Miért nem értik meg a barátaim hogy ettől nekem nem lesz jobb? És miért nem hallgat rám a barátnőm?
Ötödik: Nem önsajnáltatás... Ha az lenne, nem sírnám el magam ha belenézek a tükörbe. -.-
Utolsó: Az durva. :O Azért anorexiás nem akarok lenni. =S Pont az a bajom, hogy azon nem változtathatok hogy széles vagyok. A csípőcsontom kilátszik és a bordáim is 1 kicsit, ha nyújtózkodok, de az arcommal nagyobb bajom van..
Az, hogy bőgsz a tükör előtt az mi, ha nem önsajnálat?
Fogadd el magadat úgy, ahogy vagy. Ha úgy érzed, semmi nem segít, akkor pszichológus...
Mi sem tudunk jobbat!
Menj pszichológushoz! Nem kell senkinek tudni róla, ha cikinek érzed (max.anyudnak v. apudnak), bár sztem sokkal cikibb az, ahogyan most viselkedsz:S. Szted miért mondják mások, hogy szép vagy?!?! Az hogy magadat undorítónak titulálod alaptalanul azt az érzést kelti, mintha sajnáltatdnád magad, hogy mindenki veled foglalkozozzon!
Én megértem, hogy neked ez valódi probléma, de te meg értd meg hogy mások szerint röhejes a viselkedésed!
Ezért fordulj pszichológushoz, néhány beszélgetés alatt meg tudná oldani a helyzetet! Ne gondold, hogy ott ragadsz,vagy ilyesmi. Kamaszoknál az énképzavar gyakori, és nekik ezekre nagyszerű módszereik vannak! Kérlek fogadd meg! Te is boldogabb lennél, és a környezetednek sem mennél az agyára:).
17 évesen nekem is azt mondták, menjek pszichológushoz. Azt gondoltam "te hülye vaagy?! Mennyé' te!":D.
Most 23éves vagyok, diplomás családanya. Sajnálom, hogy akkor nem mentem, mert így is megvívtam a kis belső csatáimat, és felnőttem, de egy szakemberrel sokkal hamarabb ment volna, és könnyebben!
Ha fáj a torkod orvoshoz mész, ha elromlik a csap, szerelőt hívsz, de ha magaddal van bajod, csak vergődsz?! Ez a magyar módi:S. Tényleg beszélj pszichológussal, vannak akik direkt ilyesmire szakosodnak.
Figyelj én megértelek. Velem is ez volt, csak kisebb mértékben.De egy valamit vegyél figyelembe: Ne mondogasd a barátaid előtt mindig ezt! Én is ezt tettem: "Olyan ronda vagyok!", "Jajj ezen a képen, olyan hülyén nézek ki".
És egy idő után, már nagyon zavarta a barátaimat is, hogy
1. Csak magamról beszélek
2. makacs vagyok
És csaknem elfordultak tőlem, pedig igaz barátok! Nem láttam be, hogy csak sajnáltatom magam, és titokban jól esett, hogy szépet mondtak rólam.
Sajnálom, hogy durva leszek: Ez puszta önsajnálat, makacsság! Lehet, hogy nem hiszed el, de a barátaidnak ez már biztos sok! Nekem is igaz barátaim, csak vedd észre, hogy nem foglalkozol velük! Csak magaddal!
Nem kell, hogy higgy nekik, ne hidd el, hogy szép vagy! Csak ne említsd előttük! Rossz lehet nekik is. Egyik barátnőm is mindennap hússzor elmondta, hogy olyan gáz vagyok, és elhiheted már kiabáltam vele! Szeretem, de ez annyira sajnálat!
Sajnálat ha panaszkodsz! És te azt csinálod! Próbálj átlépni magad felett, és vedd észre mások problémáit is! Ne csak magaddal törődj!
Köszönöm nektek is. Tudom, könnyű azt írni, hogy önsajnálat, hisz nem tudjátok hogy mikor és hogyan mondom/írom, d elehet (sőt, biztos) hogy igazatok van. Valójában nem arról van szó, hogy megyünk szünetben a folyosón és elkezdem, hogy nmilyen ronda vagyok, mert pont kerülöm azt, hogy rólam beszéljünk, csak ha feltesznek rólam egy képet facebookra, akkor megkérem őket akár százszor is, hogy vegyék le. Ha valakire csak úgy rájön és mondja hogy milyen gyönyörű vagyok, akkor is igyekszem témát váltani... Igaz, jól esik hogy dicsérnek, de már idegesít és pont fordítva van, nem én akarom mindenkire ráerőltetni, hogy azt mondják, csúnya vagyok, hanem ők akarják elérni hogy egyszer azt mondjam, hogy szép vagyok és megelégedjek magammal. Valójában ez volt a kérdés, hogy miért nem értik meg, hogy semmire se mennek ezzel.
Amúgy említettem azt a szörnyű képet. Azt mondta az a barátnőm, aki felrakta, hogy azért nem vezsi le, mert gyönyörű vagyok rajta... Meg amúgysem az a bosszúálló típus, tudja, hogy nem kell rólam tényleg szar kép ahhoz, hogy azt higgyem magamról hogy nem vagyok szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!