak a gyerekeknek, de ha a gyerek is elkezd utanna, esetleg o sem mondja el a gondjait a szulonek akkor sapitoznak, es mondja hogy a mai tinedzserek milyenek, bezzeg amikor ok voltak fiatalok.De nem lehet hogy akkoriban a csaladok is masok voltak, a szulok es gyermek kapcsolata?En 14 eves vagyok, de meg szuz, nem ittam, nem drogoztam, es nem hazudtam a szuleimnek, de engem ok is egyenlo felnek tekintenek.Szerintetek? 14/l
2011. jún. 24. 10:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Igazat adok neked. Én 28 vagyok. SOHA nem kíméltek semmitől a szüleim. Mindig tudtam, hogy mennyit keresnek mennyi megy el kajára és mennyi marad hónap végén. Mennyi a megtakarításunk. Persze a magam szintjén. Helyes nem helyes ha úgy adódott összevesztek előttünk. A mai napig tisztában vagyok mindennel ami otthon zajlik és ez így is volt mindig. Eszembe nem jutott volna nehezebb időkben odamenni anyuhoz, hogy ide akarok menni ennyi pénz kell. Nagyjából tisztában voltam vele, hogy most éppen lehet nem örülne neki. De ezer más dolgot tudnék említeni az életből. Unokatestvéremék a mai napig azt se tudják, pedig ők már 30 évesek, hogy az apjuk éppen mikor megy szabira. Vagy éppen saccra mennyit keres.
2011. jún. 24. 10:33
 2/22 anonim ***** válasza:
51%
Na figyelj, a szülők sokszor azért nem mondják meg a problémáikat a gyerekeiknek (pl. a hitel, amit említettél), mert a gyerek NEM tud ebben segíteni, attól nem lesz jobb senkinek, ha a kis kamasz fejével és érzékenységével ezen görcsöl. A gyereknek meg azért "kell" elmondani a problémáit a szüleinek, mert ők tényleg tudnak benne segíteni, még ha nem is hiszik el ezt a gyerekek. A régi családok tényleg mások voltak, ott az apa volt a főnök, a többiek egy szót sem szólhattak, a gyereknek meg főleg CSEND volt a neve. Ehhez képest a mai nevelés jóval liberálisabb, sőt. Annak, hogy az osztálytársad nem tudja, ki írta az Aranyembert, mi köze a szülőknek? Nem hiszem, hogy ez egy átlag beszélgetésben így előfordul egy családban, hogy figyelj már, felsorolok pár híres írót, könyvet, jegyezd már meg. Nem értem konkrétan, hogy mi a kérdésed igazából, szerintem teljesen te sem, de hidd el, ha egy kicsit idősebb leszel, mindent másképp fogsz látni.
2011. jún. 24. 10:38
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Nagymamám nagyon ilyen, nála be kellett bizonyítanom, hogy (néha jobban) értek a dologhoz, mint Ő, szóval azóta elmondja. Anyukám meg rokonok már nyíltabbak ezzel kapcsolatban.

Nálunk az a szisztéma, hogy mindent megbeszélünk, és közösen állítunk fel véleményt a dolgokról, vagy megvitatjuk, ha arról van szó.

A hitel meg a kereset részt főleg ismerem itthon. Ez szükséges ahhoz, ha az ember szeretne valamit, akkor tudjon kalkulálni. Nagyon sokszor én intézem a dolgokat a szolgáltatóknál (előfizetésmódosítás, hibabejelentés).

A házi könyvelés pedig teljesen az én rezortom, úgyhogy tisztában vagyok minden anyagi helyzettel itthon.

15/F

2011. jún. 24. 10:43
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

Az előzőnek pedig annyit üzennék, hogy próba nélkül nem lehet megállapítani. hogy tud-e benne segíteni a gyerek.

Például, rendszeresen előfordul, hogy előkerülnek dolgok, amikben nem tudok segíteni. Erre én mindig azt mondom, hogy hagyjuk, mert nem értek hozzá. A könyvelési rész pont az ellentéte, több időm van rá, és jobban értek a dolgokhoz, mint anyukám.

És ez ugyanígy van, és is néha mondok dolgokat anyukámnak, amire választ várok, de úgysem kapok, mert nem ért ahhoz, amit mondok.

Maradok tisztelettel,

15/F.

2011. jún. 24. 10:47
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Első vagyok: A szüleim sose vártak tőlünk gyerekektől segítséget. És nem is zúdították ránk a problémáikat. Gyerekek voltunk nem hülyék. éreztük ha valami nem klappolt otthon éreztük ha minden happy volt. Rákérdeztünk hát a dolgok miértjére. A szüleink pedig nem hazudtak. A válaszuk esetlegesen szülte a következő kérdést és szépen elbeszélgettünk.
2011. jún. 24. 10:51
 6/22 A kérdező kommentje:
2. komentelo.Ne mond mar, hogy mikor egy CSALAD felvesz egy kolcsont, nem kell tudni a gyereknek is rolla.Egyutt valaljak egyutt hoznak aldozatokat erte.Az pedig hogy szerinted nem problema, furcsasag hogy egy gyermek nem ismeri peldaul az Arany embert, egyedul teged minosit.Te nem szoktal soha beszelni a gyerekeidnek konyvekrol, nem szoktad elmeselni par jo konyv tartalmat, vagy nem szoktal nekik ajanlani?Inkabb menjen be a szobajaba "hogy ne fajon erte a feje" csukja be az ajtot, es akkor az egesz neveles, es problema meglesz oldodva.Tenyleg munkasabb elmeselni egy gyereknek bizonyos dolgokat.
2011. jún. 24. 10:52
 7/22 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ebben a családban és sok más családban is még az a felfogás létezik csak,hogy a gyerek maradjon a gyerek,hiába a család része.Hiszen van,amelyik gyereket nem érdeklik a hitelek.És annyi,de annyi különböző család van,hogy az én megállapításom is csak általában érvényes.A gyereknek gyakorlatilag semmi problémája nem lesz abból,ha 10-16 évesen nem tud a hitelről semmit.Később már jó ha tud,lehet,hogy rá marad sok adósságnak a fizetése,amit a szülők halmoztak fel.Volt egy eset,a könyves dolog,amit említettél.Hogy nem beszélnek könyvekről.Ez meg csak azt tükrözi,hogy a családnak más nagyobb problémái is akadnak,vagy a gyerekekkel más dolgokról tudnak csak beszélgetni.Ez nem probléma,senkinek sem kötelessége egy betűt sem elolvasni,vagy tudni arról a könyvről.Nálunk sem esik szó könyvekről az ebéd közben,se máskor,mert anya nem olvas könyveket,csak újságot,apám meg nem fogja elmesélni a könyvek tartalmát,és én vagyok az,aki az újságot olvassa szívesen vagy a német tankönyvet.Van szó nálunk a tanulásomról,próbálnak terelgetni az élet útvesztőitől messze,ami nyilván most nagyon nehéz és később csak nehezebb lesz.Nem sértődök meg egy másodpercig sem,ha nem tudok a hitelekről,hogy mit és hogyan,merre és mikor működik.Ott van a Google,az mindent elmond nekem,anélkül,hogy segítene a szülő.Nem gondolnám,hogy mindez a szülő feladata lenne,hogy elmondjon a gyereknek néhány könyv tartalmát,meg azt,hogy van hitel.

15/L

2011. jún. 24. 11:18
 8/22 anonim ***** válasza:
34%

2. kommentelő vagyok. Nincs gyerekem, de ha majd lesz, erősen kétlem, hogy a 12-14éves gyermekemmel fogok a hiteleinkről diskurálni. Nem látja át globálisan a helyzetet, bármennyire fogékony, okos gyerek, valószínűleg nem azt látja, szűri le az egészből, amiről szó van. És igen, a gyerek maradjon gyerek. Kérdezzen, amit nem tud, ha anyagi probléma van, meg kell neki mondani, de nem úgy, hogy ennyi és ennyi hitelt vettünk fel ennél és annál a banknál, hanem ha pénzt kér erre-arra, meg kell vele beszélni, hogy most valószínűleg erre nem lesz keret stb. Ha felnő, egyetemre megy, ott úgyis önállósodni fog, és meg fogja tudni oldani a dolgait. A könyves téma: már miért minősítene? Szeretek olvasni, sokat is olvasok, szüleim szintúgy. Apám falja a politikai könyveket, édesanyám a kosztümös, romantikusokért van oda, én meg Stephen Kingtől kezdve Virginia Woolfig elolvasok mindent. De nem beszélünk róla, mert mindenki mást szeret, na és? Sose csevegtünk a konyhaasztalnál Petőfiről, vagy Aranyról, mégis tisztában vagyok velük.

15/F - Én egyszerűen nem érezném normálisnak, ha gyerekem vezetné a könyvelést. Nem arról van szó, hogy az ember lenézi a gyerekét, vagy nem tartja rá képesnek, de tényleg azért hívjuk a gyereket gyereknek, mert az. Tisztában van a világ dolgaival, de érzelmileg, és úgy egyáltalán nem elég érett az ilyesmihez. De ha nálatok működik, hát akkor jó. Ahogyan az utolsó lány írta, valóban, ahány család, annyi szokás.

2011. jún. 24. 11:43
 9/22 anonim ***** válasza:
47%
Egyik osztálytársam is ilyen. Nem tud egy csomó kicsit is választékos szót pl: kardigán, műegyetem, sparhelt, meg ilyenek.
2011. jún. 24. 11:59
 10/22 anonim ***** válasza:
34%

"kardigán, műegyetem, sparhelt, meg ilyenek."

Kardigán-az idős emberek használják,egyáltalán nem választékos szókincshez tartozik,szerintem.

Műegyetem:majd megismeri a szót és a jelentését.

Sparhelt-idős emberek szokták használni,ha nem ismeri,akkor nem világrengető probléma

meg ilyenek:te sem vagy agyon kulturált,már bocsi.:)Nem tudtál sokat beszélni a problémáról,ha csak nem az előző voltál.

Még annyit,hogy köszönöm a megértést.

2011. jún. 24. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!