Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért gond az, ha egy srác...

Miért gond az, ha egy srác rockot meg metált hallgat főleg, és nem komolyzenét, meg operát?

Figyelt kérdés

Anyám idegesít ezzel nagyon, mert szerinte a rock, metál rossz, mert csak hörgés, meg gusztustalan, és nem lenne szabad ilyeneket hallgatni, mert elzüllik a gyerek.

És nem érti, hogy engem az opera, meg az ilyen komolyabb műfajok nem érdekelnek.

Meg szerintem a rock, és a metál zenéknek a szövege inkább a barátságról, becsületről, bátorságról szól. Ami nagyban befolyásolja az életem. PL: amióta rockot hallgatok, azóta a barátaimért képes lennék tűzbe menni.

Ellenben az opera számomra nagyrészt nyálas. Persze van olyan, amit meghallgatok szívesen.

öltözködés terén is gyakran kiakad, mert feketébe járok szívesen, nem pedig ilyen "alfahím" ruhákban.

Apám az megérti, és csak annyit kér, hogy ne üvöltessem a zenét max hangerőn.

18F

2011. jún. 23. 13:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én simán meghallgatok egy igazi hörgős, sikítozós, ordibálós metált, de ugyanakkor imádom a Carment és a Madame Butterfly-t is. Az opera szeirntem egyáltalán nem nyálas:/

De pár éve én is kizárólag metált és rockot hallgattam, és nagyon berágtam, ha valaki szidta. Szerintem mérföldekkel jobb, mint a trendi zenének csúfolt förmedvénynél, és való igaz, hogy nem ritkán igazi értékeket közvetít (és a nagy részük nem arról szól, hogyan kell feláldozni egy kereszteletlen csecsemőt a Sátánnak).

2011. jún. 23. 18:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád gondolom elég elfogult keresztény. Mondd el neki, hogy te ezt szereted, ha ezt megtiltja neked, az olyan lenne, mintha ő sem gyakorolhatná a hitét. Jogod van ezt szeretni, ugyanúgy, ahogy ő a komolyzenét.

Egyébkét én is szeretem a rockot, metál lágyabb verzióját, de sok együttest apa mutatott nekem, a líraibb számokat anya is bírja... Tegnap mesélte, hogy ennyi idősen őt zavarta, hogy a szülei nem voltak nyitottak a rock, stb. zenékre. Esetleg nem tudsz elbeszélgetni anyukáddal? Biztosan neki is voltak nézeteltérései a szüleivel, vagy ha nem is, de magában mindenképpen lázadozott ellenük, nem?

2011. jún. 23. 18:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Anyám nem igazán vallásos. A családban egyedül én vagyok hithű. Lehet ez botránkoztatja meg.
2011. jún. 23. 19:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

a drog és a pia az a diszkóba van nem a rock koncerteken

másrészről mutass neki Sonata Arctica-t ez power metal, aminek az a jellemzője, hogy a metál riffek és duplázás mellet tiszta ének van, hajlításokkal glisshandle(remélem jól írtam) okkal, és tényleg igényes a zene(mint minden metál zene)

aztán mutasd meg neki az Amon Amarth-ot, és megtudja mi az a hörgés

ezen kívül megmondhatod neki hogy ahogy te se szólsz be az operára ő se szóljon be a metálra

14/f

2011. jún. 24. 10:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó hír, hogy az összes könnyűzenei műfaj közül a metalhoz, azon belül is a black (meg a doom) metalhoz áll a legközelebb a klasszikus zene...

Nem sorolok példákat :)

Amúgy ilyen idős korban ez normális, szerintem, nem kell kiakadni. Anyukád vajon operát hallgatott annak idején? Nem ám az illést meg a többi vacakot, mi? Ne már :D

2011. júl. 3. 01:19
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Azért teis mehetnél a tűzbe ugyanis metálba nem hörögnek max üvöltenek néha rockba emg méginkább nem hörögnek és mivel a csőlátású ember csak eddig a két műfajig tud eljutni ajánlom neki a metalcore hardcore detahcore grindcore stílusokat.
2012. dec. 27. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Ebben nincs semmi gond!

Én pl. olyanokat hallgatok a legszívesebben, amiben hörögnek,üvöltenek és visítanak.. :D

Death-metal, Melodic death-metal, metalcore, deathcore, balettcore, post-hardcore, grindcore, industrial, progressive rock, progressive metal, technical death-metal, brutal death-metal, meg ilyen hasonlókat hallgatok a legszívesebben.

De pl. ezeket is szeretem: rock, pop, alternatív rock, goth-rock, r&b, pop-rock, goth-rock, punk, punk-rock.

2-3 szám van aminek jazz, hipp hopp vagy rapp a műfaja és tetszik.

Ezektől pl. kiráz a hideg: opera, operett, rapp..

2014. dec. 9. 20:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Egyébként nem tudom miért kell a szülőknek bele avatkozniuk, hogy milyen zenéket hallgatnak a gyermeik..

Sajnod a helyzetedbe nehezen tudom beleképzelni magam, mert pl. a mi családunkban majdnem mindenki olyan zenét hallgatt, amiket leírtam az imént ( a 3 testvérem, anyukám és apukám is)..

Azt kifelejtettem, hogy 15/L vagyok. :)

2014. dec. 9. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!