Szülők! Tényleg ennyire szigorúak vagytok?
Hát én amióta leérettségiztem minden évben megcsináltam utána is a feladatokat. S szintén azt mondom, hogy egyre könnyebb. Kb 2 éve a matek érettségit 20 perc alatt felskicceltem egy A4-es lapra...nem vezettem le mindent, átugrottam lépéseket, de megvolt. A kolléganőm meg az eredményeket egyeztette le...ez már egy játék számomra.
A kiló narancsos matek érettségin? nem tudom már melyik évben volt majd szétröhögtem magam. Magyarból meg szövegértés? Úr isten ennyire nem értenek magyarul a fiatalok?
Nahogy azt hidd, hogy régebben úgy sacc 15-20 évvel ezelőtt olyan baromi könnyű volt sőt :)Szerintem sokan ismerik a matek nagy zöld könyvet 2 kötetes. Na azt bevágva tudni kellett. Az volt a minimum...
Az én első 4-es osztályzatom középiskolában csúszott be...azt sem tudtam hogy magyarázzam, mert magam sem értettem, hol csesztem el. A szüleim szigorúak voltak, de meg is lett az eredménye.
Remélem az én gyerkőcöm is jó tanuló lesz. Én már nem fogom megkövetelni a kiválót, mert tudom mennyire leterheltek a gyerekek, de uram bocsá 3-as matek?
a 6.os és 7.es anyag nagyon könnyű ott nem nehéz kitűnőnek lenni.lehet a szülők is így gondolkodnak
Lehet hogy a szüleinek nem sikerült vmi és most a gyerekén akarja kiélni pl: nem ment egyetemre azt akarja a gyereke menjen
Na ez az egy mondat ami az én számat sose fogja elhagyni:"Magadért tanulsz!"Mindig ezt mondták anyámék mikor a leba..ás végére értek.Akkor minek kellett kiakadni mikor rossz jegyet hoztam????
Amúgy nem voltam sose rossza tanuló,de kitünő sem.3,5-4,3 között ingáztam mindig.Aztán középsuliba lettem 4,6 ballagáskor ki is tüntettek mindenféle ajándékkal,DE akkor is azt mondták hogy látod magadért tanulsz....Szerintem minden szülő elvárja hogy a gyermeke jó tanuló legyen,de kicsit szeretné ha jobb lenne mint ő volt iskolás korában.Én is szeretném ha a 19 hós kisfiam orvos vagy ügyvéd lenne,de majd elválik hogy milyen képességű lesz.Pl. én matek,-fizikából mindig is jó voltam de a nyelvérzékem egyenlő a nullával.Nem is mentem egyetemre....Tényleg a szülőknek magukba kell nézni hogy ők mit és hogyan tudtak annó.
Hagyd a fenébe, az egész magyar oktatás úgy sz@r, ahogy van.
Azért kell neked is ennyit tanulnod, hogy ne gondoljanak Magyarországról rosszat más országokban. Nevetséges :D Azért ilyen magasak a követelmények..
Olaszországban napi 4-5 órát vannak suliban a diákok, semmi felesleges dolgot nem tanulnak, és lesz@rják, hogy mit gondolnak róluk mások..
Gimibe 11-be egy négyesem se volt félévkor (úgy, hogy majdnem két hónapot kihagytam a suliból, mert műtötték a térdem és fekvőgipszem volt).
Év végén szintén kitünő voltam. Ezt napi 2-3 óra tanulással simán meg tudom csinálni.
18/L
Nekem nem a tanulással van a bajom, mert én is lapátolok 1000-rel, hogy bejussak az álomfősulira, csak vannak fölösleges dolgok. Pl. : itt ez a matek téma. Abszolút nincs hozzá érzékem, ha megköveznek, akkor se. Meg a magyar is fontos, de most olyanokat tanulnunk, hogy a szövegek stílusa, alakzatok stb. Közben pedig sokan írni sem tudnak rendesen, és abba kéne nagyobb hangsúlyt fektetni. :\
Megtanulom én ezeket is, csak értelmét nem látom, de a cél érdekében muszáj, mert felhúzza az átlagot.
Hja kérem...akkor jöhet a következő kérdés...mi értelme van az életnek...
Sok sok olyannal fogsz még találkozni aminek nincs értelme...de a matek...az vesz körbe, mint a mátrix :) mindenhol ott van.
A matek egy nagy hülyeség. És én is ugyanezt gondolom miért nincsen több angol óra, meg magyar óra? ezek sokkal fontosabb tantárgyak, mint a matek.
A matekhoz logikus gondolkodás kell? Na és mivan , ha az nekem nincs?!
A matek mindenütt ott van? Hol? :) Oké, hogy tudni osztani szorozni, összeadni kivonni.. De a logaritmus meg a többi hülyeségek hova kellenek az Életben??:) Mond már meg légyszíves. Mi szükség van rá? Talán, ha valami fontos döntést fogok meghozni, akkor logaritmussal meg gyökökkel fogom meghozni a döntésemet? Nem igazán! Logikus gondolkodás meg bárkinek lehet, de ehhez nem hiszem, hogy olyan nagy feltétel a matematikai ismeret. Sőt, tudod mi kell az Élethez- emberismeret, önismeret és tapasztalatok. Nem matek! Érdekes. Mikor nem volt tanár 2 hétig, senki sem halt bele a matek hiányába. Sőt, mintha levettek volna egy terhet a diákokról. Sokkal jobban éreztük magunkat. És észrevettem, hogy mindenki szinte ráhajtott a többi tantárgyra akkoriban mikor nem volt matek óra pl törire, magyarra stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!