Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Melyik sulit választanád?

Melyik sulit választanád?

Figyelt kérdés

1. suli:jobb helyen van az országos listán,mint a 2. suli és az egyik legjobb(98%-ban jutnak be az orvosi és jogi egyetemre a diákok onnan).De...legalább fél óra busszal(úgy,hogy én még soha nem mentem semmilyen tömegközlekedéssel a repülőn kívül...),anya vagy apa pedig nem tudnak minden reggel elvinni majd sztem.

2. suli:10 percre van a házunktól gyalog,bár nem annyira jó,mint az első(nem rossz,csak na,értitek :D).De viszont ide több ismerősöm jön,több mindenkit ismerek itt.

L

2011. máj. 16. 18:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%

2.Ha több mindenkit ismerek és jó suli is + közel van.

Minden megvan szerintem ami kell:D

És nem is kellene szerintem annyit gürizni a tanulással mint a másik suliban.Bár elég szép hogyha ilyen jó hírű az első suli:)

De én megelégednék a másodikkal:D Érvek még: a fent általad említettek alapján.

2011. máj. 16. 18:17
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Nálam is hasonló volt a helyzet. 10 percre van tőlünk egy suli, de van egy másik suli is, másik városban, ami egy fokkal jobban tetszett. Sokat gondolkodtam, végül úgy döntöttem, hogy a franc fog egy órával előbb kelni, hogy beérjen, így lett az itteni suli. :D
2011. máj. 16. 18:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyolcadikig engem is anyám vitt mindenhova kocsival. Aztán középiskolás lettem , és a suli pár kerülettel arrébb ment. Kilencedikesként elég ciki , ha még mindig anyád visz reggelente, és ő is hoz haza. Először paráztam , mert nem igazán ismertem a várost(Budapest)de a kis megszokott trolimon minden nap hazamentem. Aztán rájöttem milyen életképtelen vagyok , hogy gyakorlatilag sehova se tudok elmenni segítség nélkül. A barátaimmal kezdtem hazajárni , néha villamos, néha metró , néha troli. Pár hét alatt nagyon kiismertem a várost , és most kb. fél év tömegközlekedés után elmondhatom, hogy boldogabb vagyok, mert bárhova el tudok jutni. Ne az irányítsa a jövődet, hogy melyik suli van közelebb, hanem ,hogy mit akarsz kezdeni magaddal. Az a félóra átlagos, van aki 5kor kel, hogy bevonatozzon az iskolába. Okosan dönts. :)

15F

2011. máj. 16. 18:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem első.félóra busz az semmi. nekem 1-másfél ..
2011. máj. 16. 18:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
első. Én is hasonló suliba mentem, a város legjobbjába. Senkit nem ismertem, de utána szereztem barátokat, akiket sosem fogok elfelejteni. Nagyon megérte így dönteni és így nagyobb az esélyem, hogy az lehetek, ami akarok.
2011. máj. 16. 20:57
 6/16 anonim ***** válasza:
2.-at választanám. De nem a távolság, hanem az ismerősök miatt.
2011. máj. 16. 21:00
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
1. - Az ismerősökkel lehet tartani a kapcsolatot, új barátokat is lehet szerezni, viszont azon nem változtathatsz, hogy milyen a suli színvonala, így az eredményesebbet tanácsos választani. Persze csalóka, mert a disznóságok jó és rossz helyen is általában későn derülnek ki, mikor már cseszheted.
2011. máj. 16. 23:37
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
1- nálunk ninsc es suli sem,mindenképpen utaznom kell.egyik gimi 15 percre van másik 35-re.hát a 35-set választottam,mert annyit kibírok,utazás egyrészt buli is(társaság végett),meg a suli jobb.az egész országból érekznek ide,szovl én kibírom a 35 percet,hogy jogra járhassak. ::) X
2011. máj. 17. 09:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A fél óra nem sok , főleg,hogy egy jobb suliról van szó, szerintem ennyit érdemes áldoznod! A másik,hogy arra ne nagyon számíts ,hogy sok ismerősöd megy a közelebbi suliba, mert lehet ott már nem is fogtok barátkozni ,mert mindenki talál magának új barátokat a régit meg hanyagolni fogja! Tapasztalatból mondom , az én fiam 1,5 órát utazik minden reggel oda és 1,5 órát haza, pedig lett volna közelebbi kerületben is suli,de ezt mondták jobbnak és ő inkább ezt választotta! Neki is ment régi osztálytársa oda ,gondolták milyen jó lesz együtt mennek -jönnek ,lesz kivel lenniük, na ez kb 2 hónapig ment ,míg mindketten beilleszkedtek , új barátaik lettek és azóta szinte beszélni is nagyon ritkán beszélnek! Úgyanazon az útvonalon járnak és most már még is külön!
2011. máj. 17. 09:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Az 1-t választanám, hiszen klasszisokkal jobbnak hangzik. Ne ijedj meg egy kis buszozástól, hidd el, hogy megéri. Ne az alapján ítélj, hogy a 2-ba több ismerősöd megy, lesz majd ismerősöd, barátais az első iskolában is!
2011. máj. 17. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!