Matekból bukásra állok meg még pár tantárgyből 6 eggyesem van matekből és 23. án lessz fogadó óra mondjam el itthon vagy az nagyobb gond ha ott tudják meg?
Anyád sokkal dühösebb lesz, ha ott szembesül a dologgal. Jobban jársz ha most elmondod neki.
Anyuka
végre egy anyuka válasza
de hogyan kezdjem el?:S és már azon van hogy elmegy itthonról és most segitettem neki meg dicsért és azt mondta büszke rám holnap lessz a szülinapom akkor is szomorú lenne mitcsináljak?:(
Mindig azt mondtam a gyerekeimnek, bármit meg tudok bocsátani, csak az őszintétlenséget nem. Szerintem mondd el az igazat, biztos nagyon szomorú lesz, esetleg dühös is. De félévig még ki tudod javítani.
Gondold el, milyen borzasztó lesz neki, ha ez őt ott teljesen váratlanul éri.
Legyél realista: a jegyek nem fognak eltűnni a naplóból és a halasztás valóban csak egy későbbi megtörténése annak, ami hamarabb is megtörténhetne. Tehát a helyzeted valóban sziklaszilárd és semmit sem fog változni, a különbség csak ott lesz, hogy anyud hogyan fogja ezt megtudni.
Azért írtam az előbbit, hogy lásd: nincs értelme halogatni. Ez elég lüktető kéne legyen ahoz, hogy merjed elmondani neki az igazat, és persze még az is, hogy sokkal mérgesebb lesz, ha mástól tudja ezt meg.
Aztán úgy csináld, hogy egyszer amikor egy jobb pillanatában kapod akkor állj elé és mond azt, hogy van valami, amit megkellene beszéljetek. Ezek után elmondod a helyzetet, de beszéd közben maradj komoly és nyitott, hülyéskedésre semmi okod, de zárkozóttságra és félelemre sem,mert azzal csak azt sugárzod neki(akár tudatalatt is), hogy te is félsz és nem tudsz mit kezdeni magaddal. Ez nem lenne jó, mert nagyon fontos, hogy lássa: tisztában vagy a helyzettel, de van kellő erőd hozzá, hogy javíts a dolgon.
Az is segíthet, ha elképzeled a helyzetet mielőtt még megtörténne, bár sokaknál inkább a spontánság válik be.
Akármelyiket is választod, a lényeg, hogy legyél okos és ne halogasd többet, mert akárhogyan is: a cirkusz ami késik nem múlik. Inkább legyél túl rajta és ne stresszeld magad emiatt is. Az energiád használd inkább fel a tanulásra.
anya, mondani szeretnék vmit de ne haragudj nagyon rám...
én így mondanám
A suliban pedig szedd össze magad, addig még talán tudsz javítani.Ha jegyet nem is kapsz, ha nem érted menj oda a tanárhoz, hogy magyarázza el akkor látni fogja hogy javítani akarsz és az egyesek csak botlások voltak.
Otthon mindenképpen mondd el,ha ott tudják meg, egyrészt te is tiszta ideg leszel fogadó előtt, ők meg még inkább.
13/L
OFF:Az egyesemet egy gy-vel kell írni(nem kötekedés, mert így is megértettem, meg ha nem húzta volna alá pirossal a gép nekem is lenne néhány hibám...:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!