Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan büntessem meg?

Hogyan büntessem meg?

Figyelt kérdés
10éves lányom szétvágta a combfixemet, annak ellenére, hogy nyomatékosan megkértem rá, hogy ne tegye. Azért akarta szétszabdalni, mert szép rajta a minta. Most beküldtem a szobájába, hogy gondolkozzon el, de a képembe röhögött. És ne értsetek félre, nem az a probléma, hogy fontos volt és belehalok, ha egyel kevesebb combfixem lesz, hanem az, hogy tudta, hogy nem szabad, és megtette. Mit tegyek?
2011. febr. 12. 16:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

16:56 vagyok.

Igazából még annyit tennék hozzá,hogy szerintem egy 10 éves "kislány" nem tudja felmérni a helyzeted. Nem tudja még értékelni a pénzt ,hisz semmit se vesz magának.

Ha még valahogyan mégis megtudod szerezni a szétvagdalt darabokat, jó "varrogatást" ;)

2011. febr. 12. 17:18
 22/26 anonim ***** válasza:

Szerintem az is elég lett volna ha elveszel vlmi kedvenc dolgát.De ott előtte mert csak így van hatása .Így megérti hogy milyen rossz mikor a kedvenc cucca nincs meg: elveszik,

tönkre megy. Utólag olvastam hogy olyan báli kesztyűt csinált belőle.Mond neki hogy mondja el hogy mielőtt szét vág vlmit kérdezze meg hogy anyu ezt és ezt elakarom kérni mert ezt akarok belőle csinálni vagy erre kell.

2011. febr. 12. 18:15
 23/26 anonim ***** válasza:

Szerintem jogos volt a pofon, én is kaptam anno egyet-egyet, abból tudtam, hogy hol is van az én helyem! Mai hülye felfogás, hogy a gyereknek egy pofon is árt, és élete végéig depressziós lesz...

21/L

2011. febr. 13. 07:46
 24/26 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig egy 10 éves már igenis fel tudja mérni, hogy a dolgok pénzbe kerülnek, és hogy a dolgainkra vigyázni kell, arra pedig még jobban, ami nem is a miénk! Már a három éves kisfiam is fel tudja fogni, hogy ha tönkreteszi a játékait, akkor azok a kukában landolnak, és bárhogy sír, nincsen helyettük másik! Egyáltalán nem sérül a kislány lelke azáltal, hogy most egy kicsit segítenie kell az anyukájának, (normális családban amúgy is be szokás vonni valamilyen szinten a gyerekeket is a házimunkába) de legalább megtanulja értékelni a pénzt, meg a munkát. Nem arra gondolok, hogy fesse ki a lakást, de pl. törölgethet port, felseperhet, porszívózhat, és nem feltétlenül az a fontos, hogy sikerül-e neki csillogóvá varázsolni a lakást, hanem az, hogy a maga tempójában dolgozik, hasznos dolgot csinál, és ráérez, milyen az. (Egyébként ez a dolog akár még jól is elsülhet, nem kizárt, hogy a lányka "rászokik" a munkára, és ezután is szívesen segít majd anyának némi zsebpénzért cserébe.)
2011. febr. 13. 13:59
 25/26 anonim ***** válasza:

Szia!! :)

Akàrcsak anyàmat és magamat làtnàm 15évvel ezelôtt :) Nincs baj azzal a pofonnal, nyugi, én sokkal mimòzàbb voltam mint a te karakàn lànyod, aki a szemedbe vàgta, hogy olyan vicces amikor ideges vagy :) öszinte volt, mégha neked ez rosszul is esett, de nem fél tôled, vagy a pofontòl! Helyes! Nem lehet, hogy egész egyszerûen csak kreatìv a leànyzò? Szerinted melyik 10 évesnek jut eszébe bàli kesztyût csinàlni anya harizsnyàjàbòl? Annak akinek valami nagyon élénk a képzelôereje, ez nagyon jò dolog! Hàzimunka? én még csak pénzt se adnék érte, mert ne a haszonlesés legyen a szeme elôtt esetleg, hanem az hogy anyunak segìtek!! én is kb 10 éves lehettem, ha nem kevesebb mikor anyu befogott engem is meg a bàtyàmat is a hàzimunkàba, persze utàltuk, jobb lett volna jàtszani, vagy rajzolni helyette, de tudtuk mindketten, hogy egy òra az egész, és utàna sokkal jobb volt, hogy anya is nyugodt és foglalkozik vlûnk... Hozzàteszem mindketten elég talpraesett kamaszok, majd felnôttek lettûnk, de mindez a jò alap a gyerekkorbòl jôn, ilyenkor nagyon nagy jelentôsége van mindennek! Keress neki rajz kurzust, vagy tàncot, vagy bàrmit amit szeretne, hàny képzô és iparmûvész kezdte ìgy? nem is sejtenéd, sokan vagyunk...

Kitartàst, minden rendben van vele!

2011. febr. 14. 13:45
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm =) Nem is pénzt akarok neki adni, félreértettél :) Csak hogy mindenért megvan már, hogy mennyit ér(szoba rendbe 100ft, mosogatás 150..stb) és ezeket felírogatom, és amint kigyűlik a pénz, nem kell csinálnia =D persze bizonyos szinten már van feladata, csak nem ennyi =) és mégegyszer nagyon köszönöm midnenkinek :D
2011. febr. 14. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!