Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves korig számít valaki...

Hány éves korig számít valaki igazán gyereknek?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok hogy 18 éves kortól számít nagykorúnak, hanem mi az a határ szerinted, amikortól már nem lehet a gyerekek közé sorolni
2011. jún. 23. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

az viselkedéstől függ

van aki még 40 évesen is gyerek

2011. jún. 23. 23:46
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Szerintem a nagyon gyerek az 10 éves korig van utána máár kezdesz érett lenni...:)
2011. jún. 24. 11:43
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok :)

Jöhetnek még persze, csak az eddigieket most volt időm elolvasni. Én 15 vagyok, most leszek elsős gimnazista. Csak azért kérdeztem meg, mert multkor találkoztunk régi ismerősökkel, és az egyik nőnek a lánya nálam egy évvel fiatalabb volt de egyébként nagyon jóban vagyunk, és az anyukája azt mondta nekem (strandon voltunk) hogy menjünk be a vízbe játszani, mert ő most ahogy ő fogalmazott felnőtt dolgokról akart beszélni a szüleimmel, és a kezembe nyomott egy labdát. Ezen annyira meglepődtem hogy félrevonultam és elkezdtem nevetni :DD Azért volt furcsa, mert engem mindig úgy nevelt anyám hogy legyen bennem tartás, meg hogy magamtól takarítsak, főzzek rájuk, meg a pénzügyeket és megbeszélik velem, szóval engem ez így meghökkentett hogy csak úgy elküldött játszani :DD Szóval innen jött az ihlet a kérdéshez :D

2011. jún. 24. 14:18
 14/21 anonim ***** válasza:
13%
Én 12 leszek. És akit ismerek (és kitudná jban megmondani aki annyi idős nem rég volt) És szerintem manapság egy 10 éves is tini...nos a fiúk elég éretlenek. és lányok se mind..
2011. jún. 24. 14:36
 15/21 anonim ***** válasza:
93%
14:36, ennél érthetőbben meg sem fogalmazhattad volna a mondandódat.
2011. jún. 24. 14:56
 16/21 A kérdező kommentje:

Szerintem egy 10 éves azért eléggé gyerek még. Van egy barátnőm aki annyi, de azért annyira nem lehet vele elbeszélgetni, csak inkább állatokról, meg ilyenekről:)

Mondjuk most eléggé más, de én 11 éves koromig folyton játszottam, és eléggé érzékeny is voltam, túl sokat sírtam :D

2011. jún. 24. 15:42
 17/21 anonim ***** válasza:

Amíg úgy viselkedik,lehet akár hány éves,de amíg mondjuk a szülők szolgálják ki teljsen,semmit nem segít otthon,készítgeti az anyja a ruháját,szendvicsét,kakaot,reggelit rak ki neki akár 18 évesen,vagy még úgy kell orvoshoz kísérni stb, addig az gyerek,mert önállótlan és óvodás gyerek módjára van kiszolálva.

De a viselkeésétől,az önállóságától,segítés nyújtásától és felelősség vállalásától függ,valaki már 10 évesen nem olyan kisgyerek,valaki meg 18 évesen is olyan mint egy óvis,a nagy dumák ne téveszzsenek meg senkit se.

2011. jún. 24. 17:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Értem,valószínűleg azért küldött játszani,mert amikről beszélt a szüleiddel nem akarta te is meghalld.Tudod néha neked is lehetnek olyan mondanivalóid amiket hiába felnőtt valaki mégis csak egy bizonyos emberrel akarod megosztani.

Téged valószínűleg önállóságra neveltek,arra merj kérdezni,és vállaj felelősséget a tetteidért.Viszont ha megnézel manapság sok nálad idősebb nagykamaszt olyanok valójában mint a kisgyerkek,mert az ég adta világon mindent a szüleik intéznek el helyettük,teljes mértékbe kiszolágálják őket,na az ilyen ember akár hány éves is legyen,nem felnőtt,csak egy gyerek.

2011. jún. 24. 17:38
 19/21 anonim ***** válasza:

13; 14-től már nem nagyon csinálnak gyerekes dolgokat,tudnak felelni magukért asz emberek.

13/L

jah,am lehet,hogy a fiúk csak 15-től.:S ők elég gyerekesek.

2011. jún. 25. 11:59
 20/21 anonim ***** válasza:
61%

számomra az is tök gyerek aki az anyukájával szolgáltatja ki magát,még középiskolásként is vele vasaltatja a ruháit,csináltatja a szendvicsét,készíteti a reggelijét,semmit nem segít,orvoshoz anyjával kísérteti magát,csak lustálkodik és pénzt költ.

Számomra a mai 18-20 évesek is tök gyerekek,mert a barátokkal nagy szájúk van,közben meg nevetséges módon mindent az anyukájuk csinál,ami azért sehogy sem felnőttes,sőt már egy ennyi idős fiatalnál nevetséges,de már egy 16 évesnél is.

A felelősség és a döntés hozatal ott is kezdődik,hogy kiveszi otthon is a teendőkből a részét,aki ezt nem teszi,az igen nagy gyerek.

2011. jún. 25. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!