Melyik sulit választanád?
1. suli:jobb helyen van az országos listán,mint a 2. suli és az egyik legjobb(98%-ban jutnak be az orvosi és jogi egyetemre a diákok onnan).De...legalább fél óra busszal(úgy,hogy én még soha nem mentem semmilyen tömegközlekedéssel a repülőn kívül...),anya vagy apa pedig nem tudnak minden reggel elvinni majd sztem.
2. suli:10 percre van a házunktól gyalog,bár nem annyira jó,mint az első(nem rossz,csak na,értitek :D).De viszont ide több ismerősöm jön,több mindenkit ismerek itt.
L
fél óra?de jó hogy neked csak annyi...
én az 1.t választanám később majd meglátod
2)
Én már lassan 4 éve járok a megye egyik legjobb sulijába.Busszal járok be mindennap és kb. 40 perc a busz oda.És nagyon megbántam, hogy idejöttem...,ugyanis itt van tőlem 5 percre egy nagyon jó gimnázium, igaz nem a megye legjobb sulija,de jó...Nagyon rossz korán kelni...
2.
Én is választhattam, hogy a közelebbi gyengébb iskolába járjak ami 5 percre van vagy a távolabbi erősebbe ami 40. A másodikat választottam és kiderült, hogy igazából egy ótvar suli. A tanárok az elitebb helyeken szarnak arra, hogy a diákok értik-e az anyagot vagy sem. Ők leadták és kész. A te dolgod megtanulni. 2 és fél év után eljutottam odáig, hogy annyira utáltam már oda járni, hogy a barátok sem tarthattak vissza, átiratkoztam az 5 percre levő "gyengébb" suliba, ahol a tanárok magyaráznak és az oktatásnak is van színvonala, nem csak egy név mögé bújik az iskola. De ez az én történetem.
Amúgy meg a fél óra nem sok. Döntsd el mi számodra a fontosabb. Hogy kitanuld a beled, vagy ligthosra vedd a dolgokat. Ugyanazt az érettségit írod mindenhol...ha a második suli nem rossz csak gyengébb mint az első ,az nem kizáró ok.
1.egyértelmű
majd szerzel ott is barátokat:)
hajrá
Fél óra busz semmi, én metróval és busszal járok suliba, kb. háromnegyed óra, és nálunk aki félórát utazik, az nagyon szerencsés, van aki vonattal jár és másfél órás az út. :S Én is közel jártam általánosba, reggel elvittek, de három buszmegállóra volt a suli, negyed óra. Lett volna közelben is gimi, de az nem volt túl jó, sokan menten messzebbre.
Nem tudom hol laksz, de én pl. itt Budapesten élvezem, hogy most már sokkal jobban tudok közlekedni, eddig nem annyira ismertem a belvárost, most meg igen és mindenhova el tudok jutni metróval. :)
Szóval ne riasszon meg a tömegközlekedés és az út, majd belejössz. Más szempont nincs, tehát a hangulata a suliknak hogy tetszik? Mert én ennyiből az elsőt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!