Félek, hogy strébernek fognak gondolni az új suliban! Mit tegyek?
Most kb. olyan lesz az év végi bizim, hogy tesi 4, a többi 5, és lesz min. 5 dicséretem is. Meg engem úgy neveltek, hogy mindig tanuljak, meg minden. De nem akarok úgy gimibe menni, hogy strébernek gondoljanak...
De ha nem készülök, akkor jönnek a tanárok ezzel a szöveggel, hogy: "Így voltál te ötös? Ezzel a tudással?"
Szóval most össze vagyok zavarodva, és nem tudom mi lenne a legjobb, amit tehetnék...
Ez is az én hülye megfelelési kényszerem...
Nehogy már ne legyél ötös, mikor meg tudod csinálni! Ne törődj másokkal, ha valaki emiatt lenéz, azzal elárul a valódi énjéről egy pár dolgot. Tehát tanulj, főleg, ha tudsz ;)
"Ahogy írják is, gimibe a "stréberek" mennek, ott már nem sikk butának lenni, ott az a valaki, aki ötöst kap. Kialakul egyfajta versenyhelyzet, ahol mindenki a legjobb akar lenni."
Háháháháhá :D Régen lehettél gimis tényleg :D Vannak ám rendesen buták a gimiben, nem alakul ki semmilyen "versenyhelyzet", csomóan vannak, akikről lerí, hogy hülyék, sőt, olyan is van, hogy ezek "ciki"-nek gondolják azt, ha valaki jó valamiből(na, most hadd ne részletezzem, mit gondolok erről), de ezek olyanok, akikről úgy érzi az ember, hogy minél többet beszélnek, annál biztosabb benne, hogy a véleményükre még a semmi is túl sok. Tehát a "gimi" szó nem garancia semmire.
nem attól lesz vki stréber hogy 5ösei vannak, hanem attól hogy a stréber még szünetbe is tanul nncsenekbarátai semmit nem csinál CSAK tanul és még imádja is
14/f
Engem általánosban tartottak strébernek, mert szinte semmi tanulással kitűnő voltam. Aztán elmentem gimibe, ami tele volt olyanokkal, akik szintén jó tanulók voltak a régi sulijukban, és aztán ott már nem voltak. A sok kitűnő egy részéből ötös lett, egy részéből hármas. :D Szóval nem nagyon számított hogy ki milyen volt általánosban.
Másrészt itt már nem gáz, ha tanulsz. Én még mindig jó tanuló vagyok, de nem tartanak strébernek, csak okosnak, mivel gyakran jóval kevesebbet tanulok mint a többiek, és ezt tudják. És azért nem mindegy, hogy valakit lenézően strébernek titulálnak egy ötös miatt, vagy okosnak nevezik. :D
Meg úgy egyáltalán, gimiben nem szégyen a jó jegy, olyanok mennek oda akik akarnak kezdeni valamit az életükkel és tudják hogy azért a tanulás is számít. (Jó, kivételek mindig vannak és nem a legrosszabb gimikre értem ezt.)
jaj, az a "stréber-divat"... hagyd a fenébe! Aki nem tanul, magára vessen...
Majd össze hasonlíthatod magadat a lusta diákokkal, hogy hol is lesztek 10 év múlva... nem mindegy, hogy egy elegáns házban, kényelmesen fogsz élni egy hozzád méltó párral, vagy egy lepukkant lakásban fogsz szenvedni, hogy vajon kijössz-e a havi fizetésből...
Amire rá szeretnék mutatni, hogy tanulj!!! Sokra viheted, és nagyobb az esélye, hogy ösztöndíjat kapsz, ha ilyen jók a jegyeid...
A lusta diákoknak könnyebb szidni azt, akinek van hátsórésze, hogy leüljön tanulni... ne számítson a véleményük!
Nekem is olyan jó érzés volt egy külföldi iskolában a hónap diákjának lenni... megéri tanulni!
Ne félj emiatt!
Általában a gimnazisták jó tanulók akárcsak te.
Így nem fognak téged piszkálni!:)
Sok sikert:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!