Miert ilyenek a szulok a gyerekekkel?
Nagymamám nagyon ilyen, nála be kellett bizonyítanom, hogy (néha jobban) értek a dologhoz, mint Ő, szóval azóta elmondja. Anyukám meg rokonok már nyíltabbak ezzel kapcsolatban.
Nálunk az a szisztéma, hogy mindent megbeszélünk, és közösen állítunk fel véleményt a dolgokról, vagy megvitatjuk, ha arról van szó.
A hitel meg a kereset részt főleg ismerem itthon. Ez szükséges ahhoz, ha az ember szeretne valamit, akkor tudjon kalkulálni. Nagyon sokszor én intézem a dolgokat a szolgáltatóknál (előfizetésmódosítás, hibabejelentés).
A házi könyvelés pedig teljesen az én rezortom, úgyhogy tisztában vagyok minden anyagi helyzettel itthon.
15/F
Az előzőnek pedig annyit üzennék, hogy próba nélkül nem lehet megállapítani. hogy tud-e benne segíteni a gyerek.
Például, rendszeresen előfordul, hogy előkerülnek dolgok, amikben nem tudok segíteni. Erre én mindig azt mondom, hogy hagyjuk, mert nem értek hozzá. A könyvelési rész pont az ellentéte, több időm van rá, és jobban értek a dolgokhoz, mint anyukám.
És ez ugyanígy van, és is néha mondok dolgokat anyukámnak, amire választ várok, de úgysem kapok, mert nem ért ahhoz, amit mondok.
Maradok tisztelettel,
15/F.
Szerintem ebben a családban és sok más családban is még az a felfogás létezik csak,hogy a gyerek maradjon a gyerek,hiába a család része.Hiszen van,amelyik gyereket nem érdeklik a hitelek.És annyi,de annyi különböző család van,hogy az én megállapításom is csak általában érvényes.A gyereknek gyakorlatilag semmi problémája nem lesz abból,ha 10-16 évesen nem tud a hitelről semmit.Később már jó ha tud,lehet,hogy rá marad sok adósságnak a fizetése,amit a szülők halmoztak fel.Volt egy eset,a könyves dolog,amit említettél.Hogy nem beszélnek könyvekről.Ez meg csak azt tükrözi,hogy a családnak más nagyobb problémái is akadnak,vagy a gyerekekkel más dolgokról tudnak csak beszélgetni.Ez nem probléma,senkinek sem kötelessége egy betűt sem elolvasni,vagy tudni arról a könyvről.Nálunk sem esik szó könyvekről az ebéd közben,se máskor,mert anya nem olvas könyveket,csak újságot,apám meg nem fogja elmesélni a könyvek tartalmát,és én vagyok az,aki az újságot olvassa szívesen vagy a német tankönyvet.Van szó nálunk a tanulásomról,próbálnak terelgetni az élet útvesztőitől messze,ami nyilván most nagyon nehéz és később csak nehezebb lesz.Nem sértődök meg egy másodpercig sem,ha nem tudok a hitelekről,hogy mit és hogyan,merre és mikor működik.Ott van a Google,az mindent elmond nekem,anélkül,hogy segítene a szülő.Nem gondolnám,hogy mindez a szülő feladata lenne,hogy elmondjon a gyereknek néhány könyv tartalmát,meg azt,hogy van hitel.
15/L
2. kommentelő vagyok. Nincs gyerekem, de ha majd lesz, erősen kétlem, hogy a 12-14éves gyermekemmel fogok a hiteleinkről diskurálni. Nem látja át globálisan a helyzetet, bármennyire fogékony, okos gyerek, valószínűleg nem azt látja, szűri le az egészből, amiről szó van. És igen, a gyerek maradjon gyerek. Kérdezzen, amit nem tud, ha anyagi probléma van, meg kell neki mondani, de nem úgy, hogy ennyi és ennyi hitelt vettünk fel ennél és annál a banknál, hanem ha pénzt kér erre-arra, meg kell vele beszélni, hogy most valószínűleg erre nem lesz keret stb. Ha felnő, egyetemre megy, ott úgyis önállósodni fog, és meg fogja tudni oldani a dolgait. A könyves téma: már miért minősítene? Szeretek olvasni, sokat is olvasok, szüleim szintúgy. Apám falja a politikai könyveket, édesanyám a kosztümös, romantikusokért van oda, én meg Stephen Kingtől kezdve Virginia Woolfig elolvasok mindent. De nem beszélünk róla, mert mindenki mást szeret, na és? Sose csevegtünk a konyhaasztalnál Petőfiről, vagy Aranyról, mégis tisztában vagyok velük.
15/F - Én egyszerűen nem érezném normálisnak, ha gyerekem vezetné a könyvelést. Nem arról van szó, hogy az ember lenézi a gyerekét, vagy nem tartja rá képesnek, de tényleg azért hívjuk a gyereket gyereknek, mert az. Tisztában van a világ dolgaival, de érzelmileg, és úgy egyáltalán nem elég érett az ilyesmihez. De ha nálatok működik, hát akkor jó. Ahogyan az utolsó lány írta, valóban, ahány család, annyi szokás.
"kardigán, műegyetem, sparhelt, meg ilyenek."
Kardigán-az idős emberek használják,egyáltalán nem választékos szókincshez tartozik,szerintem.
Műegyetem:majd megismeri a szót és a jelentését.
Sparhelt-idős emberek szokták használni,ha nem ismeri,akkor nem világrengető probléma
meg ilyenek:te sem vagy agyon kulturált,már bocsi.:)Nem tudtál sokat beszélni a problémáról,ha csak nem az előző voltál.
Még annyit,hogy köszönöm a megértést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!