Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljunk? Már katasztróf...

Mit csináljunk? Már katasztrófális a helyzet!

Figyelt kérdés

anyumnak szeretnék segíteni. van 2 húgom (22,19). én már 24vagyok, családdal (férj, gyerek), szóval nem otthon.

anyum állandóan panaszkodik húgaimre, h semmibe veszik, nem foglalkoznak az érzéseivel...és igaza is van! 22 fősulis költség térítéses, és úgy lett megbeszélve h első évet anyu fizeti de utánna elmegy dolgozni v vmi és magát pénzeli...ehhez képest már másfél évnél tartunk, nincsenek meg az aláírásai, vizsgaidőszakban majdnem mindenből meghúzták... :S

19 most válogat fősulik közül, úgy h közép suli 11et 2X járta, és most is sokmindenből bukásra áll (12).

mind2 nagyszájú, beképzelt, h anyu értük van, értük dolgozik (ált iskolában takarít).lopják anyu pénzét a háta mögött utánna letagadják, állandóan isznak cigiznek, buliznak... és otthon semmit nem segítenek, anyu már menekül otthonról a barátjához (1éve vannak együtt),mindíg itt alszik, és egyre kevesebbet jár haza.ha mégis hazamegy akkor nekitámadnak, h nem volt otthon, nem főzött, nem takarított, nincs tiszta bugyi... :S

és hiába sehogy enm lehet rájuk hatni, én is próbáltam már, de én nem lakok otthon ne szóljak bele az életükbe, én már 19 évesen elmentem fősulira és magamat tartom el azóta.nem emri anyum mondani a 22nek h húzzon már el otthonról emrt csak a lánya...de így tönkre fogják teljesen tenni anyukámat :( és annyira sajnálom. mit tehetnénk? v hogy segíthetnék anyunak? én pesten ők vidéken.

2011. jan. 19. 10:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*édesanyád
2011. jan. 20. 19:24
 12/15 A kérdező kommentje:
mint írtam mind2 húgom beképzelt, nagyképű...anyám bármikor próbál velük beszélni (minden nap) h ne vigyék a pénzt, mosogassanak már el, igazán be rakhatná a saját ruháját kimosni... erre a válasz: haggyá már, tanulnom kell, meg h akkor miből éljen ha nem kap pénzt (tele otthon a hűtő) és már én is nem 1 vitát átéltem h pl éjjeli fűrdőzésre mentek a haverok, ő is menni akar de hát de is kell pénz anyum nemet mondott és olyan ordítás, veszekedés lett otthon h a gyerekkel elmentünk sétálni, mivel mi itthon nem veszekszünk,és nem akarom h ilyet halljon szegénykém...szóval ha bármi nem úgy van ahogy az az ő kis fejükből kipattant úgy ordítanak anyuval mintha egy utolsó kis mocskos nemtudom mi lenne. én soha enm mertem volna megütni olyan hangnemet nemhogy a saját anyámmal ,de senkivel, mert tisztelem az idősebbeket, pláne a szüleimet! de ez bennük totál nincs meg.nem hogy anyu menekül otthonról ,de még én is elhúztam már nem egyszer...
2011. jan. 21. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:

anyátok a hibás.

18évesen anyu nekem azt monta hogy vagy elmegyek dolgozni, vagy normálisan bejárok suliba, eredményesen. vagy mehetek el itthonról. a3.at választottam. de ember lett belőlem.

köszi anyu.

2011. jan. 24. 01:57
 14/15 Ria.84 válasza:

Szia!

Szerintem édesanyád az, akinek fel kéne nőni a feladathoz, a sarkára állni és rendbe tenni a lányait. Megvonni tőlük a segítséget, a pénzt elzárni előlük, amit állításod szerint lopnak tőle, befogni őket, hogy például a vacsorájukat saját maguk készítsék el, takarítsanak, lássák meg, hol lennének édesanyád nélkül. Én nem hiszem el, hogy egy felnőtt embernek interneten keresztül idegenek tanácsára kell szorulnia. Nem az a megoldás, hogy lelép a párjához, elmenekülve a gond elől. Így nem jut előrébb, szankcionálnia kell azt a két lányt végsőkig elmenvén, vagy ölbe tett kézzel várni, hogy tönkre menjen ebbe az egészbe.

2011. jan. 25. 07:03
 15/15 A kérdező kommentje:
mind1. látom nem értjük egymást ,a két húgommal lehetetlen normális hangnemben beszélni mert amint olyan téma kerül szóba kikelnek magukból és üvöltenek mintha ők sz.ták volna a spanyol viaszt, h ez természetes h anyu ennyi mindent megtegyen értük...és semmit nem hajlandók otthon csinálna, ha anyu egy 7 végén nincs otthon (multkor elmentek párjával venessezni, 1 éves évfordulóra) és a pénteki kaja ott volt a pulton, plussz az egész 7 végi, bűz alakásban....egész 7 végén csak ettek, házibuli volt...és húgaimat az sem zavarja h ebbe viszik a haverokat, emrt azoknak meg csak a lényeg h valahol melegen lehessen inni...ha meg anyu otthon van, akkor csak az ardítás, meg a veszekedés megy, és anyu v megcsinálja, v nem elsz megcsináva...
2011. jan. 25. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!