Félek, hogy strébernek fognak gondolni az új suliban! Mit tegyek?
Most kb. olyan lesz az év végi bizim, hogy tesi 4, a többi 5, és lesz min. 5 dicséretem is. Meg engem úgy neveltek, hogy mindig tanuljak, meg minden. De nem akarok úgy gimibe menni, hogy strébernek gondoljanak...
De ha nem készülök, akkor jönnek a tanárok ezzel a szöveggel, hogy: "Így voltál te ötös? Ezzel a tudással?"
Szóval most össze vagyok zavarodva, és nem tudom mi lenne a legjobb, amit tehetnék...
Ez is az én hülye megfelelési kényszerem...
Naaagyon-naaagyon régen voltam gimis, de ott már más az élet, mint az áltsuliban.
Ahogy írják is, gimibe a "stréberek" mennek, ott már nem sikk butának lenni, ott az a valaki, aki ötöst kap. Kialakul egyfajta versenyhelyzet, ahol mindenki a legjobb akar lenni.
Nem fog senki strébernek gondolni, ha mégis, akkor tojd le őket.
A gimit nem tudod mégegyszer megismételni, nincs jóvátételi lehetőség. Hozd ki magadból a legtöbbet, legyél a legjobb, és később majd te fogsz rajtuk röhögni. Ugyanis a gimi csak 4 év, és életetek végéig kihat, hogy ki volt az osztályelső, a legjobb, és ki az, aki csak röhögött a strébereken, de egy hármasnál jobbat nem tud összekaparni.
Majd ők kilincselnek nálad állásért 8 év múlva. :)
TANULJ!!!!! Most még tanulni "ciki",mert kamaszok vagytok,gyerekesek. De majd ha 11-12.ben nézel körbe már általában az a gáz ha valaki bukdácsol,legalábbis értelmes emberek szerint.A felnőttek körében,pedig ha nem végzed el a munkádat akkor ki is rugnak.
Hosszútávon sokkal jobbal megéri tanulni,szerezni egy vagy több szakmát,diplomát,akármit ,és érteni ahhoz amit csinálsz,mint néhány idióta kamaszgyerek véleménye miatt lerontani a jegyeidet.Persze nem hibáztatlak,hogy megfordult ez a fejedben,egyszerűen abban a korban vagy ,hogy számit a többiek véleménye,félsz a kirekesztéstől,ez teljesen normális.
De hidd el,minden osztályban vannak olyanok is akik szerint nem ciki tanulni már 13-14 évesen sem,mert ugyanugy nevelték őket ahogyan téged.Majd velük megtalálod a hangot.Akiknek később jön meg az eszük,még nagyon gyerekesek csak azok cikiznek valakit azért,mert jó tanuló.Majd később ők fogják bánni ,hogy nem tanultak.
Nincs baj addig a "stréberséggel",amig valaki nem fordul magába,nem áll az élete semmi másból csak magolásból,nem tisztességtelenül (állandó puskázás,nyalizás a tanároknak) szerzi meg a jó jegyeit.Mert ez sem jó,az élet nem csak a tanulásról szól,szüksége van mindenkinek barátokra,mozizásra,fagyizásra,strandra stb de tanulni NAGYON FONTOS.
Ne haragudj,hogy ilyen hosszú lett,de én csak a saját hülyeségemből tanultam...az okos a másén tanul!
Szerintem tanulj mint eddig, DE:
-legyen időd a barátaidra
-ne hencegj a jegyeiddel (bár valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezt csinálnád ;) )
-ne beszélj a tanulásról, ha ők nem akarják
legyél jó fej, legyél benne a cinkes dolgokban pl. házit másolni, tanárt szívatni stb.
én ezekbe mind benn vagyok de mindenből 5ös vagyok és nem hisznek strébernek
Szia!
Ne törődj velük, képzelheted hogy néztek rám, mikor szakadt farmerban meg Guns n' Roses-os pólóban kaptam egy 5-öst kémiából:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!