Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire maximalista?

Figyelt kérdés

A félévim SEHOVA nem kerül be, csak kinyomtatták egy papírra. Az egyik legerősebb gimnáziumba járok, kilencedikes vagyok. Általánosban kitűnő voltam, most lett 6 négyesem. Mindenki azt mondja, hogy abban az iskolában, olyan tagozaton ez rohadt jó, és bárhogy nézem, a többiekéhez képest is nagyon jó, mert szinte mindenkinek lett 3-sa, nekem meg egyáltalán nem. Mégsem vagyok megelégedve magammal. Annyit tanulok, és nem tudtam kitűnő lenni, és még úgy sem tudom elfogadni, hogy SENKI nem lett kitűnő, és nagyon jól tudtam , hogy nem leszek az. :'( valami segítség?

Ui.: Nem azt akarom, hogy dicsérjetek, csak valamit mondjatok arra, hogy el tudjam fogadni, hogy itt nem leszek kitűnő :(

2011. jan. 21. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha senki nem kitűnő, és sokat tanultok, akkor az szerintem mindent elmond. Legalább 2-3 kitűnő szokott lenni egy osztályban, és ők sem feltétlen tanulják ronggyá magukat. Én is erős gimibe jártam Pesten, de ez kissé furcsán hangzik nekem. Tehát tanulj lelkiismereted szerint, próbáld meg leszűrni a tananyagból a hosszútávra is hasznos dolgokat, de törődj azért magaddal is néha :) Sok sikert!

32/L

2011. jan. 21. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Figyelj, az egyáltalán nem normális, hogy teljesen kikészíted magadat, hogy kitűnő legyél. Megéri neked, hogy később egy idegronccsá válj? Hát szerintem nem. Most nem azt mondom, hogy nem kell tanulnod, de azért ne ess túlzásokba. Próbálj kicsit kikapcsolódni, ne csak a könyvek felett ülj. :)
2011. jan. 22. 12:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Örülj neki, ha még nem vagy elégedett és nem tudsz betelni :D Mert akkor van mit elérned, ha meg elérsz valamit, jó érzésed lesz :D Nyugi majd "kinövöd" :)
2011. jan. 22. 13:01
 4/4 anonim ***** válasza:

A félévi csak egy értesítő magadnak és a családodnak, hogy fél év alatt mennyit tanultál, javítottál, vagy rontottál az egy évvel ezelőtti eredményeidhez képest.

Szerintem az általános iskolát és a középiskolát nem kellene összehasonlítani.Teljesen más a kettő.Az általános iskolát lazán el lehet végezni 4-5-ös jegyekkel, és csak némi tanulás kell hozzá.

A középiskola már más.Ott rendszeresen, kőkeményen kell tanulni.

Egyáltalán nem baj, hogy ilyen lett a félévid, sőt.Ez nagyon szép teljesítmény, gratulálok!:)

Az sem baj, ha év végén is lesznek 4-eseid, hiszen felsőoktatásban való továbbtanulásnál a 11. évvége és a 12. félév számít, valamint az érettségi.

15/L

2011. jan. 22. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!