Hogyan büntessem meg?
Figyelt kérdés
10éves lányom szétvágta a combfixemet, annak ellenére, hogy nyomatékosan megkértem rá, hogy ne tegye. Azért akarta szétszabdalni, mert szép rajta a minta. Most beküldtem a szobájába, hogy gondolkozzon el, de a képembe röhögött. És ne értsetek félre, nem az a probléma, hogy fontos volt és belehalok, ha egyel kevesebb combfixem lesz, hanem az, hogy tudta, hogy nem szabad, és megtette. Mit tegyek?2011. febr. 12. 16:10
1/26 anonim válasza:
Vágd te is szét valamilyét, hogy megtudja, milyen, ha szórakozásból tönkreteszik azt, ami az övé. :(
2/26 anonim válasza:
Kap már zsebpénzt? Ha igen, akkor addig ne adj neki, amíg ki nem jön a megvont zsebpénzből a combfix ára.
3/26 anonim válasza:
En nem büntetném meg.leülnék vele és megkérdezném,hogy mégis miért csinàlta.valami kis irigység lehet a huncutjàban.
4/26 anonim válasza:
Szerintem is meg kell tanulnia azt, ha valamiben kárt teszünk, ami a másé, annak ára van, lehet bünti, de a zsebpénzes jó, megvonást kap amiért tönkretette. Meg leülni elbeszélgetni se hátrány.
5/26 anonim válasza:
Jutalommegvonással büntesd. Magyarán: vonj meg tőle valamit, amiről tudod, hogy fontos neki. Ha pl. már kap zsebpénzt, vond le belőle a combfix árát, és magyarázd el, hogy másikat kell venned, mivel ő az előzőt tönkretette, ami pénzbe kerül, és mivel ő tette tönkre, neki kell kifizetni is. Ha nincs zsebpénze, akkor büntethetsz tv-megvonással, de azzal is, ha pl. legközelebb nem engeded el valami számára fontos eseményre (pl. a barátnőjéhez játszani). Bármi más is lehet a megvonás tárgya, ami fontos neki, a lényeg, hogy tudatosuljon benne, hogy a butaságával, az engedetlenségével saját magának is veszteséget okozott. Ami fontos, hogy légy következetes, és ne hassanak meg az ígéretek, hogy "többé nem csinálok ilyet", mert valóban megtanulni csak akkor fogja a dolgot, ha ugyanúgy kitartasz a büntetéssel, mint ahogy ő kitartott amellett, hogy szétvágja a combfixedet.
6/26 anonim válasza:
A mai fiataloknál a zsebpénz megvonás már sajnos semmit sem ér.
Én is szétvágnám valamilyen holmiját. természetesen nem pont azt amit a legjobban szeret, de valami olyat amit megjegyez.
Erre biztosan nem számít és egy életre megjegyzi, hogy nem csinál másokkal olyat amit ő sem szeretne.
8/26 A kérdező kommentje:
Nem kap zsebpézt. Megkérdeztem mért csinálta, azt mondta, csak ... Nem hajlandó velem beszélni mert megsértődött...:/ Most hagyom egy kicsit a szobájában, mert hátha megnyugszik, és megpróbálok vele beszélni, de attól félek, ha nem büntetem meg, nem érzi, hogy rosszat csinált...
2011. febr. 12. 16:26
9/26 A kérdező kommentje:
Meg pofozni nem szeretném, és ha meg szét vágom valamijét, akkor tulajdon képpen azt csinálom amit ő... =/
2011. febr. 12. 16:32
10/26 anonim válasza:
Igen, azt csinálod amit ő.
Nem kell belőle rendszert csinálni, de szerintem elég egy életben egyszer éreztetni a gyerekkel, hogy milyen érzés az másoknak ahogyan viselkedik és talán átgondolja a dolgot mielőtt újra ilyesmire vetemedne.
Néha jó ha kívülről, külső szemlélőként is végignézi, hogy milyen butaságot csinált.
10 évesen már fölfogja, azért merek ilyesmit tanácsolni. Egy 6-7 éves gyereknél biztosan nem mondanám ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!