Szerintetek 13 évesen sok?
mai napi smink itthonra:
Szempilla spirál, Szem ceruza, Erős lila szemhéj festék..
Barátnőm szerint, ha itthon mindig sminkelem magam ráncos leszek, de nem alapozom az arcom akkor nem.. 2 napja kezdtem
Igen sok, és értelmetlen is!Teljes mértékben fölösleges!
Otthonra pláne nem jó sminkelni.
Bevallom, 15 éves létemre rendszeresen sminkelek!Korrektort, alapozót (néha púdert is), szempillaspirált, néha szemhéjpúdert (két féle árnyalatút keverve:barackos és halvány barnás) vagy szemceruzát használok, meg labellot vagy színtelen szájfényt.Az utóbbi fél évben rákaptam a csajos stílusra, és a sminkelésre is.
Azonban két dolgot mindig betartok!Az egyik, hogy hetente 2x egyáltalán nem sminkelek (még korrektort sem használok), mert edzésem van azokon a napokon.A másik pedig az, hogy amikor hazaérek suliból és már nem megyek sehova rögtön lemosom a sminket.
A jó smink titka a természetesség.A jó smink arra szolgál, hogy elfedje a bőrhibákat és kiemelje a szépséget (pl. szép szemek, formás ajkak stb.).A natúr smink a legszebb.Az erős lila szemhéjpúder viszont se nem szép, se nem természetes.
A sminkelésbe bele kell jönni, ki kell tapasztalni, hogy milyen smink és milyen színek állnak jól neked, és ezt összhangba kell hozni a ruhával, kiegészítővel is.
Szerintem ne sminkelj még, fölösleges.
Én ballagáskor kezdtem sminkelni, bár akkor a nővérem sminkelt ki.Utána próbálgattam én is, most már jól megy, de nem viszem túlzásba.
Szerintem bőven elég, ha nagyobb alkalmakkor (pl. szülinap, névnap, karácsony, szilveszter, esküvő, ballagás...) szolidan sminkelsz, ha már annyira szeretnél:)
Aki pedig azt írta, hogy a szempillaspirál rusnya:
A szempillaspirál nagyon is jó dolog.Mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik a legjobb.Én most oriflame-set vettem, nagyon jó.Szépen kiemeli a szememet, még ha csak a spirált is használom.Ha jó a spirál nem ragad össze a szempilla, de egyébként nem véletlenül találták ki a szempillafésűt sem.Pár percel a spirálozás után átfésülöm a pillákat, így még ha 1-2 pilla össze is ragadt, az szét jön:)
15/L
otthonra ne sminkeld magad szerintem, suliba még oké a szemceruza [vékonyan] de otthonra semmi értelme. ki nézi? szüleid? és szerinted díjaznák?
bocsi, hogyha előttem már válaszoltál valami hasonló kérdésre, csak nem volt kedvem leolvasni mindet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!