Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan büntessem meg?

Hogyan büntessem meg?

Figyelt kérdés
10éves lányom szétvágta a combfixemet, annak ellenére, hogy nyomatékosan megkértem rá, hogy ne tegye. Azért akarta szétszabdalni, mert szép rajta a minta. Most beküldtem a szobájába, hogy gondolkozzon el, de a képembe röhögött. És ne értsetek félre, nem az a probléma, hogy fontos volt és belehalok, ha egyel kevesebb combfixem lesz, hanem az, hogy tudta, hogy nem szabad, és megtette. Mit tegyek?
2011. febr. 12. 16:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyàltalàn nem jó megoldàs,hogy az anyuka is szétvàgja a gyermeke valamilyét.Hiszen gyermek felnõttel àll szemben.Legközelebb màst fog szétvàgni, mert talàn tetszeni fog neki,hogy az anyuka ugyanazt eljàtsza,amit a kislàny.
2011. febr. 12. 16:48
 12/26 A kérdező kommentje:
Be mentem hozzá, megkérdeztem mért tette, azt mondta, hogy azért, mert megtiltottam...És mert olyan vicces, amikor ideges vagyok..Ezért felpofoztam =/ Megmondttam neki, hogy ez nem szép. Azt találtam, ki, hogy itthon kell dolgoznia, mindenért kap majd, pénzt, és abból kell majd kifizetnie a combfix árát, amíg le nem dolgozta nincs barátnőzés. Ez reális? És melyik munkáért mennyi pénzt kapjon?
2011. febr. 12. 16:49
 13/26 anonim ***** válasza:
44%
Ezt nem tetted jól,hogy felpofoztad.Megmondta neked,azért csinàlta,mert megtiltottad,talàn sok tiltàsban van része.
2011. febr. 12. 16:53
 14/26 anonim ***** válasza:
77%

A pofont nem tartom jó megoldásnak (valószínűleg indulatból jött), a kitalált büntetést viszont igen. Ha ahelyett, hogy játszana, dolgoznia kell, az maradandó hatású büntetés lesz, ráadásul megtanítja őt arra, hogy a dolgoknak ára van, a pénzt pedig munkával keressük meg.

A dolog ne tartson sokáig, max. egy hétig, és ha közben szépen elvégzi, amit rábízol, akkor ne fukarkodj a dicsérettel! Ne tarts haragot, de ha munkája van, légy határozott, és akkor is kelljen elvégeznie, ha éppen mese van a tévében.

2011. febr. 12. 16:54
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek jàtszik az idegeiddel,talàn te is sokat jàtszol az õ idegeivel,valami nincs rendben közöttetek.
2011. febr. 12. 16:55
 16/26 anonim ***** válasza:
65%

Nemrég olvastam egy olyat (amivel teljesen egyet értek) ,hogy ne vegyetek el tőle semmit,vagy ne tegyétek tönkre valamijét,mert megharakszik ( és valszeg vehetsz neki helyette másikat).A megvonás (nálunk nem volt,ha igen,akkor mégis hisztisebb lettem (anno).) nem jó,mert akkor a kettőtök közti viszony rosszabb lesz. Evvel arra akarok kijukadni ,hogy ne haragítsd magadra,hanem oldjátok meg együtt. Bár soha nem lesz olyan a combfix-ed,de mond neki,hogy varrja össze. Természetesen nem fogja tudni (hacsak nem szokott varrni :D ) ,és nem is lesz horható,de majd végiggondolja ,hogy amit csinál következmnényei lesznek.Neki kell megoldani ,még a te segítségeddel. (a szeretetedet soha nem vond meg tőle). Varrjátok meg együtt,így több időt töltötök együtt,és tanulhat belőle.

13l

2011. febr. 12. 16:56
 17/26 A kérdező kommentje:
Nem szoktam felpofozni, csak nagyon rosszul esett, de már nagyon bánom.. Nincs neki megtiltva semmi, tehát számító gépezhet tvzhet ahogy kedve tartja...Nem szokott ilyeneket csinálni, szóval végképp nem értem. A kapcsolatunk is teljesen jó volt eddig. Nem tudom mi történhetett. De mint mondtam, úgy szeretném, hogy mindennek meglegyen, hogy mennyit ér, nehezebb munka több pénz. Melyik mennyit érjen?
2011. febr. 12. 17:00
 18/26 A kérdező kommentje:

És igazán köszönöm a válaszokat :D

utolsó: igazad van, de már nem tudjuk össze varrni, mert teljesen szét cincálta, és már el is tüntette =/

2011. febr. 12. 17:02
 19/26 anonim ***** válasza:
Az utolsónak igaza van,varrjàtok meg együtt,és mutasd meg neki,hogy igy màr nem olyan szép.Mondd neki,làtod most megbocsàjtom neked,ugyis tudom legközelebb nem teszel ilyet.Nem talàlom értelmét a dolgoztatàsnak.
2011. febr. 12. 17:05
 20/26 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam arra, hogy érezze, én is megdolgoztam azért a pénzét, és vettem meg a combfixet, és érezze hogy hogyan kell helyre hozni... De megbeszéltük, bele egyezett...Mint kiderül kesztyűt csinált belőle

Tudjátok, olyan báli kesztűt...egészen jól néz ki..:D

2011. febr. 12. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!