Egy tanárnak joga van kirakni valakit óráról?
Úgy értem, hogyha az illető diák visszafeleselt vagy valamivel felhúzta a tanárt akkor köteles a diák kimenni az óráról, hogyha a tanár kiküldi ?
És mi történik, hogyha nem megy ki a diák ? Az valamijen szabálysértés vagy mi ?
A tanár felelős a gyerekért óra alatt. Kiküldheti, de ha mondjuk a gyerek ez alatt kárt tesz valamiben/valakiben, akkor a tanárt fogják elővenni első körben. ezért nálunk egyik tanár sem igazán merte megkockáztatni, hogy kiküldje a gyereket, ha rendetlenkedett.
A körmöst emlegetőnek üzenem, hogy azok az idők elmúltak. Nyugodtan lehet vele példálózni, csak a kutyát nem fog érdekelni.
Bocs, nem olvastam végig így az eredeti kérdésre válaszolok.
Én úgy tudom hogy nincs joga kiküldeni, mivel anyádék fizetik az adót, és ebben benne van a közoktatás, szóval miden diáknak kötelesek ugyanúgy megadni a "kötelezőt".
De igazából nem tudom, csak így hallottam, ezért kéretik nem lehurrogni és lepontozni. Csak leírtam amit tudtam.
Anyukám az '50-es években volt általános iskolás. Soha nem verték őket fejbe, körmöst meg akkor kaptak, ha csúnyán írtak, vagy nem volt kész a házi feladatuk. A fiúkat jobban büntették, de verni soha nem vertek meg senkit. Az akkori, és mostani szülők között az a különbség, hogy akkor megtanították a gyereket normális ember módjára viselkedni, ma meg mindent ráhagynak a gyerekre.
Nálunk nem lehetett kiküldeni a rendetlenkedőt.
20/L
jogszabály szerint nem lehet kiküldeni az óráról egyetlen diákot sem...
nálunk már sok mindenkit ki kellett volna tényleg küldeni csak épp egy olyan osztályba járok ahol a tanár diák kapcsolat nem olyan felhőtlen... pl.: volt egy olyan eset amikor a tanár az egyik diákot pofánvágta egy fémtolltartóval, a másikhoz meg egy széket vágott... aztán igy nálunk mennek ilyen perek... xD ezek miatt a tanárok nálunk már semmit sem mernek megtenni... xD kicsit szomorú, de azért nem panaszkodom
Hát nem tudom én nem az 50' években jártam iskolába,de minket (lányokat) is úgy pofon vágtak,hogy ott volt a nyoma.
Falusi iskola volt és a szülők is olyanok voltak,hogy rend és fegyelem legyen.
A lányom iskolájában kiküldik a gyereket,de nem is csodálom,csak az a baj,hogy ha kiküldik és a diák elmegy az iskolából és bármi baja esik azt a tanáron fogják 'leverni',de ezt a diákok is nagyon jól tudják ezért csinál meg a többség olyanokat amit nem kéne.
Volt,hogy a fiú kimenent a táblához és nem jól csinálta meg a feladatot Székely tanárúr megfogta a gyerek fejét és beleverte a táblába,soha nem felejtem el már akkor is öreg volt,de valmelyik nap láttuk biciklizni a férjem meg kiakart szállni hozzá,mert a férjemet is tanította,hát lassan szerintem van vagy 80-90 éves.
Először is,most itt egyáltalán nincs szó a multról,senki se kérdezte,hogy ti -akik régen voltatok diákok- milyen bűntetést kaptatok,ezekkel a traumáitokkal keressetek fel egy pszihológust(ha nem telik rá,abból is csodásan meglátszik,hogy hihetetlenül jók voltak régen a tanárok módszerei),vagy ne itt éljétek ki magatokat. A kérdésre válaszolva:
A tanárnak nincs joga kiküldeni,mert 1.jogod van tanulni,2.a folyosón felügyelet nélkül vagy...másrészt neked nincs jogod zavarni pl beszéddel stb. Az órát és a társaid (senkit se zavarsz gondolom,de mindegy.. a lényeg,hogy csendbe kell lenni). Ha merész vagy visszaszólhatsz (amikor kiküld),hogy 1. Nincs joga kiküldeni,2. Majd direkt “balesetet” szenvedsz és akkor a tanártveszik elő (normálisan megfogalmazva),azt is megmondhatod,hogy miért nincs joga ehhez. :)
Remélem segítettem,a helyesírási hibákért bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!