Kedves barátaim mint bal mint jobb oldalról, áruljátok el hogy mi az a néhány dolog amiben nem tudtok egyetérteni?
A jelenleg hatalmon levő kormányról sajnos csak a "tiltott" választ tudom adni: hazug. Elég csak az előző választásra gondolni, amikor hamis gazdasági adatokat hoztak nyilvánosságra (választás után nem sokkal hivatalosan is elismerve), vagy a pl tavaly októberben attól volt hangos az egész média, hogy Magyarországot elkerüli a válság, holott elég egyértelmű volt, hogy hetek kérdése, hogy összeomlik minden. Annyira a rendőrségnek, mint erőszakszervezetként történő fellépése sem túl szimpatikus, míg egyes kisebbségek szinte mindent megtehetnek (itt nem arra gondolok, hogy irtani kellene, de az übermensch-ként való kezelésük enyhén szólva is túlzás). Persze lehetne még sorolni.
SZDSZ-nél elég durva, ahogy zsarolta az egész parlamentet, holott épphogy csak bekerült (koalíciós feltételek, különböző szavazások). Érdekesek a válságkezelésre tett próbálkozások is, amíg a környező országokban mindenhol kedvezményeket próbálnak adni, addig nálunk szigorítás van szinte minden téren, és mégis szinte csak Ukrajna van mögöttünk gazdaságilag a térségben. (Gondolom mindenki emlékszik a Kóka-féle "Dübörög a gazdaság, minket irigyel Európa" hirdetésre, pedig akkor sem álltunk sokkal jobban) Sajnos össze-vissza kapkodnak, rendszer nélkül.
A korrupciót most nem említeném, ez jelen van sajnos minden kormánynál (7 éve a Fidesz is főként emiatt lett leváltva). Bár a Lop-Stop kampány igen pofátlan volt.
Igazából alapvetően az a bajom, hogy teljesen hülyének nézik a szavazókat.
Én biztosan nem nácizlak le .
Szerintem ma az a helyzet hogy nem létezik a baloldalnak képviselője a parlamentbe. Így egy elméleti gyúrogatás lehetséges csak hiszen ha a mai jobbnak kellene a parlamentbe egyeztetni a kormánnyal az csak koolaboráció lenne és jobb+neolib egyveleg jöhetne létre ami még rosszabb lenne.
Hitler!!
Igazad van abban hogy fellendítette a gazdaságot.
De hogyan is?
Akkoriban az energia nagy részét a szén tette ki amiből német országnak volt bőven.
Fejlesztették a gépgyártást és a nehéz ipart ami úgy szívta fel a munkaerőt mint a szivacs.
De sajna mikor a túl gyors ütem billentett a belsőpiac fizetőképességének növekedésén akkor elkezdődött a hadászati gépgyártás és fgyver gyártás.
Ez az egyenes út vezetett a 2. világháborúhoz.
Persze ez mit sem von le a nemzeti érzelmeken alapuló gazdaság politika érdemeiből amiben mindig az ember központú gazdaság fejlődés a kiinduló pont.
"Baloldalon" zavar a közösségi érdekek elszabotálása.
Jobboldalon zavar a nép hangjának kisajátítása.
A választókban zavar az érzelmi túlfűtöttség. A mindennapokban zavar az ésszerűtlenség.
A valódi baloldal pl. vihetné a munkaügyi minisztériumot és az oktatást, a jobboldalé legyen a rendészet és a gazdaság.
Ki-ki amihez ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!