Hogyan tudom lebeszélni a 16 éves fiamat a sminkelésről?
Szerintem az előző válaszoló fia épp olyan stílushoz tartozik, aki nam festi magát, ezért a barátai sem. De a stílusválasztásba nem tudsz beleszólni.
Kérd emg a fiadat egy délután, tartson ismertetőt! Neked.
Milyen egy emo, egy deszkás, egy alter vagy nem tudom mik vannak, de tudom, hogy sok. És tudtátok, hogy az sem mindegy, párhuzamosan, vagy keresztezve fűzöd a ciőfűzőt?Pl. Egy punkra nézve megalázó lenne keresztezett fűzővel megjelenni, és egy emonak pink kell? Lehet, hogy összekeverem, de lényeg, hogy csak ők tudják követnei.
Aggódás helyett inkább nyitottan, érdeklődően magyaráztasd el vele! Ne torkold le, mert sose tudod meg, mi van! De ha attól tartassz, hogy nőiesedik, nyugodj meg, nem! Hacsak nem vérvörösre rúzsoz, de még úgy se lenne biztos. Ahelyett , hogy parancsokkal mélyítenéd a nemzedéki konfliktust, jobb, ha megpróbálod megérteni. Szerintem ebben a korban úgyse lehet már semmit megtiltani, esetleg ha láthatóan nem izagatod magad, akkor hamarabb megunja. Van bennük egy kis dac, meg felnőttpukkasztás is, hát ez életkori sajátosság. Mi se néztünk ki anyám szemében értelmesebben!
Sziasztok!
Nekem egy két éves és egy nyolc hónapos fiam van, és már előre félek, hogy mire ők lesznek 16 évesek, mik lesznek az aktuális hóbortok :(
Hogy hogyan tudom jól nevelni, hogy ne menjen bele semmi hülyeségbe, és őszinte legyen hozzám, vajon sikerül-e megtalálni majd ezt az összhangot. Csak nekem vannak ilyen félelmeim?
14.27-es: nagyon remélem,hogy csak pillanatni elmezavarodban írtad ezt.De ha mégsem akkor ne kicsit vagy elmebeteg:S
Mindenki tanul a saját hibáiból,szerintem akkor is érdemes kipróbálnia akkor is amiket ajánlottam, a zselés spirál,ajakír, színezett arckrém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!